Παρασκευή, 10η Μαίου 2024  4:01 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 22:07

Που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Mε υπουργική απόφαση καθορίστικαν οι Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) της χώρας, στις οποίες θα διενεργηθεί το πρόγραμμα του δια του στόματος εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας την άνοιξη και το φθινόπωρο για τα έτη 2024 και 2025.

Οι ΠΕ απεικονίζονται στον Πίνακα 1 και τον Χάρτη 1 (επισημασμένες με χρώμα περιοχές) της παρούσας και είναι οι ακόλουθες: Θεσσαλονίκης (τμήμα αυτής), Κιλκίς, Σερρών (τμήμα αυτής), Πέλλας, Ημαθίας (τμήμα αυτής), Κοζάνης, Γρεβενών (τμήμα αυτής), Καστοριάς, Φλώρινας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων (τμήμα αυτής), Πρέβεζας (τμήμα αυτής), Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας (τμήμα αυτής) και Δράμας. Η συνολική έκταση όπου θα διενεργηθούν εναέριοι εμβολιασμοί εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 30.000 km2, εξαιρουμένων των περιοχών που αφορούν σε υδάτινες επιφάνειες, ποταμούς, εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, αστικές περιοχές και οικισμούς.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί με δολώματα φέροντα εμβόλιο κατά της λύσσας και η διασπορά τους θα γίνει με ρίψη από αέρος. Υπολογίζεται η διασπορά κατά μέσο όρο 20-25 δολωμάτων και, πάντως, όχι λιγότερο από 20, ανά km2 επιφάνειας.

Εμβολιασμός δεν εφαρμόζεται σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα και λίμνες.

Η εποπτεία του προγράμματος εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων διενεργείται σε καθημερινή βάση κατά την διάρκεια της εμβολιαστικής εκστρατείας από υπάλληλο του Τμήματος Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων (ΔΥΖ) και από υπάλληλο του Τμήματος Τοπογραφικής της Διεύθυνσης  Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ), με τη συνδρομή των αρμόδιων Κτηνιατρικών Αρχών των περιοχών εμβολιασμού ή των περιοχών, όπου εδρεύουν οι αερολέσχες εκκίνησης των αεροσκαφών.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ. 

Διαβάστηκε 254 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία