Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  11:26 μμ
 
wm small
Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2024 19:41

Αγρίνιο: 5ο τουρνουά μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» – Παίζουν για τη «Φλόγα» στο ΔΑΚ (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για 5η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε από το Δήμο Αγρινίου το τουρνουά «Μαργαρίτα Σαπλαούρα». Στις 16.00 ξεκίνησε ο πρώτος αγώνας στο κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης», ενώ οι αγώνες θα συνεχιστούν και αύριο. 

Ο Α.Ο. Μυκόνου, ο Α.Σ.Α. Κόροιβος, ο Γ.Σ. Χαρίλαος Τρικούπης και ο Vikos Φάλκονς παίζουν μπάσκετ και έτσι για μία ακόμα χρονιά θα στηριχθεί ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», ενώ τιμούν και την Μαργαρίτα, η οποία δεν απουσίαζε από κανένα αγώνα μπάσκετ του ΑΟ Αγρινίου, οπού ήταν η ομάδα, ο φορέας, που «έστησε» και έκανε θεσμό το τουρνουά αυτό που πλέον είναι γνωστό και εκτός των συνόρων της Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Ελλάδας!

Το τουρνουά διοργανώθηκε, με αφορμή την απώλεια της 14χρονης Μαργαρίτας Σαπλαούρα τον Μάιο του 2018, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο. Τότε, ολόκληρη η τοπική κοινωνία πάγωσε στο άκουσμα του τραγικού γεγονότος, ενώ οι συμμαθητές της και ο αθλητικός κόσμος της περιοχής εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους με κάθε τρόπο.

Σκοπός των εμπνευστών ήταν εξ’ αρχής το τουρνουά να γίνει θεσμός και να αναπτύσσεται συνεχώς. Η διοργάνωση είχε και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και γι’ αυτό η γενική είσοδος είναι 3 ευρώ, ενώ τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στη «Φλόγα», το Σύλλογο για παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, που στηρίζει τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα υγείας.

Κάθε φορά, όπως και στο φετινό τουρνουά, αποτελεί στοίχημα που «κερδίζεται» από τους συμπολίτες μας να γεμίσει το γήπεδο του ΔΑΚ, ώστε να «σταλεί» ηχηρό μήνυμα ότι μέσα από τον αθλητισμό υπάρχει και κοινωνική δράση, στηρίζοντας τη «Φλόγα» και το κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χρήστος Ζαρκαβέλης μιλώντας στη «Σ» για το τουρνουά τόνισε:

«Συμμετέχουν τέσσερις συνολικά ομάδες μπάσκετ στου τουρνουά «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» και είναι προς τιμή τους, καθώς το τουρνουά αυτό διεξάγεται για φιλανθρωπικό σκοπό. Σημαντικό ήταν για σήμερα και είναι και για αύριο το γήπεδο να γεμίσει από κόσμο, ώστε εκτός από την ενίσχυση της «Φλόγας» με τα 3 ευρώ που έχει οριστεί ως το αντίτιμο του εισιτηρίου για το τουρνουά να μάθει για το σημαντικό έργο που κάνει ο σύλλογος αυτός που είναι για παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια. Αυτό είναι το 5ο τουρνουά και σημασία έχει να γίνει κατανοητό το μήνυμά μας, το οποίο είναι «παίζουμε για να χαρίσουμε δύναμη και χαμόγελο» στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια και στις οικογένειές τους όπου δίνουν την δική τους μάχη».

Η Έλενα Σαπλαούρα – Παπαγιάννη μητέρα της Μαργαρίτας και εκπρόσωπος της «Φλόγας» μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

«Φέτος η διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τον ΑΟ Αγρινίου, καθώς ως σύλλογος υπάρχει ο ΑΟ Αγρινίου, όπως επίσης υπάρχουν και οι ακαδημίες μπάσκετ, αλλά όμως δεν υφίσταται η ανδρική ομάδα.

Όλα τα έσοδα, όπως εξάλλου γίνεται κάθε χρονιά,  θα διατεθούν στην «Φλόγα». Ο σκοπός είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και τους γονείς τους. Αυτή η προσπάθεια που κάνουμε μέσω της διεξαγωγής του τουρνουά, το οποίο ξεκίνησε από τον ΑΟ Αγρινίου, τον Ντίνο Τσιαμάκη και τον Περικλή Γερμανό που ήταν τότε Πρόεδροι της ομάδας του ΑΟ.

Η Μαργαρίτα αγαπούσε την ομάδα και το μπάσκετ και δεν έλλειπε ποτέ από τους αγώνες της ομάδας. Είχε αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με όλα τα μέλη του ΑΟ, όπως και με τον κ. Τσιαμάκη και τον κ. Γερμανό.

Ο Δήμος Αγρινίου, όπως και φέτος, πάντα ήταν αρωγός στην προσπάθεια για την στήριξη των παιδιών αυτών και των οικογενειών τους, ενώ πολλές φορές ήταν αρωγός στο τουρνουά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο παιδικός καρκίνος μπορεί να ιαθεί, 4 στα 5 παιδιά μπορούν να γίνουν καλά. Παλεύουμε ώστε να γίνει καλά και το πέμπτο παιδί. Το μήνυμα μας είναι  αγάπη δίχως όρους και όρια και γι’ αυτό ζητάμε από τον κόσμο να μας στηρίζει, γιατί δεν είναι μόνο η οικονομική στήριξη, αλλά έχει μεγάλη σημασία ο κόσμος να μάθει για το έργο της «Φλόγας» και αυτό μπορεί να γίνει και μέσα από την παρουσία του στο ΔΑΚ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο κατά την διεξαγωγή του τουρνουά».

Ξεκίνησε το 5ο τουρνουά μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» - Παίζουν για τη «Φλόγα» στο ΔΑΚ Αγρινίου (εικόνες)

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 338 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2024 20:29
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.