Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:20 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 22:08

Στον απόηχο του “6ου Συμποσίου Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτών» που έγινε στο Αγρίνιο 18-19/1/2020

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το «6ο Συμπόσιο Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτών» στο χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στο Αγρίνιο. Τόσο το συνεδριακό όσο και το εκθεσιακό σκέλος του Συμποσίου χαρακτηρίστηκε από αξιόλογες συμμετοχές επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων και ποτών καθώς και μεγάλη προσέλευση επισκεπτών. Η σύμπραξη πανεπιστημιακής κοινότητας και επιχειρηματικού κλάδου με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας αποτιμάται θετικά και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε η διοργάνωση να καταστεί θεσμός με απήχηση η οποία δεν θα περιοριστεί σε περιφερειακό επίπεδο. Στον απόηχο του συμποσίου η Χρύσα Σπαή μίλησε για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ν. Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Ν.Α.), Γεώργιο Τσιαβίκο.

photo 11

Κύριε Τσιαβίκο θα θέλαμε να μας πείτε τα συμπεράσματα σας για το «6ο Συμπόσιο»

Τα συμπεράσματα από την εκδήλωση είναι πολύ θετικά καθώς κάθε χρόνο προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το επίπεδο του Συμποσίου. Η συνεργασία μας με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «MBA Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύει στο Αγρίνιο και τον κ. Προκόπη Θεοδωρίδη, αναπληρωτή Καθηγητή Μάρκετινγκ, ήταν εξαιρετική. Τα μηνύματα από τους καλεσμένους επιχειρηματίες - ομιλητές που μας τίμησαν από όλη την Ελλάδα ήταν ενθαρρυντικά. Εντύπωση δε μας έκανε το γεγονός ότι η πλειονότητα των επιχειρηματιών, εκδήλωσαν την επιθυμία τους να παρευρεθούν στο επόμενο Συμπόσιο που θα πραγματοποιήσουμε του χρόνου.

Τι ακριβώς είναι το ΣΥΜΠΟΣΙΟ Τροφίμων & Ποτών?

Το Συμπόσιο είναι μία σύμπραξη της πανεπιστημιακής κοινότητας με την επιχειρηματικότητα και χωρίζεται σε δύο μέρη. Το 1ο μέρος είναι το συνεδριακό στο οποίο συμμετέχουν στο πάνελ ομιλητές από την πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς και επιχειρηματίες - παραγωγοί απ' όλη την Ελλάδα. Το 2ο μέρος είναι το εκθεσιακό στο οποίο μετέχουν παραγωγοί από το νομό Αιτωλοακαρνανίας όπου εκθέτουν τα προϊόντα τους, αρκετά από αυτά καινοτόμα στην ελληνική αγορά, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα γευστικής δοκιμής.

Η Αιτωλοακαρνανία έχει παραγωγική δύναμη σε προϊόντα κι αν ναι ποια είναι αυτά;

Παράγονται αρκετά προϊόντα και σε μεγάλες ποσότητες. Εδώ πρέπει να τονίσω ότι βρισκόμαστε σε ένα πλούσιο παραγωγικά νομό σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπου κατέχουν μεγάλη θέση στην ελληνική αγορά, καθώς επίσης ελιές, ελαιόλαδο, μέλι, εσπεριδοειδή και πολλά άλλα αγαθά.

6οΣυμποσιοΤροφΠοτων 2020 38

6οΣυμποσιοΤροφΠοτων 2020 40

Επισκέπτες εκτός Ελλάδας είχε το φετινό Συμπόσιο;

Φέτος δεν είχαμε εκθέτες ή επισκέπτες εκτός Ελλάδος. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια στο να έχουμε ως τιμώμενη χώρα την Ιταλία, σε συνεργασία με το Ελληνοϊταλικό επιμελητήριο αλλά δυστυχώς ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχος με αποτέλεσμα να μην υπάρξει η δυνατότητα να συμμετέχουν. Ελπίζουμε στο επόμενο συμπόσιο να καταφέρουμε μια τέτοια συνεργασία χωρίς όμως αυτό να αποτελεί δέσμευση.

Γνωρίζουμε τον αριθμό των επισκεπτών;

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό επισκεπτών διότι η είσοδος ήταν ελεύθερη. Εκείνο όμως που έχει πρωτεύουσα σημασία είναι ότι στο διήμερο της έκθεσης πολύς κόσμος επισκέφθηκε τον εκθεσιακό χώρο και παράλληλα παρακολούθησε τις θεματικές ομιλίες.  Σε σχέση με το 5ο Συμπόσιο υπήρξε μεγαλύτερη προσέλευση και ο στόχος μας είναι να γίνει θεσμός.

6οΣυμποσιοΤροφΠοτων 2020 34

ENA03

Ποιο είναι το μήνυμα σας στους αναγνώστες επιχειρηματίες του Νομού;

Προσκαλούμε τον κάθε επιχειρηματία να γνωρίσει το Σύνδεσμο Ε.Ν.Α. και να γίνει μέλος του διότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολύ περισσότερα. Η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των επιχειρηματιών, η μεταξύ τους στήριξη, η ανταλλαγή απόψεων για θέματα του συνδέσμου και της επιχειρηματικότητας μας βοηθούν στο να σκεφτόμαστε δημιουργικά για να βάζουμε στόχους για τις επόμενες ενέργειες - δράσεις μας.

Ποια είναι η επόμενη δράση του συνδέσμου.

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την καθιερωμένη κοπή πίτας του Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο IMPERIAL, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου. Εκεί θα συζητηθούν οι επόμενες δράσεις και στόχοι.


 Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό απο την εκδήλωση

6οΣυμποσιοΤροφΠοτων 2020 35

6οΣυμποσιοΤροφΠοτων 2020 39

6οΣυμποσιοΤροφΠοτων 2020 01

ENA02

6οΣυμποσιοΤροφΠοτων 2020 02

6οΣυμποσιοΤροφΠοτων 2020 04

6οΣυμποσιοΤροφΠοτων 2020 05

6οΣυμποσιοΤροφΠοτων 2020 08

6οΣυμποσιοΤροφΠοτων 2020 10

6οΣυμποσιοΤροφΠοτων 2020 11

6οΣυμποσιοΤροφΠοτων 2020 15

6οΣυμποσιοΤροφΠοτων 2020 20

ENA01

6οΣυμποσιοΤροφΠοτων 2020 22

6οΣυμποσιοΤροφΠοτων 2020 30

6οΣυμποσιοΤροφΠοτων 2020 31

6οΣυμποσιοΤροφΠοτων 2020 36

6οΣυμποσιοΤροφΠοτων 2020 37

 Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 6931 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 09:27
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033