Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  8:38 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 18:09

Αποστολάκης: «Ομάδα στολίδι ο Παναιτωλικός»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο gazzetta.gr παραχώρησε συνέντευξη ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού Κώστας Αποστολάκης, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του Αγρινίου.

Συγκεκριμένα τα αποσπάσματα που αφορούν την παρουσία του στον Παναιτωλικό:

Ο Παναιτωλικός πώς προέκυψε;

Στο ποδόσφαιρο μέσα σε ένα χρόνο μπορεί να αλλάξει όλη η ιστορία ενός παίκτη. Το ένα καλοκαίρι ήμουν στον Παναθηναϊκό και η ομάδα ήθελε να ανανεώσω, ενώ την ίδια στιγμή είχα προτάσεις, εκτός από τον ΑΠΟΕΛ, από Σκωτία, Ολλανδία και Δανία. Το επόμενο καλοκαίρι, έψαχνα ομάδα και δεν μπορούσα να βρω τίποτα. Πήγε να προκύψει κάτι με μία ομάδα από την Δανία, αλλά τελικώς δεν προχώρησε. Και αυτό, όμως, με το ζόρι. Τελικώς, τραυματίστηκε ένας πολύ καλός μου φίλος στον Παναιτωλικό, ο Λιάβας, που έπαθε ρήξη χιαστού. Μίλησε τότε ένας ατζέντης που είχα τότε, πήρε και ο Αναστασίου τηλέφωνο τον πατέρα μου. Κατάλαβα πως ο Αναστασίου είχε στο μυαλό του ένα ωραίο πρότζεκτ, ενώ τον θυμόμουν και από την εποχή που ήμουν στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού και εκείνος στην πρώτη ομάδα. Ήξερα ότι έχει τον τρόπο να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Μου άρεσε ως προοπτική και η ομάδα του Παναιτωλικού.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Γιάννη Αναστασίου;

Ο Γιάννης Αναστασίου ανέστησε την καριέρα μου. Όταν πήγα στον Παναιτωλικό, τον πρώτο μήνα είχα πέσει 4-5 επίπεδα σε σχέση με τον παίκτη που ήμουν πριν τον ΑΠΟΕΛ. Με έβλεπα στην προπόνηση και έλεγα «Κώστα δεν πρόκειται να ξανακάνεις κάτι καλό». Εκεί δούλεψα πάρα πολύ καλά, παρά το ότι έχασα την προετοιμασία. Φτιάξαμε μία ομάδα που κέρδισε τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τον Ολυμπιακό. Παίξαμε και ελκυστικό ποδόσφαιρο, άρχισα να το απολαμβάνω και πάλι. Ο Παναιτωλικός είναι ομάδα – στολίδι για την επαρχία. Έχει απίστευτες υποδομές. Και θα πω και ένα όνομα πολύ σημαντικό για τον σύλλογο, αυτό του Δημήτρη Κοθρούλα. Όλοι, όμως, οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα είναι εξαιρετικοί, με έκαναν να νιώσω σαν στο σπίτι μου. Και γι’ αυτό έχω στην καρδιά μου τον Παναιτωλικό.

Τι θεωρείς ότι λείπει από τον Παναιτωλικό για να κάνει ένα βήμα παραπάνω;

Η διαφορά του Παναιτωλικού από τις υπόλοιπες επαρχιακές ομάδες είναι ότι έχει κόσμο. Τον νιώθεις τον κόσμο παντού στην πόλη του Αγρινίου, στηρίζει τον Παναιτωλικό. Δεν είναι σαν τις άλλες επαρχιακές ομάδες που πηγαίνεις στο γήπεδο και δεν έχει ούτε 500 άτομα. Κάποιες επιλογές που έγιναν στον σύλλογο, ενώ πήγαινε να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός, τον οδήγησαν στο να κάνει αμέσως ένα προς τα πίσω. Εγώ πιστεύω ότι η περσινή ομάδα της κανονικής διάρκειας, έδειξε ότι θα μπορούσε να έχει μπει στα play offs. Υπήρξε το φιάσκο με τους Καμίνσκι, που επηρέασε την ομάδα. Είναι το μέλλον σου, όταν δεν ξέρεις τι θα γίνει σε επηρεάζει. Όχι μόνο τους ποδοσφαιριστές, όλους γύρω από το κλαμπ. Δημιουργεί ένα κακό κλίμα. Χαλαρώσαμε κι εμείς από την πλευρά μας γιατί δεν πιστέψαμε ότι θα κινδυνεύσουμε. Αν δεν ήταν η ισοπαλία με τον Λεβαδειακό θα είχαμε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να αναφερθώ, όμως, στον κύριο Κωστούλα. Έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για την ομάδα και την έχει ανεβάσει επίπεδο. Ο Παναιτωλικός του χρωστάει πάρα πολλά.

Πέρσι το καλοκαίρι, έχοντας πατήσει και πάλι στα πόδια σου, πως πήρες την απόφαση να φύγεις και πάλι στο εξωτερικό;

Στον Παναιτωλικό με τον Αναστασίου, αλλά και με την πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών του Γιώργου Λαγκαδίτη και Κώστα Κωνσταντόπουλου, που είναι από τους καλύτερους που έχω δουλέψει στην καριέρα μου, εξελίχθηκα πολύ ως ποδοσφαιριστής. Όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, μεγάλωσα με τον αέρα της υπεροχής. Παίζοντας στον Παναιτωλικό, αναγκάστηκα να βελτιωθώ πολύ στο αμυντικό κομμάτι. Αυτό συνέβη διότι ενώ είχα συνηθίσει να έχω εγώ την μπάλα, πλέον την είχε ο αντίπαλος. Μου έκανε πάρα πολύ καλό αυτή η εμπειρία και με ωρίμασε πολύ ως ποδοσφαιριστή. Αισθάνθηκα πως δεν έχω πρόβλημα να παίξω κόντρα στον οποιονδήποτε. Αντιμετώπισα τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ. Άλλωστε, είμαι δεξί μπακ και συνήθως οι πιο δύσκολοι παίκτες για να μαρκάρεις παίζουν στη γραμμή.

Πώς πήρες την απόφαση να ξαναφύγεις;

Η περσινή χρονιά μου στον Παναιτωλικό ήταν η πιο μεστή. Δεν είχα κακά παιχνίδια, είχα κάποια καλά και κάποια πολύ καλά. Ένιωσα έτοιμος να κάνω ένα επόμενο βήμα. Ήθελα να ζήσω τα ευρωπαϊκά ματς, είναι κάτι μοναδικό. Ένας ευρωπαϊκός αγώνας είναι τελείως διαφορετικός. Παίζεις κόντρα στην αφρόκρεμα της Ευρώπης. Άνθρωποι της Σέριφ είχαν δει κάποια ματς μου χωρίς εγώ να το γνωρίζω. Ενώ υπήρχε στο μυαλό μου το ενδεχόμενο να ανανεώσω με τον Παναιτωλικό, προέκυψε το ενδιαφέρον από την Σέριφ. Όταν έγινε πρόταση, την αποδέχθηκα αμέσως. Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Πολλοί βλέπουν ότι η Σέριφ είναι στην Μολδαβία και σκέφτονται ότι ίσως το επίπεδο δεν είναι τόσο ψηλό όσο αυτό των ελληνικών ομάδων. Κι εγώ ήμουν διστακτικός στην αρχή για την πόλη ή για την κουλτούρα. Όμως, για έναν ποδοσφαιριστή που ενδιαφέρεται για το μέλλον του και το πως θα γίνει καλύτερος, είναι μία εξαιρετική επιλογή. Αν με ρωτούσε κάποιος, θα του πρότεινα αμέσως να έρθει. Δεν λέω ότι η ζωή είναι εύκολη, όμως μπορούν να σου δώσουν όλα όσα χρειάζεσαι για να δουλέψεις σωστά και να εξελιχθείς.

gazzetta.gr
Διαβάστηκε 295 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.