Πέμπτη, 9η Μαίου 2024  9:11 μμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 20:25

Άρης - Παναιτωλικός 3-0 (Δηλώσεις Προπονητών)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σούρερ: «Η διαφορά ήταν ότι ο Άρης είχε αποτελεσματικότητα»

Ο Γκάμπριελ Σούρερ εκτίμησε ότι η βασική διαφορά μεταξύ του Άρη και του Παναιτωλικού ήταν στον τομέα της αποτελεσματικότητας.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Παναιτωλικού εκτίμησε ότι η βελτιωμένη εικόνα της ομάδας του δεν οδήγησε στην εξασφάλιση αποτελέσματος. «Κάποιες στιγμές ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Μας χτύπησε ο αντίπαλος μας, είχε αποτελεσματικότητα κι αυτή ήταν η διαφορά. Νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι σήμερα αλλά αυτό δεν έχει σημασία για κανέναν. Εμένα, τους παίκτες, το κλαμπ και τους οπαδούς μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να δουλέψουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε στις λεπτομέρειες, έτσι είναι το ποδόσφαιρο», είπε και ρωτήθηκε για τα αμυντικά προβλήματα της ομάδας του, ειδικά στην αριστερή πλευρά. «Βάλαμε δύο παίκτες αριστερά και δεξιά, στις θέσεις τους. Τα χαρακτηριστικά τους είναι και αμυντικά για να είμαστε δύο εναντίον δύο. Και δεν θέλαμε μόνο άμυνα αλλά και λειτουργία στην επίθεση».

Ρωτήθηκε για την απόδοση του Άρη και στάθηκε εκ νέου στο ουσιαστικό παιχνίδι του αντιπάλου. «Ο Άρης είναι δύσκολη ομάδα με ποιοτικούς παίκτες. Όταν είπα για την αποτελεσματικότητα δεν αναφερόμουν μόνο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση καθώς ο Άρης έκανε γκολ τις ευκαιρίες του».

Μάντζιος: «Η ομάδα πήρε ψυχολογία, χρειάζεται βελτίωση και διάρκεια»

Ο Άκης Μάντζιος κράτησε χαμηλούς τόνους μετά τη νίκη του Άρη επί του Παναιτωλικού, στάθηκε επίσης στην ποιότητα του Λορέν Μορόν αλλά και στις διαφορές μεταξύ Ζαμόρα και Λούις Πάλμα.

Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε αρχικά στη συνολική εικόνα της ομάδας του λέγοντας ότι… «κάναμε μια σημαντική νίκη με αρκετά καλά διαστήματα στη διάρκεια του αγώνα. Μας δίνει ψυχολογία ενόψει των αγώνων που έχουμε μπροστά μας. Στη διάρκεια της εβδομάδας δουλέψαμε αρκετά στο κομμάτι της επίθεσης και θέλαμε να παίξουμε κάθετα αλλά και από τα άκρα. Κάποιες φορές τα κάναμε καλά, άλλες θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα. Όπως είχαμε και αρκετά κενά στην απόδοσή μας, με αβίαστα λάθη τα οποία έδωσαν το δικαίωμα στον Παναιτωλικό να γίνει απειλητικός. Είναι κι αυτό ένα μέρος της δουλειάς που πρέπει να κάνουμε».

Ρωτήθηκε για το ότι επί ημερών του, η ομάδα κρατάει το μηδέν στην άμυνα. «Το έχω ξαναπεί ότι, όταν έχεις στόχους και θέλεις να πας ψηλά θα πρέπει να έχει καλή αμυντική λειτουργία και δεν αναφέρομαι μόνο στους αμυντικούς αλλά συνολικά στην ομάδα. Είναι ένα στοιχείο που θέλουμε και μέχρι στιγμής δεν είμαστε στον βαθμό που θέλουμε. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα δουλέψουμε», είπε.

Εκεί τέθηκε η περίπτωση του Λορέν Μορόν, αν είναι ο καλύτερος φορ που διαχειρίστηκε στον Άρη. «Νομίζω ότι είναι εξαιρετικός παίκτης, αρκετά ποιοτικός, σκόρερ, ο οποίος μπορεί να παίξει καλά τόσο με την μπάλα όσο και χωρίς αυτή. Μακάρι να τον έχουμε καλά», είπε και ρωτήθηκε τόσο για την επιλογή του Σάπι Σουλεϊμάνοφ όσο και του Άλβαρο Ζαμόρα. «Ο Σουλεϊμάνοφ είναι καλός παίκτης και μπήκε σ’ ένα παιχνίδι διαφορετικό από αυτό στην Τούμπα. Θέλαμε να μας προσφέρει τα στοιχεία του με την μπάλα και την κινητικότητα. Προφανώς λείπει η διάρκεια όμως το ίδιο ισχύει για όλη την ομάδα. Ο Ζαμόρα μπορεί να δώσει περισσότερα πράγματα. Αποφασίσαμε να τον βγάλουμε από τα άκρα για να δώσουμε τη διείσδυση στον Μενέντες. Πρέπει να βελτιώσει τακτικά το παιχνίδι του. Για μένα το σπουδαιότερο είναι ότι έχει στοιχεία και κυρίως τη θέληση να δουλέψει», απάντησε.

Καθώς είχε ζήσει τον Λούις Πάλμα στο ξεκίνημα της πορείας του τελευταίου στον Άρη, τού ζητήθηκε να συγκρίνει τον ποδοσφαιριστή από την Ονδούρα με τον Ζαμόρα. «Με τον Πάλμα δεν δούλεψα ούτε έναν μήνα στις προπονήσεις κι όταν το παιδί ήταν διαθέσιμο είχε μπει στον αγώνα με τον ΠΑΣ. Άλλα χαρακτηριστικά έχει ο Πάλμα και άλλα ο Ζαμόρα. Θεωρώ ότι το καλό στοιχείο του Πάλμα είναι στην εκτέλεση ενώ ο Ζαμόρα έχει άλλους τομείς στους οποίους είναι καλύτερος».

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 321 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.