Παρασκευή, 10η Μαίου 2024  8:55 μμ
 
wm small
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 21:06

«Έρχεται» ο ποδηλατικός γύρος της Αιτωλοακαρνανίας (Εκκίνηση το Σάββατο 30/9/2023)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα δοθεί η εκκίνηση για τις τρείς διαδρομές της διοργάνωσης. Η μια διαδρομή θα είναι των 100χλμ, η επόμενη των 200χλμ και η μεγαλύτερη των 300χλμ

Ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, ο ποδηλατικός γύρος της Αιτωλοακαρνανίας, Βrevet, διοργανώνεται στο τέλος του μήνα στο Αγρίνιο!

Η διοργάνωση αυτή απευθύνεται στους λάτρεις του ποδηλάτου και ειδικότερα των μεγάλων αποστάσεων. Μάλιστα, φέτος εκτός από την καθιερωμένη διαδρομή που γίνονται τα τελευταία 10 χρόνια, αυτή των 300χλμ, προστέθηκαν ακόμη δύο, αυτή των 100χλμ και αυτή των 200χλμ. Σκοπός της «προσθήκης» αυτής είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ποδηλατών!

Όλες οι διαδρομές είναι απολαυστικές, καθώς μελετήθηκαν με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε οι συμμετέχοντες να ανταμειφθούν και από τις ομορφιές της φύσης της περιοχής, εκτός από την απόλαυση του ποδηλάτου τους!

Οι συμμετέχοντες στα 100χλμ θα κάνουν τον γύρω της λίμνης Τριχωνίδας. Το πρώτο σημείο ελέγχου επιλέχθηκε να στηθεί στο Περοχώρι. Συνεχίζοντας την διαδρομή με κατεύθυνση προς την Μακρυνεία και εφόσον τη διασχίσουν θα περάσουν και από την περιοχή της Λυσιμαχείας με κατεύθυνση τα Καλύβια, όπου εκεί θα είναι το δεύτερο σημείο ελέγχου.

Οι ποδηλάτες της διαδρομής των 200χλμ θα ακολουθήσουν σε πρώτη φάση την ίδια διαδρομή με αυτή που θα κάνουν οι ποδηλάτες των 100χλμ και έπειτα θα συνεχίσουν μέσω του φαραγγιού της Κλεισούρας για το Μεσολόγγι. Εκεί, στην κεντρική πλατεία, θα είναι το δεύτερο σημείο ελέγχου. Μετά από την διέλευσή τους από την περιοχή των Οινιαδών (Κατοχή, Λεσίνι κλπ) θα κατευθυνθούν προς τον Αστακό, όπου εκεί στο λιμάνι θα είναι το τρίτο σημείο ελέγχου.

Στη συνέχεια της διαδρομής, θα διέλθουν από την περιοχή του Ξηρομέρου, από το βελανιδοδάσος και τα χωριά Χρυσοβίτσα, Πρόδρομος και Γουριώτισσα και έπειτα μέσω της γέφυρας του Αχελώου και από τον οικισμό του Αγίου Γεωργίου θα καταλήξουν στα Καλύβια, όπου θα έχει στηθεί το τελευταίο σημείο ελέγχου.

Οι ποδηλάτες που θα συμμετέχουν στην διαδρομή των 300χλμ θα ακολουθήσουν τους ποδηλάτες των 200χλμ, αλλά στον Αστακό η πορεία των ποδηλατών που θα συμμετέχουν στο brevet των 300χλμ θα συνεχιστεί για τον Μύτικα, την Πάλαιρο, την Βόνιτσα και τη Αμφιλοχία. Ερχόμενοι όμως προς το Αγρίνιο και αντί να καταλήξουν αμέσως στην πόλη, θα στρίψουν προς τα Όχθια, θα κατευθυνθούν προς τα Καλύβια και θα τερματίσουν τελικά στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου. Η διαδρομή αυτή είναι ήπια, καθώς δεν διαθέτει πολλές υψομετρικές «διακυμάνσεις».

Ο Νώντας Λαμπρακόπουλος μιλώντας στη «Σ» για τον ποδηλατικό γύρω της Αιτωλοακαρνανία – brevet επεσήμανε:

«Οι διοργανώσεις brevet είναι στα όρια του ποδηλατοτουρισμού. Η καινοτομία που κάναμε στο brevet φέτος είναι πως σχεδιάσαμε τρεις διαδρομές, οι οποίες μέχρι ενός σημείου θα είναι κοινές, αλλά από κει και έπειτα οι ποδηλάτες της εκάστοτε διαδρομής θα κάνουν τα επιπλέον χιλιόμετρα ανάλογα με την διαδρομή που επέλεξαν. Ο γύρος της Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνεται περίπου 10 χρόνια. Τις πρώτες φορές αλλάζαμε την διαδρομή, ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα την περιοχή, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια η διαδρομή παραμένει ίδια.

Φέτος συμπληρώσαμε και τις διαδρομές των 100χλμ και των 200χλμ, ώστε ο καθένας να επιλέξει την διαδρομή που τον ευχαριστεί. Τα brevet δεν έχουν αγωνιστικό ρόλο, δεν είναι ανταγωνιστικά, ενώ πολλές φορές στις διοργανώσεις των 300χλμ έχουν συμμετάσχει ακόμη και 80 άτομα, όπου είναι σημαντικός αριθμός και πολύ μεγάλος, διότι τα brevet, όχι μόνο στην Ελλάδα ή στην περιοχή μας αλλά και γενικότερα, δεν έχουν μαζικές συμμετοχές.

Σημαντικό είναι πως ο γύρος της Αιτωλοακαρνανίας περνάει από την ευρωπαϊκή διαδρομή eurovelo 8, όπου είναι μεταξύ των προτεινόμενων διαδρομών για ποδηλάτες. Συγκεκριμένα η διαδρομή eurovelo 8 ξεκινά από το Καντίθ της Ανδαλουσίας στην Ισπανία και καταλήγει, μέσω Ηγουμενίτσας στην Αθήνα, διερχόμενη σε ελληνικό έδαφος από τις Περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Αττικής, συνεπώς, περνάει και από την Αιτωλοακαρνανία.

Η συμμετοχή στο φετινό Brevet φαίνεται πως θα είναι μεγάλη. Οι εγγραφές λήγουν την Τετάρτη 27/09 και στις 30/09 ξεκινάει η εκδήλωση. Μέχρι αυτή την στιγμή οι συμμετοχές είναι ήδη 40, αν και σ’ αυτές τις διαδρομές, που απαιτείται πολύ χρόνος, οι περισσότερες συμμετοχές γίνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ώστε οι ποδηλάτες να δουν τι υποχρεώσεις έχουν και κυρίως τι καιρό θα έχει κατά την διάρκεια του brevet, αν και πολλοί αψηφούν τον καιρό και συμμετέχουν σε κάθε περίπτωση, αλλά ο κύριος όγκος των συμμετεχόντων σε αυτές τις διοργανώσεις ενδιαφέρονται πολύ για τον καιρό, ώστε να απολαύσουν την διαδρομή.

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 07:30 θα δώσουμε την κοινή εκκίνηση για όλες τις αποστάσεις. Το παράβολο συμμετοχής είναι στα 12€ για όλες τις διαδρομές, ενώ τα σημεία ελέγχου θα είναι επανδρωμένα και θα παρέχουν τροφοδοσία».

Ο Νώντας Λαμπρακόπουλος

Για πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή σας ή όποια άλλη απορία σχετικά με την διοργάνωση μπορείτε να απευθυνθείτε στον Νώντα Λαμπρακόπουλο (694 8 526 663) και στον Γιάννη Λιάτσο (697 7 973 224). Επίσης, πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν επισκεπτόμενοι το: velocitybikes.gr/register Σε όλους τους συμμετέχοντες θα αποσταλεί το roadbook μέσω e-mail. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 311 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.