Παρασκευή, 10η Μαίου 2024  5:17 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 22:21

Παναιτωλικός: Παρουσίαση των έργων που θα αλλάξουν το γήπεδο και την ευρύτερη περιοχή (εικόνες – video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το παρελθόν και το μέλλον του Παναιτωλικού πέρασε από την εκδήλωση που έγινε στο γήπεδο της ομάδας το βράδυ της Πέμπτης (21/9.23), λίγο πριν γίνει η παρουσίαση της μελέτης για την αναβάθμιση που παρουσιάστηκαν από τον μηχανικό κ. Στ. Τζούρο αλλά κι εκείνη του ΤΕΕ για τις παρεμβάσεις του υπόγειου πάρκινγκ με τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία της βουλευτού Χρ.Σταρακά, του περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη, του δήμαρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, του προέδρου του Επιμελητηρίου Π. Τσιχριτζή, των υποψηφίων δημάρχων κ. Πιστιόλα και Τραπεζιώτη αλλά και πολλών δημοτικών και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Το “παρών” έδωσαν ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Φώτης Κωστούλας, ο πρόεδρος Μάκης Μπελεβώνης τα μέλη του Δ.Σ. της ομάδας κ. Θ. Σπύρου και Γ. Σωτηρόπουλος και τα στελέχη της ομάδας. Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναιτωλικού Π. Στεργίου ο οποίος ευχαρίστησε τον Φώτη Κωστούλα για την αξία που έδωσε στην περιουσία του Παναιτωλικού αλλά και ολόκληρη την περιοχή.

Πολιτικοί και τοπογράφοι μηχανικοί του ΤΕΕ παρουσίασαν τις προτάσεις ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων γύρω από το γήπεδο με υπόγειο πάρκινγκ.

Πιο χαρακτηριστικό σημείο των ομιλιών (ακολουθούν σχεςτικά βίντεο) ήταν η αποστροφή της ομιλίας του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη ότι ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια κι ότι τα έργα αυτά δεν είναι εικόνες από το μέλλον αλλά έργα με έτοιμη την χρηματοδότηση. Τον λόγο πήραν διαδοχικά οι κ. Μπλέτσας, Μπελεβώνης, Σταρακά, Φαρμάκης και Παπαναστασίου.

Πρόσφατα στην εφημερίδα “Συνείδηση” ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Μάκης Μπελεβώνης είχε περιγράψει τα έργα που πρόκειται να γίνουν.

Είναι ένα έργο που προφανώς δεν είναι εύκολο και ίσως ο ορίζοντας υλοποίησής του να είναι πενταετίας, καθώς οι διαδικασίες είναι πολλές, απαιτείται χρόνος για την εξασφάλιση χρηματοδοτικών εργαλείων, αλλά ακόμη και αν ολοκληρωθούν όλες οι φάσεις που απαιτούνται, η εκτέλεση του έργου δεν είναι απλή και απαιτεί και αυτή χρόνο.

Αν και εφόσον όλα πάνε καλά και αυτό γίνει πραγματικότητα, η υπογειοποίηση των δρόμων και η δημιουργία υπόγειου παρκινγκ, όλο το κομμάτι μεταξύ αρχαιολογικού μουσείου και γηπέδου του Παναιτωλικού θα γίνει μια τεράστια πλατεία. Πρέπει όμως να υπάρξει πλάνο προς αυτή την κατεύθυνση.

Ένα ακόμη κομμάτι που σύντομα θα ξεκινήσει είναι η διαμόρφωση εισόδου του γηπέδου όπου γι’ αυτό θα προσληφθούν αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες. Η δημιουργία της εισόδου προσδιορίζεται στη μπουτίκ περίπου της ομάδας επί της οδού Προυσιωτίσσης, όπου θα κατασκευαστεί ένα άγαλμα του Τίτορμου και γενικότερα ο χώρος αυτός θα γίνει εντυπωσιακός και βάσει του όπως θα διαμορφωθεί ο περιβάλλον χώρος.

Με την ολοκλήρωση των έργων που ήδη έχουν δημοπρατηθεί δεν θα υπάρχει κάτι άλλο ίσως που θα πρέπει να γίνει, ώστε το γήπεδο του Παναιτωλικού να είναι πλήρως λειτουργικό και με ευρωπαϊκά πρότυπα, δεδομένου του μεγέθους του και του ότι βρίσκεται  στην «καρδιά» της πόλης.

Μεγάλη διάθεση για συνεργασία έδειξαν ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης, ο Δήμαρχος κ. Παπαναστασίου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Μπλέτσας, όπως και οι συνεργάτες τοις ενώ σημαντική ήταν συμβολή του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη και της κ. Σταρακά από τη θέση της αντιπεριφερειάρχη στη δρομολόγηση των αρχικών διαδικασιών.

Τόσο η Πολιτεία, όσο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να υποστηρίζουν τέτοιου είδους προτάσεις για έργα που δεν αφορούν μόνο τον κορυφαίο αθλητικό οργανισμό της Δυτικής Ελλάδας, τον Παναιτωλικό, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Άλλωστε πρέπει να επισημάνουμε πως αυτά τα έργα έρχονται για να «κουμπώσουν» στα έργα που είχε κάνει προ ετών ο Φώτης Κωστούλας, ο οποίος ήταν ίσως ο μοναδικός ιδιοκτήτης ΠΑΕ στη χώρα, όπου χωρίς να είναι δικό του το γήπεδο έχει βάλει από την τσέπη του τόσα εκατομμύρια για να εξελίξει το γήπεδο, τη γειτονιά και γενικότερα την πόλη, καθώς η περιοχή του γηπέδου είναι αναπόσπαστο τμήμα της πόλης και μάλιστα μια ανάσα από το κέντρο της, ενώ η ομάδα έγινε η θετικότερη ίσως «διαφήμιση» για το Αγρίνιο».

Δείτε video με ομιλίες από την εκδήλωση:

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 406 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 22:44
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.