Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  4:14 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 14:04

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στην Επετειακή Συνάντηση Χορωδιών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 συνεπήρε το πολυπληθές κοινό που παρευρέθηκε στην Επετειακή Συνάντηση Χορωδιών με τίτλο «Μνήμης Σπαράγματα»,  100+1 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης και της Μ.Ασίας που έλαβε χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου Σπύρου Χολέβα , παρουσίασε πέντε νοσταλγικά και διαχρονικά τραγούδια:

"Στου Βοσπόρου τ'αγιονέρια "

"Μνήμη Μεσολόγγι"

"Θαλασσάκι μου"

"Σμυρνιωτοπούλα και Πολίτισσα"

"Ανατολή"

Με το πιάνο συνόδευσε τη Χορωδία ο Mάνος Πανόπουλος, με το κλαρινέτο  ο Νικόλας Χολέβας και με το βιολί ο Δημοσθένης Δροσοπαναγιώτης. Έντονα κατανυκτική ατμόσφαιρα δημιούργησαν  Μέλη της Χορωδίας όταν  τοποθέτησαν αναμμένα  κεριά στη σκηνή, φωτίζοντας τη μνήμη των χαμένων  Αλησμόνητων Πατρίδων. Η συγκίνηση και η ικανοποίηση του κοινού για την καλλιτεχνική απόδοση τιμής στον ξεριζωμένο Ελληνισμό της Μικρασίας ήταν φανερή και εκφράστηκε με ένα παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα.

Η Επετειακή Χορωδιακή Συνάντηση - αφιέρωμα στα 100+1 χρόνια από Μικρασιατική Καταστροφή, ολοκληρώθηκε  με το τραγούδι : "Μια σμυρνιά στο παραθύρι", που το  απέδωσαν όλες οι χορωδίες μαζί. 

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Μουσικός Σύλλογος «Ορφέας» Αγρινίου και ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτωλ/νίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου.

Στον χώρο συναντήθηκαν πέντε χορωδίες: Η Χορωδία «Ορφέας» Αγρινίου, η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, η Πολυφωνική Χορωδία Ανατολικής Αιγιαλείας, η Μικτή Χορωδία Πύργου και η Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας. Ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία του τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου και της Χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Αιτ/νίας.

Διαβάστηκε 339 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.