Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  9:08 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 00:09

Σκέψεις και προτάσεις για διάφορα κοινωνικά ζητήματα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ποινικοί κρατούμενοι

Δεν θέλω να κάνω πλατειά ανάλυση του θέματος, λίγα λόγια. Για να τους επιβληθεί η ποινή της φυλάκισης έκαναν κάποιο ποινικό αδίκημα. Δεν τους χρωστάει τίποτε το νομοταγές κοινωνικό σύνολο για να τους ταίζει, να τους ποτίζει, να τους θερμαίνει, να τους δροσίζει, να τους περιθάλπτει κλπ. Αυτοί χρωστάνε στο κοινωνικό σύνολο για το κακό που έκαναν, το οποίο μπορεί να είναι ακόμη και φόνος  συνανθρώπου. Να πληρώσουν λοιπόν με καταναγκαστική εργασία όχι μόνο να εξαγοράσουν τη δική τους διαβίωση, αλλά για να συμβάλλουν στα έξοδα διαβιωσης των αναπήρων και των αναξιοπαθούντων πολιτών.

Επιδόματα ανεργίας

Θα προτιμούσα να χορηγούνται επιδόματα εργασίας.

Αμοιβές εργασίας

Η αμοιβή να μην σχετίζεται μόνο με τον χρόνο εργασίας αλλά και με την παραγωγικότητα. Ιση αμοιβή για ίση εργασία, όχι για ίσο χρόνο εργασίας. Όταν και ο οκνός και ο γρήγορος γευματίζουν μαζί, τότε και οί γρήγοροι γίνονται οκνοί και σιγά σιγά δεν θα υπάρχει φαγητό για κανέναν.

Άτεκνοι και Άγαμοι

Φορολόγηση. Εχω την γνώμη πως παράλληλα με την φοροαπαλλαγή των πολυτέκνων θα πρέπει να θεσπισθεί και φορολογική επιβάρυνση στους άγαμους και στους άτεκνους. Αυτό για δύο λόγους 1) επειδή δεν έχουν δαπάνες για την ανατροφή των παιδιών και 2) για να στηρίξουν οικονομικά τα παιδιά των άλλων που θα δουλέυουν και με τις ασφαλιστικές τους εισφορές θα ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία να κρατηθούν ζωντανά για να μπορούν κι αυτοί να παίρνουν απρόσκοπτα τη συνταξή τους.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 1922 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 00:24
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!