Σάββατο, 25η Μαίου 2024  3:48 πμ
 
wm small
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 20:48

Ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού σ’ ένα χρόνο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γεωργιάδης: «Δε θα μπορεί να κλέβει κανείς κανέναν, ούτε το κράτος, ούτε τον ΕΦΚΑ, ούτε ο εργοδότης τον εργαζόμενο ούτε ο εργαζόμενος τον εργοδότη»

Για την ψηφιακή κάρτα εργασίας μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης στην τηλεόραση του MEGA, όπου υποστήριξε ότι «θα πρέπει σε ένα χρόνο να έχει εφαρμοστεί παντού».

«Τώρα εφαρμόζεται στα σούπερ μάρκετ και στις τράπεζες και σιγά-σιγά θα ξεκινήσει από το τέλος αυτού του μήνα να εφαρμόζεται και σε άλλες εταιρείες. Ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και πάει προς τις μικρότερες. Σ’ ένα χρόνο θα πρέπει να έχει εφαρμοστεί παντού. Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι μια επανάσταση που μας προσφέρει η τεχνολογία, η οποία αν χρησιμοποιηθεί σωστά θα βοηθήσει πάρα πολύ και τον τίμιο επιχειρηματία και τον εργαζόμενο. Δε θα μπορεί να κλέβει κανείς κανέναν, ούτε το κράτος, ούτε τον ΕΦΚΑ, ούτε ο εργοδότης τον εργαζόμενο ούτε ο εργαζόμενος τον εργοδότη» σημείωσε αρχικά και υπογράμμισε:

«Είμαστε σε έναν γόνιμο διάλογο με τους κλάδους της οικονομίας για να εφαρμοστεί με έναν τρόπο που είναι πιο σωστός, γιατί δεν είναι όλοι οι κλάδοι το ίδιο. Παραδείγματος χάρη αλλιώς γίνεται η προσέλευση των εργαζομένων σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, αλλιώς σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης. Άρα, για να φτιάξουμε σωστά την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας έχω δεσμευτεί ότι θα εκδώσω διαφορετικές υπουργικές αποφάσεις ανά κλάδο, ώστε να μην υπάρχει παρεξήγηση πως θα χρησιμοποιηθεί η κάρτα και πως θα την χτυπάει ο εργαζόμενος και θα την τηρεί η επιχείρηση».

»Στο Νομοσχέδιο, που έχει τεθεί σε διαβούλευση, έχουμε συμπεριλάβει κάποια ωφελήματα για επιχειρήσεις που θα χρησιμοποιούν την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας. Για παράδειγμα δε θα χρειάζεται να κάνει προαναγγελίες υπερωριών ή ωραρίου, θα μειωθεί πολύ το γραφειοκρατικό βάρος μιας επιχείρησης».

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 318 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία