Παρασκευή, 10η Μαίου 2024  1:58 πμ
 
wm small
Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 01:02

Μενίδι: Με ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και Βαρκαρόλα ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου “Μιλώ σε σένα, πατρίδα!” την Πέμπτη (17/8) και με την Βαρκαρόλα την Παρασκευή (18/8), ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Δημοτικής Ενότητας Μενιδίου του Δήμου Αμφιλοχίας.

Η παράσταση είναι ένα θεατρικό οδοιπορικό που χρονικά καλύπτει την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής βασισμένο σε αφηγήσεις γυναικών. Οι ιστορίες τους συναρμολογούν την εποχή του 1922, ζωντανεύοντας ατομικές και συλλογικές μνήμες που φωτίζουν διαφορετικά όχι μόνο το παρελθόν αλλά και τα σύγχρονα πάθη.

Με εντυπωσιακό και φαντασμαγορικό τρόπο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2023 η Βαρκαρόλα στο Μενίδι.

Η παραλία του Μενιδίου κατακλύστηκε από κόσμο παρακολουθώντας πολλές βάρκες να πηγαινοέρχονται στα ήρεμα νερά του Αμβρακικού, με αρκετούς επιβάτες και καπνογόνα κάθε χρώματος.

Αυτό που εντυπωσίασε τους πάντες ήταν μια ολόφωτη βάρκα με ορχήστρα και χορωδία, που τραγούδησε πολλά αγαπημένα τραγούδια που έχουν σχέση με τη θάλασσα!

Την υπέροχη βραδιά ολοκλήρωσαν εκατοντάδες βεγγαλικά που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους!

 

Πηγή: sociologyalert.blogspot.com

Διαβάστηκε 362 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.