Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  2:53 μμ
 
wm small
Κυριακή, 06 Αυγούστου 2023 18:50

Σούρερ: «Θέλω να φτιάξω καλή ομάδα στον Παναιτωλικό, να δώσουμε χαρά στον κόσμο»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο sportday.gr μίλησε ο Γκαμπριέλ Σούρερ. Ο νέος προπονητής του Παναιτωλικού αναφέρθηκε στην νέα σελίδα και πρόκληση στην καριέρα του.

Μίλησε για το πως έγινε η συμφωνία με τον Παναιτωλικό για να αναλάβει την τεχνική του ηγεσία, το όραμά του ως προπονητής και το πως περιμένει την επιστροφή του στο «Καραϊσκάκης» ως… αντίπαλος.

Σημεία της συνέντευξης που ξεχωρίζουν:

Επιστρέψατε στην Ελλάδα όπου μετά από την καριέρα σας ως ποδοσφαιριστής, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε και ως προπονητής.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το γεγονός ότι επέστρεψα στην Ελλάδα. Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής, όπου πραγματικά την απόλαυσα και εύχομαι να έχω τις ίδιες επιτυχίες και ως προπονητής. Να δώσουμε χαρά στον κόσμο του Παναιτωλικού».

Έχετε γνωρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο ως ποδοσφαιριστής. Τώρα που επιστρέψατε ως προπονητής βλέπετε διαφορές;

«Είναι βελτιωμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βλέπω ότι διαθέτει πολλούς καλούς νέους παίκτες. Είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό και θεωρώ ότι έχουν γίνει βήματα προόδου στο να γίνει καλύτερο το ελληνικό πρωτάθλημα».

Πως πήρατε την απόφαση να έρθετε στον Παναιτωλικό; Τι σκεφτήκατε όταν ακούσατε την πρόταση;

«Πάντα είχα στο μυαλό μου να έρθω στην Ευρώπη να δουλέψω ως προπονητής. Είχα κάποιες ευκαιρίες να γυρίσω στην Ευρώπη, αλλά ήθελα να γυρίσω ειδικά στην Ελλάδα. Ο Παναιτωλικός μου έκανε μια πρόταση και αποφάσισα να έρθω. Είμαι σίγουρος για τις δυνατότητές μου, αλλά πλέον πρέπει να δείξω και με τη δουλειά μου, τι μπορώ να κάνω».

Έχω κάποιες πληροφορίες ότι γνωριζόσασταν με ανθρώπους του Παναιτωλικού. Αυτό σας έκανε να πάρετε πιο εύκολα την απόφασή σας;

«Γνώρισα τον πρόεδρο, τον Μάκη Μπελεβώνη όταν ήρθε στην Αργεντινή για να δει κάποιους παίκτες. Από τότε δημιουργήσαμε μια καλή σχέση. Μάλιστα είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν για να έρθω ως προπονητής στον Παναιτωλικό, αλλά δεν προχώρησε τότε η υπόθεση. Τώρα ωρίμασαν οι συνθήκες και πλέον με περιμένει πολλή δουλειά. Και με τα παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες και την πόλη γενικότερα, αλλά και με τους παίκτες που υπήρχαν στο ρόστερ, αλλά και τους νέους που θα έρθουν. Πρέπει να φτιάξουμε μια καλή ομάδα».

Ως ποδοσφαιριστή σας γνωρίζουμε λόγω της παρουσίας σας στον Ολυμπιακό. Ως προπονητή τώρα θα σας μάθουμε. Τι να περιμένουμε;

«Δεν ξέρω ακόμα τι μπορούμε να δείξουμε ως ομάδα. Ουσιαστικά φτιάχνουμε μια νέα ομάδα, πήραμε παίκτες, έχουμε και νέα παιδιά από την Κ20, αλλά θέλουμε μια δυνατή ομάδα που να μπορεί να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα. Έχουμε κάποιους τραυματίες, αλλά έχουμε και κάποιους ως στόχους και ελπίζω να είναι στη διάθεσή μας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος».

Η φιλοσοφία σας ως προπονητής ποια είναι;

«Είχα πολλούς προπονητές στην καριέρα μου και πήρα πολλά πράγματα απ’ όλους. Κρατάω τα περισσότερα στο μυαλό μου. Με τα χρόνια που έχω όμως ως προπονητής δεν είχα πάντα την ευκαιρία να φτιάξω μια ομάδα από το «μηδέν». Ήρθα εδώ, είδα το υλικό που υπάρχει, το αξιολόγησα και για να παίξουμε όπως εγώ θέλω, πρέπει να τους μιλήσω και να τους εξηγήσω τη φιλοσοφία μου. Μετά θα αποφασίσω βάσει όλων αυτών. Φυσικά και ο τρόπος με τον οποίο θα παίξουμε εξαρτάται και από τους παίκτες που θα έχουμε. Έχω δουλέψει πολύ με νέους παίκτες και πρέπει να τους μάθω να κάνουμε το παιχνίδι μας. Να έχουμε εμείς την μπάλα και να προσπαθούμε να δημιουργούμε. Δεν μπορώ να πω τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστούμε. Θα το κρίνω στην πορεία αν πρέπει να κάνουμε συνδυαστικό παιχνίδι ή να παίζουμε με βαθιές μπαλιές για παράδειγμα».

Όσο για το πώς θα νιώσει όταν θα έρθει η ώρα για να μπει στο «Καραϊσκάκης» ως προπονητής του Παναιτωλικού πως θα νιώσει;

«Θα είναι περίεργο. Θα είναι λίγο περίεργο. Αλλά θα περάσει», απάντησε γελώντας.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 412 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.