Σάββατο, 11η Μαίου 2024  1:53 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 09:50

Πέδρο Σίλβα Τορεχόν ο εκλεκτός για το αριστερό άκρο της άμυνας του Παναιτωλικού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενισχύσεως συνέχεια για τους Αγρινιώτες, που ήρθαν σε συμφωνία με τον 26χρονο Αργεντίνο αριστερό οπισθοφύλακα Πέδρο Σίλβα Τορεχόν.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που «ανδρώθηκε» στην Μπόκα Τζούνιορς, στις ακαδημίες της οποίας εντάχθηκε σε ηλικία 10 ετών. Ξεκίνησε την καριέρα τους ως αριστερός μέσος, αλλά σταδιακά οπισθοχώρησε στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Στα 19 του χρόνια υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και «έγραψε» τις πρώτες του συμμετοχές με τα χρώματα του δημοφιλούς αργεντίνικου συλλόγου.

Το ταλέντο του κέντρισε το ενδιαφέρον της Μίντλεσμπρο. Τον ενέταξε στο δυναμικό της τον Φεβρουάριο του 2017 ως δανεικό, αγωνιζόμενος με την Κ-23 της «Μπόρο». Ως δανεικός αγωνίστηκε και την επόμενη σεζόν, στην αργεντίνικη Ολίμπο.

Ο κύκλος της Μπόκα έκλεισε για τον Τορεχόν τον Ιανουάριο του 2019, καθώς έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε συμβόλαιο με την Μπόστον Ρίβερ της Ουρουγουάης. Εκεί έλαβε χώρα και η… ποδοσφαιρική του ενηλικίωση. Σε 4,5 χρόνια παρουσίας πήρε τη φανέλα του βασικού αριστερού μπακ σπίτι του, πραγματοποιώντας 124 εμφανίσεις. Αναδείχθηκε, μάλιστα, ο τέταρτος παίκτης με τα περισσότερα παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία στην ιστορία του συλλόγου.

Στον Παναιτωλικό έρχεται ως αντικαταστάτης του Χουχούμη και «ανταγωνιστής» του Χατζηθεοδωρίδη. Αναμένεται στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες, ώστε να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Αγρινιώτες και να ενσωματωθεί άμεσα στην προετοιμασία του συνόλου του Σούρερ.

Στα θετικά το γεγονός ότι είναι κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου και δεν καταλαμβάνει θέση ξένου. Επιπλέον, βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό ρυθμό, καθώς στις 25 Ιουνίου αγωνίστηκε ως βασικός με την πρώην ομάδα του.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 235 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.