Κυριακή, 12η Μαίου 2024  10:16 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 15:09

Alkyone - Νέο cover: «Απάνω στην τριανταφυλλιά»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
H νέα ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και μουσικός Alkyone, λίγο μετά την κυκλοφορία του ολοκληρωμένου άλμπουμ της Exit Sign κι αφού μας κέρδισε με τη διασκευή της στα «Ξενιτεμένα μου πουλιά», παραδίδει μια ακόμα διασκευή σε ένα παραδοσιακό τραγούδι, αυτή τη φορά από τη Μακεδονία, το Απάνω στην τριανταφυλλιά.
Η Alkyone, που αυτό το καλοκαίρι, εκτός από τις επιλεγμένες προσωπικές εμφανίσεις της, περιοδεύει μαζί με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου ανά τη χώρα, είχε την τιμή πρόσφατα να επιλεγεί από τη Μαρία Φαραντούρη για να τη συνοδεύσει στις δύο συναυλίες-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη που έδωσε στη Ζυρίχη και το Μόναχο.
Το Απάνω στην τριανταφυλλιά το ερμήνευσε για πρώτη φορά στην εκπομπή της ΕΡΤ Μουσικό Κουτί τον περασμένο Απρίλιο, αντλώντας έμπνευση από τον Θόδωρο Kουμαρτζή, έναν από τους γνωστότερους παίκτες αρχαίας λύρας. Εκείνος δημιούργησε την εκδοχή του τραγουδιού για αρχαία ελληνική λύρα και συνόδευσε την Alkyone στην ερμηνεία του. 
Μπορείτε να βρείτε το τραγούδι στο YouTube:
 
 
Διαβάστηκε 2049 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.