Δευτέρα, 20η Μαίου 2024  6:51 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 20 Μαϊος 2015 23:55

Το Γαλλικό βιβλίο στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το μοναδικό και επίσημο γαλλόφωνο βιβλιοπωλείο της Ελλάδας LeLivreOuvert «βρέθηκε» στο Αγρίνιο κυρίως για τους καθηγητές της γαλλικής γλώσσας, αλλά και για όσους σχετίζονται με την γλώσσα

Το Γαλλόφωνο βιβλιοπωλείο αναφοράς στην Ελλάδα LeLivreOuvert, του Γαλλικού Κέντρου Βιβλίου που υπάγεται στο Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού, βρέθηκε χθες στο Αγρίνιο και πραγματοποίησε έκθεση, πώληση και παρουσίαση Γαλλικών βιβλίων, όπως επίσης και παρουσίαση των καινούργιων εκπαιδευτικών βιβλίων των ελληνογαλλικών εκδόσεων Trait d’union. Η παρουσία του LeLivreOuvert έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου και διήρκησε από τις 11.00 χθες το πρωί, έως και τις 17.00 μ.μ

Η παρουσία του στόχευε στο να μπορέσουν οι γονείς, οι μαθητές και κυρίως οι εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν και να επιλέξουν μοναδικά γαλλικά βιβλία σε ειδικές τιμές, καθώς επίσης να ενημερωθούν και να δουν ότι αφορά το γαλλικό βιβλίο. Η πρόσκληση αφορούσε όλους τους πολίτες της Αιτωλ/νίας που σχετίζονται με την γαλλική γλώσσα. Οι εκπαιδευτικοί της ξένης αυτής γλώσσας είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και σεμινάριο, μέσω του οποίου θα μπορούσαν να αντλήσουν σύγχρονες γαλλικές εκπαιδευτικές μεθόδους ή τρόπους που θα μπορούν ευκολότερα να μεταδώσουν γαλλικά βιβλία στους μαθητές.

Η Αιτωλ/νία είναι ένας από τους καθαρά γαλλόφωνους νομούς, αφού τα Γαλλικά για χρόνια ήταν σταθερά η δεύτερη γλώσσα εκμάθησης των παιδιών, αλλά κα των εφήβων. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί παρουσιάζουν δεκαεπτά λόγους ώστε οι γονείς να επιλέξουν τα Γαλλικά. Συγκεκριμένα, οι λόγοι είναι 1) Η γνώση μιας γλώσσας δεν είναι αρκετή 2) Τα γαλλικά, μετά τα αγγλικά, είναι η μοναδική γλώσσα που ομιλείται και στις πέντε ηπείρους 3) Είναι επαγγελματικό προσόν 4) Είναι παράθυρο σε έναν ασύγκριτο πολιτισμό 5) Είναι προνόμιο για σπουδές στη Γαλλία 6) Ένα διαβατήριο για το Παρίσι και τη Γαλλία 7) Είναι η γλώσσα των διεθνών σχέσεων 8) Είναι παράθυρο στον κόσμο 9) Είναι γλώσσα πνεύματος και διαλόγου 10) Είναι η γλώσσα του «Διαφωτισμού» 11) Η εκμάθησή της είναι εύκολη και ευχάριστη 12) Χρησιμεύει για την περεταίρω εκμάθηση άλλων γλωσσών 13) Παρέχει διδασκαλεία υψηλών απαιτήσεων 14) Υπάρχουν πολλές δυνατότητες ανταλλαγών 15) Η γαλλική εκπαίδευση στο εξωτερικό διαθέτει μοναδικό δίκτυο στον κόσμο 16) Βασικός στόχος της γλώσσας είναι η προώθηση της γαλλικής ποικιλότητας 17) Είναι δημιουργική γλώσσα.

Η Εκπαιδευτικός εκδότρια και Ιδιοκτήτρια του Γαλλικού βιβλιοπωλείου της Ελλάδας LeLivreOuvert κα Κατερίνα Ψαράκη δήλωσε: «Το LeLivreOuvert είναι το μοναδικό και επίσημο γαλλόφωνο βιβλιοπωλείο της Ελλάδας. Καλούμε τους καθηγητές της γαλλικής γλώσσας σε κάθε νομό για να τους κάνουμε μια παρουσίαση των βιβλίων καθώς και σεμινάρια για τον τρόπο διδασκαλίας του γαλλικού βιβλίου και συζητάμε τις εκπαιδευτικές τεχνικές της τάξης. Απευθυνόμαστε σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε φροντιστήρια αλλά και σε καθηγητές ιδιαίτερων μαθημάτων. Θέλουμε να δείξουμε τη αξία της γαλλικής γλώσσας. Στην Αιτωλ/νία η γλώσσα αυτή ήταν πάρα πολύ διαδεδομένη, αλλά πλέον λόγω κρίσης εντοπίζεται κάποια πτώση και γι αυτό προσπαθούμε να διατηρήσουμε τα υψηλά standard που υπάρχουν στην γλώσσα. Έχουμε παντός τύπου βιβλία για την εκμάθηση γαλλικών στο δημοτικό, το γυμνάσιο, το λύκειο και φυσικά γαλλική λογοτεχνία και βιβλία γνώσεων για κάθε ηλικία»

Κων/νος Χονδρός

πηγή: http://sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 2476 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.