logo small for menu

facebookbuttontwitterbuttonyoutubebuttoninstagrambutton
  • 1
Πέμπτη, 21η Σεπτεβρίου 2017, 7:27 πμ
Agrinio Best Of

Agrinio Best Of

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ενημερώνει τους πολίτες ότι, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκδόθηκε, σήμερα (21.09.2017), απόφαση από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, σύμφωνα με την οποία, κατά την διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου της 5ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE Ελλάδας, μεταξύ των ομάδων Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός, που θα διεξαχθεί την 23-9-2017 και ώρα 20:30, στο γήπεδο του Παναιτωλικού, στο Αγρίνιο, απαγορεύεται οποιαδήποτε οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας για το γήπεδο του Παναιτωλικού.

Από την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα εγκαινίων της 2ης Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, θα υπάρχει η δυνατότητα της ζωντανής αναμετάδοσης των εκδηλώσεων μέσω διαδικτύου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=CHlAITyafX4

Η  αναμετάδοση των εκδηλώσεων θα γίνεται κατά τις ώρες:

Παρασκευή 22-9-2017:  19.00 έως 21.30 (είσοδος Έκθεσης) Τελετή εγκαινίων

Σάββατο 23-9-2017 : 11.00 π.μ. έως 13.00 (Συνεδριακό Κέντρο Έκθεσης)  Ομιλίες από εκπροσώπους του Ελληνοβουλγαρικού/Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου και Ελληνοκινεζικού Επ/ρίου για τις δυνατότητες προώθησης των τοπικών προϊόντων.

17.30 έως 20.30 Ημερίδα με θέμα «Ιαματική ιατρική και η Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου: Το χθες, το σήμερα, το αύριο» (Συνεδριακός χώρος Έκθεσης)

Κυριακή 24-9-2017: 11.00 π.μ. έως 12.00 Ομιλία για την παρουσίαση του τοπικού προγράμματος LEADER από την Αιτωλική Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ (Συνεδριακός χώρος έκθεσης)

Δυνατότητα παρακολούθησης των εκδηλώσεων θα υπάρχει και μέσω των ιστοσελίδων:

http://www.messolonghi.gov.gr  Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

http://www.aixmi-news.gr  εφημερίδα ΑΙΧΜΗ

http://www.onairnews.gr ειδησεογραφική /ενημερωτική ιστοσελίδα

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 14:09

Περπατώ, ποδηλατώ, πατινάρω στο Αγρίνιο

Αύριο, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, οι Αγρινιώτες συμμετέχουν στην   «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», ακινητοποιούν τα οχήματά τους και παίρνουν μέρος στις δράσεις του Δήμου.

Ας μετακινηθούμε χωρίς εισιτήριο στις Γραμμές Μ1 και Μ2 του Αστικού ΚΤΕΛ Α.Ε. ας περπατήσουμε και ας χρησιμοποιήσουμε το ποδήλατο για μια βόλτα στην πόλη.

Σημείο συνάντησης η κεντρική πλατεία στις 9:30 π.μ. όπου  μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και πολίτες,  θα γνωρίσουν  το ηλιακό τρίκυκλο που έχουν κατασκευάσει οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών  Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής  από την Δ/νση Τροχαίας Αγρινίου και θα παίξουν στους κλειστούς δρόμους της πόλης παραδοσιακά παιχνίδια.

Στις 18:30μ.μ. μικροί και μεγάλοι θα συγκεντρωθούν στον Πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη  και περπατώντας, ποδηλατώντας και πατινάροντας θα διασχίσουν την οδό Παπαστράτου. Θα καταλήξουν στο Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο όπου στις 7:30μ.μ θα υποδεχθούν την φλόγα των εθελοντών Αιμοδοτών και όλοι μαζί θα επιστρέψουν στην Πλατεία Δημοκρατίας για το άναμμα του Βωμού.

Την ψυχαγωγία έχει αναλάβει η Παναγιώτα Θεοδωροπούλου (τραγούδι) και ο Παναγιώτης Ζαχαράκης (κιθάρα).

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν και στηρίζουν: ΑΚΤΙΝΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ του Δήμου Αγρινίου, ΕΛ.ΑΣ, ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Α.Ε., Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, Σύλλογος Δρομέων Υγείας , Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, Σύλλογος ΑΜΕΑ Περιφερειακής Ενότητας ΑΙΤ/ΝΙΑΣ, Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου, VELOCITYBIKES.GR 

{youtube}OZYTmAsbzvE{youtube}

Απόστολος Κατσιφάρας: «Η Περιφέρεια θα ενισχύσει με οχήματα»

Συνάντηση με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε σήμερα στο γραφείο του  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, για να ενημερωθεί για το αξιόμαχο των δυνάμεων.

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη για μια ακόμη φορά τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις επιτυχείς μάχες που έδωσαν , κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Όπως ανέλυσαν ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας , Αρχιπύραρχος, Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος και ο Επιχειρησιακός Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας, Επιπυραγός, Θεόδωρος Φιλιππόπουλος η χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη με πολλές και δύσκολες στην κατάσβεση πυρκαγιές, με τα ελάχιστα μέσα που διέθεταν.

Συγκεκριμένα σημείωσαν πως το ένα τρίτο των οχημάτων που υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα, είναι εκτός λειτουργίας. Από τα 130 οχήματα, τα 34 είναι χαλασμένα, ενώ υπήρχε έλλειψη σε σωλήνες κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών. Σε πολλές , δε , περιπτώσεις δεν μπορούσαν ούτε τα φθαρμένα ελαστικά των οχημάτων να αντικατασταθούν.     

«Η ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς έτσι θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και των περιουσιών τους» επισήμανε προς τα στελέχη της Πυροσβεστικής ο Απόστολος Κατσιφάρας, υπενθυμίζοντας πως ήδη έχει υπογραφεί η απόφαση για αγορά εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που έχει ενταχθεί  στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Πρόκειται για την προμήθεια συνολικά 29 πυροσβεστικών οχημάτων (28 υδροφόρες και 1 βυτιοφόρο), συνολικού προϋπολογισμού του κόστους πράξης 6.997.000 ευρώ. «Συνεργαστήκαμε συστηματικά, με την ηγεσία και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, δηλαδή εδώ και δύο περίπου χρόνια, σχεδιάσαμε ένα ρεαλιστικό πλάνο, με προτεραιότητες, που απαντά στις ανάγκες της Δυτικής Ελλάδας και τώρα υλοποιούμε τις δράσεις.», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση που επετεύχθη χάρις την άριστη συνεργασί.».

«Η ανανέωση του εξοπλισμού θα συμβάλει στη βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και εν γένει εκτάκτων καταστάσεων, καθώς και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών» συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις από το Αρχηγείο Πυροσβεστικής, η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2017 και η συμβασιοποίηση μέχρι τέλος του 2017. Εκτιμάται ότι ο εξοπλισμός θα είναι διαθέσιμος εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Τα εισιτήρια του αγώνα πρωταθλήματος Super League – Σουρωτή ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης 20.30) θα διατεθούν από τα εκδοτήρια του γηπέδου την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 έως τις 14.00 και την ημέρα του αγώνα από τις 12.00 έως την έναρξή του.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τον συγκεκριμένο αγώνα έχουν ως εξής:

Μεγάλη κερκίδα
Θύρα 1, Θύρα 2 25 Γυναικεία – παιδικά 15
Μικρή κερκίδα
Θύρα 4Α (άνω διάζωμα) 15 Γυναικεία – παιδικά 10
Θύρα 4 15 Γυναικεία – παιδικά 10
Θύρα 3 και Θύρα 5 12 Γυναικεία – παιδικά 8
Πέταλο
Θύρα 6, Θύρα 7   8

Για την έκδοση εισιτηρίου είναι απαραίτητος ο ΑΜΚΑ και κατά την είσοδο γίνεται έλεγχος για την ακρίβεια των στοιχείων του κατόχου.

Τις ίδιες μέρες και ώρες θα είναι ανοικτά τα γραφεία της ΠΑΕ στο γήπεδο για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων που επιθυμούν να προμηθευτούν εισιτήριο διαρκείας.

Στην υλοποίηση των πρώτων κινήσεων εθελοντικής παράδοσης ακινήτων στις τράπεζες για δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, οδηγεί η εφεξής στρατηγική για τη μείωση των κόκκινων δανείων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, η πρώτη «συναλλαγή» εθελοντικής παράδοσης ακινήτου, στο πλαίσιο των φιλικών λύσεων (amicable solutions) που θα εφαρμόσουν οι τράπεζες, πραγματοποιήθηκε από τη Eurobank. Πρόκειται για οφειλή δανείου 500.000 ευρώ με εξασφάλιση ακίνητο για το οποίο βρέθηκε αγοραστής – επενδυτής. Αντίστοιχες συμφωνίες θα πολλαπλασιαστούν προσεχώς από όλες τις τράπεζες.

Σύμφωνα με την πρακτική των amicable solutions, τις οποίες οι τράπεζες θα εφαρμόσουν σε δάνεια με πολυετή καθυστέρηση, καταγγελμένα και ένα βήμα πριν από τον πλειστηριασμό, η τράπεζα θα αποκτά το ενυπόθηκο ακίνητο με τη συναίνεση του οφειλέτη. Η συμφωνία με τον οφειλέτη θα προβλέπει είτε πώληση του ακινήτου σε τρίτον είτε αγορά του από την ίδια την τράπεζα, με ισόποση μείωση της οφειλής του δανειολήπτη έως πλήρη εξάλειψη του χρέους του.

Σημειώνεται ότι οι καταγγελμένες απαιτήσεις στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος, στο τέλος του 2016, ανέρχονταν σε 48 δισ. ευρώ, αποτελώντας το 45% του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τραπεζών. Συνεπώς, η σημασία τους είναι καθοριστική στην προσπάθεια συνολικής διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Ο δείκτης συνολικής κάλυψης των καταγγελμένων ανοιγμάτων των τραπεζών είναι υψηλότερος έναντι των άλλων κατηγοριών και ανέρχεται στο 104,7%. Ειδικότερα, οι τράπεζες έχουν διενεργήσει προβλέψεις ύψους 29 δισ. ευρώ (που αντιστοιχεί στο 60,7% του δείκτη) για τις καταγγελμένες απαιτήσεις, ενώ υφίστανται και εξασφαλίσεις συνολικού ύψους 21 δισ. ευρώ (που αντιστοιχεί στο 40% του δείκτη).

Η πρακτική της εθελοντικής παράδοσης ακινήτων από τους οφειλέτες θα καταγράφεται και στις αναφορές που θα υποβάλουν οι τράπεζες στον SSM στις αρχές Οκτωβρίου σχετικά με τη νέα στρατηγική που θα ακολουθήσουν για την ταχύτερη επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων μείωσης των κόκκινων δανείων. Η Eurobank θα θέσει προς έγκριση την αναθεωρημένη στρατηγική μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στο αυριανό της διοικητικό συμβούλιο, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα το ίδιο θα πράξουν και οι άλλες τράπεζες.

Όπως έχει γράψει το Capital.gr, οι αναθεωρημένοι στόχοι που καταρτίζονται για να υποβληθούν στον SSΜ θα περιλαμβάνουν μείωση των προσδοκιών για το αποτέλεσμα των αναδιαρθρώσεων και των ρυθμίσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων και δη στο χαρτοφυλάκιο λιανικής τραπεζικής (δάνεια μικρών επιχειρήσεων, στεγαστικά και καταναλωτικά). Κοινή διαπίστωση των τραπεζών θα είναι ότι οι ρυθμίσεις δανείων έχουν εξαντλήσει τη δυναμική τους και πλέον έχουν παγιωθεί δύο «πόλοι»: είτε ρυθμισμένα δάνεια που εξυπηρετούνται είτε μη ρυθμισμένα ή πολλαπλώς ρυθμισμένα δάνεια, τα οποία δεν πληρώνονται. Ο «σκληρός πυρήνας» της δεύτερης κατηγορίας είναι δάνεια της τάξεως των 20 δις. ευρώ, τα οποία είναι ενταγμένα στο νόμο Κατσέλη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες θα δώσουν πλέον έμφαση σε πωλήσεις δανείων, ρευστοποιήσεις (εδώ εντάσσονται και τα amicable solutions με την εθελοντική παράδοση ακινήτου) και διαγραφές «με μέτρο».

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες καλούνται στις αναφορές τους προς τον SSM να απαντήσουν σε περίπου 50 δείκτες αξιολόγησης, οι οποίοι απαντούν μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια για το ποιες κινήσεις έχουν γίνει για την ανάκτηση οφειλών ανά κατηγορία μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Πηγή: Νένα Μαλλιάρα – capital.gr

Για τον χαμό του συναδέλφου ΛΟΥΡΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Θεοδώρου που κηδεύεται την Παρασκευή  21 Σεπτεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αγρινίου, το ΔΣ του Συνδέσμου Γεωπόνων Αιτωλίας και Ακαρνανίας εκφράζει την βαθιά λύπη του.

Ο κ. Λουρόπουλος  υπηρέτησε τον γεωπονικό χώρο με ήθος, επιστημονική κατάρτιση και συνέπεια.  Ήταν στυλοβάτης της αγροτικής ανάπτυξης του νομού και  όλοι γνωρίζουν ότι συνέβαλε τα μέγιστα μέσα από το κατάστημα γεωργικών εφοδίων που διέθετε στο Αγρίνιο.  Όλοι  οι αγρότες του Αγρινίου και οι καπνοπαραγωγοί της περιοχής έχουν ένα καλό λόγο να πουν για τον γεωπόνο και επιστήμονα Δημήτρη Λουρόπουλο που για 50 χρόνια τους στήριξε με όλες του τις δυνάμεις.

Οι γεωπόνοι του νομού λένε ότι ήταν ένας από τους καλύτερους «δασκάλους τους».

Σε έκτακτη συνεδρίαση, το ΔΣ του Συνδέσμου, αποφάσισε αντί για κατάθεση στεφάνου, να ενισχύσει το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «Παναγιά Ελεούσα» με το χρηματικό ποσό των 100 Ευρώ.

Στην σύζυγο του, τα παιδιά του και τους οικείους του, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Το ΔΣ του Συνδέσμου Γεωπόνων Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Ο ιστορικός κινηματογράφος  του Αγρινίου «ΑΝΕΣΙΣ» έκλεισε τα 50  χρόνια και ανανεώνεται. Από τον Οκτώβριο θα υποδέχεται  το σινεφίλ κοινό του σε ολοκαίνουργια, σύγχρονα και άνετα καθίσματα. Οι εργασίες ανακαίνισης ξεκίνησαν από τον προηγούμενο Αύγουστο και  περιελάμβαναν αποξήλωση των παλαιών καθισμάτων και  εργασίες καλλωπισμού σε όλο τον χώρο.

Ήταν εξαρχής  προτεραιότητα  της  Δημοτικής Αρχής η συντήρηση και αναβάθμιση του  «ΑΝΕΣΙΣ»,  ενός εκ των πλέον εμβληματικών  κτιρίων  της πόλης. Πριν από τρία χρόνια  έγινε  η  αναγκαία  εγκατάσταση της πυρασφάλειας παράλληλα δε ακολούθησε η αντικατάσταση της οθόνης και  η ανακαίνηση του κυλικείου του θερινού κινηματογράφου ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ΄΄.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου  δήλωσε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν και είναι η επένδυση σε κάθε μορφή Πολιτισμού.

Ήταν  προτεραιότητα μας  παρ’όλες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε να φροντίσουμε το στολίδι της πόλης μας. Ήταν και είναι  προτεραιότητα μας να ανακαινίσουμε το χώρο που ψυχαγωγεί τους Αγρινιώτες όλα αυτά τα χρόνια. Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα είμαστε πανέτοιμοι με τα νέα μας καθίσματα.

Μια ιδιαίτερα σημαντική ημερίδα για τους κτηνοτρόφους διοργανώνεται ,αύριο Παρασκευή  22 Σεπτεμβρίου, από την Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας, στην κεντρική αίθουσα του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Η ημερίδα για την «Επιχειρηματική Ανακάλυψη» στον τομέα προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Ευφυούς Εξειδίκευσης (RIS3), ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

Στόχος της σημερινής συνάντηση εργασίας είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων αλλά και των αναγκών των καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και της έρευνας - τεχνολογικής ανάπτυξης στον τομέα των κτηνοτροφικών προϊόντων αξίας, τομέας με ιδιαίτερη δυναμική όχι μόνο στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και στις άλλες δύο Περιφερειακές ενότητες.

Για την στήριξη των δράσεων επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει προγραμματισθεί η διάθεση συνολικού ποσού 70 εκ € από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020. Από αυτά,  10 εκ € θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση δράσεων ενίσχυσης της έρευνας και καινοτομίας για τις επιχειρήσεις στους τομείς RIS3 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι δυνητικές πηγές χρηματοδότησης της RIS3 είναι το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, το Εθνικό Πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ 2014-2020, το HORIZON 2020, καθώς και η ιδιωτική χρηματοδότηση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας έχει διενεργήσει την στοχευμένη υλοποίηση μιας σειράς Ημερίδων & Συναντήσεων Εργασίας στους τομείς:

  • Μικρο-ηλεκτρονική & Προηγμένα Υλικά (Πάτρα, Φεβρουάριος και Απρίλιος 2015)
  • Οινοποιία (Πάτρα, Δεκέμβριος 2015)
  • Τουρισμός, Πολιτισμός (Αρχ. Ολυμπία, Δεκέμβριος 2015)
  • Δυναμικές και εξωστρεφείς καλλιέργειες (Πάτρα, Μάρτιος 2016)
  • Ενέργεια (Πάτρα, Απρίλιος 2016)
  • Θερμοκηπιακές καλλιέργειες (Πάτρα, Απρίλιος 2016)
  • Αγροδιατροφή: Ελιά (Μεσολόγγι 30/6/2016)
  • Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ιούλιος 2016)

Συνάντηση  με την Ειδική Γραμματέα για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά , του υπουργείου Εργασίας Κατερίνα Γιάντσιου, είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη συζητήθηκαν οι δράσεις που προγραμματίζει το υπουργείο Εργασίας για την αντιμετώπιση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά.

Όπως αναφέρθηκε από τον Απόστολο Κατσιφάρα η Περιφέρεια αναμένει το ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής στρατηγικής για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, καθώς ήδη το αρμόδιο υπουργείο έχει παραλάβει συγκεκριμένες προτάσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αναμένει πόρους για την υλοποίησή τους.

Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κύρια, το πρόβλημα εστιάζεται σε Ριγανόκαμπο και Σαγέϊκα στην Αχαϊα,  Αιτωλικό και  Αγρίνιο στην Αιτωλοακαρνανία, Δήμο Πηνειού και Πύργο, στην Ηλεία.

Στην σύσκεψη μετείχαν επίσης η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας Διονυσία Μαράτου, η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Άλκηστις Σταθοπουλου και στελέχη της Περιφέρειας.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τον Οκτώβριο του 2016 ενέταξε σε Κέντρα Κοινότητας Δήμων παράρτημα Ρομά (Δυτ. Αχαϊας, Ναυπακτίας, Ερυμάνθου, Πύργου, Αγρινίου, Πηνειού, Ηλιδας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης).

Ενώ τον Ιανουάριο 2017 οργανώθηκε σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα με τους εκπροσώπους των Δήμων της  Δυτικής Ελλάδας , όπου και συμφωνήθηκε η αποστολή προτάσεων τους.

Παράλληλα διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επιτόπιες επισκέψεις σε καταυλισμούς Ρομά (Φεβρουάριος 2017).

Τέλος τον Ιούνιο 2017 παρελήφθησαν από την Περιφέρεια οι προτάσεις των Δήμων για πιλοτικό επιχειρησιακό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξη των Ρομά.

Σελίδα 1 από 2135

 

panaitolikos1926

domh

wineoutlet banner 300x180

sfinakiafm play
sfinakiafm station

vivlio life

liapis elastika

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

  • 1