logo small for menu

facebookbuttontwitterbuttonyoutubebuttoninstagrambutton
  • 1
Παρασκευή, 23η Ιουνίου 2017, 12:21 πμ
Agrinio Best Of

Agrinio Best Of

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Το μοντέλο και playmate Gemma Lee Farrell παρότι κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία έχει την ομορφιά Ελληνίδας θεάς. Τα γατίσια μάτια της, το πλούσιο στήθος και οι σέξι καμπύλες της τρελαίνουν το instagram και όχι μόνο.

gemma002gemma3gemma4gemma5gemma6gemma7gemma8gemma9gemma10gemma11gemma12

http://pronews.gr

 

Η Ιουλία Καλλιμάνη στην Κωνωπίνα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 22:00μμ, με είσοδο ελεύθερη, ανήμερα του πανηγυριού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Πλατεία Κωνωπίνας!

Η Ιουλία Καλλιμάνη, επιστρέφει στη γενέτειρα της την Κωνωπίνα, στο τόπο που αγαπά, για για μια μοναδική εμφάνιση.
Πιο λαμπερή από ποτέ, με τη δική της ορχήστρα θα τραγουδήσει μεγάλες επιτυχίες και θα μας διασκεδάσει με λαϊκό-χορευτικά τραγούδια σε μία μαγευτική βραδιά.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου με την στήριξη του
Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας

Την Παρασκευή 16/06/2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα «Σωκράτης» του συνεδριακού κέντρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας η ημερίδα του ΠΕΚ Πάτρας με θέμα: «25 χρόνια ΠΕΚ:

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών χθες, σήμερα, αύριο» σε συνεργασία με το 1ο, 2ο και 3ο ΠΕΚ Αθήνας, το ΠΕΚ Ηρακλείου, το 2ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης και τα ΠΕΚ Τρίπολης και Κοζάνης με δια ζώσης και εξ αποστάσεως συμμετοχή μέσω τηλεδιάσκεψης. Η ημερίδα απευθυνόταν σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα των περιφερειακών ενοτήτων ευθύνης του ΠΕΚ Πάτρας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Κεφαλληνία) και μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδίκτυο μέσω live streaming με την υποστήριξη των ΚΕΠΛΗΝΕΤ Δυτικής Ελλάδας.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να ανοίξει ένας κύκλος συζήτησης, αναστοχαζόμενοι πρωτίστως το παρελθόν και αξιολογώντας τις δράσεις του σήμερα, προκειμένου να στοχεύσουμε σε ένα πιο ελπιδοφόρο και πιο αποτελεσματικό μέλλον για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε περιφερειακό αποκεντρωμένο επίπεδο. Προς αυτήν την κατεύθυνση επικεντρώθηκαν με τις εισηγήσεις τους οι προσκεκλημένοι ομιλητές, οι κ.κ.:

Παύλος Χαραμής, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με θέμα εισήγησης «Το “Π” του ΠΕΚ: Κλίμακες, επανεδαφισμοί και η γηγενής επιμορφωτική πολιτική»,

Γιώργος Μπαγάκης, Καθηγητής, Μονάδα Μεθοδολογίας Πολιτικών και Πρακτικών Επιμόρφωσης, Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, π. Πρόεδρος Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (ΟΕΠΕΚ) με θέμα εισήγησης «Ανίχνευση ελληνικής δυναμικής για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών. Αναστοχαζόμενοι σε αρετές και παθογένειες»,

Χαράλαμπος Ζαγούρας, Καθηγητής Παν/μιου Πάτρας, Αντιπρόεδρος Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος» με θέμα εισήγησης «Ανίχνευση ελληνικής   δυναμικής   για   την   επαγγελματική   ανάπτυξη   των   εκπαιδευτικών. Αναστοχαζόμενοι σε αρετές και παθογένειες» και Δημήτριος Βεργίδης, Καθηγητής, ΠΤΔΕ Παν/μιο Πατρών με θέμα εισήγησης «Αποτελέσματα Έρευνας   Διερεύνησης Επιμορφωτικών Αναγκών Εκπαιδευτικών περιοχών ευθύνης ΠΕΚ Πάτρας».

Σοφία Αυγητίδου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας     -     Τμήμα Νηπιαγωγών, με θέμα εισήγησης « Ο ρόλος της επιμόρφωσης στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου» 

Η έναρξη της ημερίδας περιελάμβανε ένα μικρό μουσικό δρώμενο από την κ. Κων/να Σακκά-Κυρίτση, Σχολική Σύμβουλο ΠΕ16. Ακολούθως, ο Δ/ντής του ΠΕΚ Πάτρας Δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης απηύθυνε τον πρώτο χαιρετισμό καλωσορίζοντας και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας και της Πολιτείας. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Δυτ Ελλάδας κ. Κων/νος Γιαννόπουλος, οι Προϊστάμενοι Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Σοφία Χριστοπούλου και κ. Θεόδωρος Μπαρής.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών Αρχιμανδρίτης

Θεόκλητος Παντελίδης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος και πριν τις κεντρικές εισηγήσεις, ο Δ/ντής του ΠΕΚ   Πάτρας   Δρ.   Σπυρίδων   Παπαδάκης   αναφέρθηκε   στον   απολογισμό   του επιμορφωτικού έργου του ΠΕΚ Πάτρας την περίοδο Οκτωβρίου 2016 - Ιουνίου 2017. Στη συνέχεια οι κ.κ.   Αθανάσιος Καραλής , Ιωσήφ Φραγκούλης, Νικόλαος Μακροδήμος, Αιμιλία Μίχαλου και Δημήτρης Ζησιμόπουλος ως εκπρόσωποι των επιμορφωτών και οι κ.κ. Καννά Ελένη, Άγγελος Μπαντούνας, Σωτήριος Κοράκης και Χρήστος Χριστακούδης, ως εκπρόσωποι των επιμορφούμενων των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ανέβηκαν στο βήμα και έκαναν σύντομες εισηγήσεις και παρουσιάσεις που αφορούσαν στα σεμινάρια που συμμετείχαν.

Οι εργασίες της ημερίδας ολοκληρώθηκαν με τη συζήτηση επί των εισηγήσεων που παρουσιάστηκαν στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των ΠΕΚ 1ο Αθήνας και Κοζάνης μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης σηματοδοτήθηκε και από την πρώτη στην εικοσιπενταετή   πορεία   τους   συνεργασία   των   ΠΕΚ   για   την   υλοποίησή   της καταδεικνύοντας με εμφατικό τρόπο ότι τα Περιφερειακά Κέντρα Επιμόρφωσης δύνανται με τη στήριξη της Πολιτείας να αναλάβουν τον επιμορφωτικό ρόλο που τους αναλογεί καθιστώντας εφικτό το αίτημα για αποκεντρωμένη, σε περιφερειακό επίπεδο, επιμόρφωση.

Ιστοσελίδα Ημερίδας: http://hmeridapekpatras.blogspot.gr/

Video Ημερίδας: https://youtu.be/z2x6XOPS-bc

Ιστολόγιο ΠΕΚ Πάτρας: http://blogs.sch.gr/pekpatras 

 

«Υπό το φως του φεγγαριού».

Οι φωνές νέων καλλιτεχνών θα πλημμυρίσουν το Άλσος Ειρήνης, στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, την Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 8μισι το βράδυ.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης.

Τραγουδούν: Β. Καλκάνη, Α. Θεοφίλου, Φ. Χερουβείμ, Γ. Μωραϊτης και ο Διονύσης Αποστολόπουλος που ξεχωρίζει με το νέο του single «Η στιγμή».

Μια καταπληκτική συναυλία με πολλά υποσχόμενους νέους καλλιτέχνες, «Υπό το φως του φεγγαριού» από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, την Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ, στο Άλσος Ειρήνης (Συντριβάνι), Πραξιτέλους και Κυκλάδων.

Το μαγικό νερό της Κύπρου, αλλα και το ταλέντο της καθηλοτικης φωνής οδήγησαν τον Ορφέα Παύλου από πολύ μικρή ηλικία να μας εξωτερικεύει συναισθήματα,κ να μας σπάει τη σιωπή ,ερμηνεύοντας σπουδαία τραγούδια παρά το νεαρό της ηλικίας του. Τα ταλέντα του πολλά ,όπως αυτή της δημοσιογραφίας αφού υπήρξε παρουσιαστής ειδήσεων κ ραδιοφωνικός παραγωγός. οι μουσικοί δρόμοι όμως τον περίμεναν ,έτσι ο Ορφέας Παύλου με αργά κ σταθερά βήματα μιας δεκαετίας αφού έχει συνεργαστεί με αρκετά ονόματα της καλλιτεχνικής σκηνής όχι μόνον εντός της Κύπρου αλλά κ του Ισραήλ που είναι ιδιαίτερα αγαπητός κ ηγείται σχημάτων. Αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή να μας συστηθεί δισκογραφικά κάνοντας την αρχή από την Ελλάδα.Μάλιστα μετά από πολλή δουλειά ,πολλά τραγούδια επέλεξε το τραγούδι που θα πάρει κ το βάπτισμα του Πύρρος να είναι από σημαντικούς δημιουγους!

Καλώς ήλθες Ορφέα Παύλου και  θυμηθείτε ..  μουσικα Θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρονια...

Την πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας επισκέφθηκε η εκπομπή του καναλιού της Βουλής «Από τόπο σε τόπο» με τον Χρήστο Μυλωνά.

Το Μεσολόγγι ήταν ο επόμενος σταθμός του Ναυπάκτιου μουσικολόγου-λαογράφου, Χρήστου Μυλωνά, ο οποίος εστίασε στους παραδοσιακούς ήχους και χορούς της Ιερής Πόλης με τη συμμετοχή των αρματωμένων και των χορευτικών τμημάτων της Ι.Π. Μεσολογγίου και του Ευηνοχωρίου.

Απολαύστε τα παρασκήνια από τα γυρίσματα στο λιμάνι Μεσολογγίου

Φωτογραφίες-Βίντεο: Νίκος Παπαλέξης

http://iaitoloakarnania.gr

 

Μια σημαντική εργολαβία, η οποία έχει ενεργοποιηθεί για τη διαγράμμιση και την βελτίωση ασφαλτοστρωμένων δρόμων σε όλη την Αιτωλοακαρνανία, επισκέφτηκε χθες 21/6 η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά. Πρόκειται για εργολαβία που αφορά σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα και η Αντιπεριφερειάρχης επιθεώρησε τις εργασίες στην Επαρχιακή Οδό Κατοχής-Αστακού στην περιοχή του Λεσινίου, παρουσία των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Το συνολικό έργο έχει την ονομασία: «ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΕΤΩΝ 2014-2016», με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ, ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του 2014.Οι επαρχιακές αυτές οδοί είναι ασφαλτοστρωμένες, παρουσιάζουν όμως διάφορα προβλήματα (λάκκους, έμφραξη και φθορά τεχνικών έργων απορροής όμβριων υδάτων, έλλειψη οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, πολλά χόρτα, κ.α.) και το έργο θα βοηθήσει στην συντήρηση και βελτίωση των ασφαλτοστρωμένων τμημάτων των κύριων επαρχιακών οδών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας περιλαμβάνοντας:
● Κοπή χόρτων και άρση καταπτώσεων
● Επένδυση τάφρων και κατασκευή σωληνωτών
● Καθαρισμό τάφρων και οχετών
● Επούλωση λάκκων με ασφαλτόμιγμα
● Κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης ασφαλτομίγματος μεταβλητού πάχους όπου χρειάζεται
● Διαγράμμιση του οδοστρώματος, τοποθέτηση πινακίδων και οριοδεικτών.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Σταρακά δήλωσε σχετικά: «Μια πολύ σημαντική εργολαβία για την φροντίδα και την ασφάλεια του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας ενεργοποιείται για να αποκαταστήσει αρκετά από τα προβλήματα των ασφαλτοστρωμένων οδοστρωμάτων. Ειδικά στο θέμα του καθαρισμού από χόρτα και την διαγράμμιση ήταν κρίσιμο να ξεκινήσει άμεσα. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε μεγαλύτερη αποδέσμευση πόρων διότι το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής μας Ενότητας είναι τεράστιο και οι ανάγκες του είναι διαρκείς».

agrinioculture.gr

Πριν να γίνει γνωστή ως η Γουόντερ Γούμαν, ήταν η Νταϊάνα, πριγκίπισσα των Αμαζόνων, εκπαιδευμένη να είναι μια ανίκητη πολεμίστρια. Μεγαλωμένη σε ένα προστατευμένο από τον κόσμο, παραδεισένιο νησί, η ζωή της αλλάζει, όταν ένας Αμερικάνος πιλότος πέφτει στις ακτές του νησιού της και της λέει για ένα μεγάλο πόλεμο που εξαπλώνεται στον έξω κόσμο. Η Νταϊάνα θα αποφασίσει να αφήσει τον κόσμο της, πεπεισμένη ότι μπορεί να σταματήσει την απειλή. Πολεμώντας δίπλα στους ανθρώπους, σε έναν πόλεμο χωρίς προηγούμενο, η Νταϊάνα θα ανακαλύψει το εύρος των δυνάμεων της… και μαζί το πραγματικό της πεπρωμένο.

Σκηνοθεσία: Πάτι Τζάνκινς.

Πρωταγωνιστούν: Γκαλ Γκαντότ, Κρις Πάιν, Κόνι Νίλσεν, Ρόμπιν Ράιτ, Ντέιβιντ Θιούλις, Ντάνι Χάστον, Ελένα Ανάγια, Γιούεν Μπρέμνερ, Σαίντ Ταγκμάουϊ και Λούσι Ντέιβις.

Προβολές: 21:30 καθημερινά. Την Παρασκευή με 1 εισιτήριο είσοδος για 2 άτομα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2641360614.

Περισσότεροι από 30.000 μαθητές επέλεξαν φέτος το πρώτο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή τις ανθρωπιστικές σπουδές. Παρά το επαγγελματικό αδιέξοδο οι ανθρωπιστικές σπουδές παραμένουν η πιο δημοφιλής επιλογή των υποψηφίων φοιτητών, αν και στατιστικά μόλις ένας στους επτά μπαίνει στη σχολή της πρώτης επιλογής του.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, από το σύνολο των 85.908 που συμμετείχαν φέτος στις εισαγωγικές εξετάσεις, οι 32. 732 επέλεξαν το 1ο επιστημονικό πεδίο, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι και φέτος θα γίνει… «σφαγή» των υποψηφίων για μια θέση.

Πολυπληθής με τάσεις ανόδου αποδεικνύεται και ο προσανατολισμός των θετικών σπουδών, ανάμεσά τους οι δημοφιλείς σχολές των Πολυτεχνείων και οι Ιατρικές, με 31.383 υποψηφίους. Στα ίδια επίπεδα με πέρσι παραμένει η κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής με 21.793 υποψηφίους.

Στις ανθρωπιστικές σπουδές, πέρσι είχαν μείνει εκτός περίπου 13.000 υποψήφιοι οι οποίοι δεν έχασαν τη σχολή της προτίμησής τους όχι λόγω των κακών επιδόσεών τους αλλά λόγω έλλειψης θέσεων. Για φέτος προμηνύεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, καθώς ο αριθμός υποψηφίων αναμένεται αυξημένος κατά 3.474.

Στο αδιέξοδο των περιορισμένων σχολών έρχεται να προστεθεί και το άνοιγμα στα παραϊατρικά. Η εισαγωγή προβλέπει εξέταση στο μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας για να ανοίξουν κάποιες σχολές από το 3ο επιστημονικό πεδίο.

Πανωλεθρία σημειώθηκε στο μάθημα των Μαθηματικών, που θα συμπαρασύρει σε πτώση τις σχολές των Θετικών Επιστημών, τα Πολυτεχνεία, τις σχολές Πληροφορικής και τις Οικονομικές Σχολές. Οπως προκύπτει από τα εξεταστικά κέντρα που έχουν βαθμολογήσει τα Μαθηματικά, σε 1.500 γραπτά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη μόνο 8 βαθμολογήθηκαν με άριστα, ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 50% βαθμολογήθηκε με βαθμό κάτω από 5. Εξάλλου, περίπου το 30% των εξεταζομένων κινήθηκε γύρω στο 10.

Σύμφωνα με στοιχεία από άλλο βαθμολογικό κέντρο, σε 1.000 γραπτά μόνο 5 βαθμολογήθηκαν με άριστα, ενώ ποσοστό 30% κινήθηκε γύρω στο 10 στα Μαθηματικά. Σε άλλο βαθμολογικό κέντρο, στο ίδιο μάθημα, σε 500 γραπτά μόνο ένα πήρε 80 και όλα τα υπόλοιπα κάτω από αυτή τη βαθμολογία.  Σύμφωνα με στοιχεία για τα μαθήματα Χημεία, Ανάπτυξη Εφαρμογών και Οικονομία, οι βαθμολογίες διαμορφώνονται χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, με πολλά γραπτά να είναι κάτω από τη βάση.

Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) Γιάννης Βαφειαδάκης, αναμένεται πτώση των μορίων στις περιζήτητες σχολές των Πολυτεχνείων, αλλά και στα Οικονομικά Τμήματα, σε κάποια από τα οποία η πτώση μπορεί να φτάσει και τα 1.000-1.500 μόρια, ενώ η πτωτική πορεία θα ξεκινήσει από τις σχολές όπου σημειώνονται υψηλές βαθμολογίες και θα είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι στις αποκαλούμενες μεσαίες.

Σε ό,τι αφορά τις Ιατρικές Σχολές και γενικότερα τις σχολές Υγείας, τα θέματα της Βιολογίας στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι την περασμένη Παρασκευή κρίθηκαν δυσκολότερα από τα περσινά, οπότε θα σημειωθεί πτώση σαφώς μικρότερη από αυτήν στα Πολυτεχνεία. Επίσης η Χημεία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται ότι δυσκόλεψε τους υποψηφίους.

Στις Νομικές και γενικότερα στα τμήματα των Ανθρωπιστικών Σπουδών οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με τα περσινά με μικρές αυξομοιώσεις.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Παναγιώτης Καραμίτσος: γεννήθηκα  στην Κατοχή Μεσολογγίου στις 20 Φεβρουαρίου 1971. Η οικογένεια μου ασχολείται με το ψάρεμα. Είμαστε πολύτεκνη οικογένεια. Από πολύ μικρή ηλικία άφησα το σχολείο κ έφυγα για την Αθήνα για αναζήτηση μιας καλύτερης εργασίας. έκανα αρκετές δουλειές μέχρι που άνοιξε ένα μαγαζί στη Ζάκυνθο το οποίο και το οποίο διατήρησα για 9 Χρόνια.
Τώρα εργάζομαι σαν μπάρμαν σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Η μεγάλη μου Αγάπη Είναι η ζωγραφική. Άρχισα να ζωγραφίζω από πολύ μικρή ηλικία.

Μου αρέσει να πιάνω στα χέρια μου το άψυχο ξύλο και να το μετατρέπω σε ένα έργο τέχνης. Ζωγραφίζω σε ένα κομμάτι ξύλο το σκαλίζω και μετά το ζωγραφίζω. Ζωγραφίζω σε καμβά. Δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ Μαθήματα ζωγραφικής.

Ρεπορτάζ : Λίτσα Κοσμά 
 
 
Σελίδα 1 από 1898

 

panaitolikos1926

domh

wineoutlet banner 300x180

sfinakiafm play
sfinakiafm station

vivlio life

liapis elastika

  • 1

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Το Θέμα της Ημέρας

Προτεινόμενα Αρθρα

  • 1