logo small for menu

facebookbuttontwitterbuttonyoutubebuttoninstagrambutton
  • 1
Κυριακή, 19η Νοεμβρίου 2017, 10:08 μμ
Agrinio Best Of

Agrinio Best Of

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς:

«Στην Ιερά Πόλη της Ελευθερίας, ας παρακαλέσουμε σήμερα

την Παναγία μας να μας κρατήση κι εμάς ελευθέρους»

Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και τις ιδιαίτερες τιμές η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2017 στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, την πάνσεπτη και χαριτόβρυτη Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

Το ιερό κειμήλιο μετέφερε ο πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ και υποδέχθηκε στην πλατεία Τρικούπη, έμπροσθεν του μουσείου οικίας Χαριλάου Τρικούπη, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, επικεφαλής του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού, παρουσία των πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών.

Η Αγία Ζώνη, μεταφέρθηκε με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, όπου τελέσθηκε Δοξολογία και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς προσεφώνησε τον Γέροντα Εφραίμ και την Βατοπαιδινή Αδελφότητα, εκφράζοντας τα συναισθήματα της τιμής, της χαράς και της αγάπης με τα οποία οι πιστοί περίμεναν τον μοναδικό αυτό Θεομητορικό θησαυρό. Ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας τον Καθηγούμενο για αυτή τη μοναδική ευλογία που προσεκόμησε, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Ιερά Μητρόπολίς μας, η Μητρόπολις του Ισαποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού υποδέχεται σήμερα στην έδρα της, στην πόλι των Ελευθέρων Πολιορκημένων, στο ηρωϊκό Μεσολόγγι, την πάνσεπτο και ιερά, την χαριτόβρυτο και θαυματουργό, αγιασμένη Ζώνη της Κυρίας Θεοτόκου, της Παναγίας μας. Αυτό το μοναδικό ιερό κειμήλιο που σχετίζεται με τον επίγειο βίο της και διασώζεται μέχρι σήμερα στην Μεγίστη Ιερά Κοινοβιακή Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους. Η Παναγία μας παρέδωσε, κατά την μετάστασί της, την αγία Ζώνη της για να χαρίζει ευλογία στο ανθρώπινο γένος και να γίνεται πάντοτε το ιερό κινητήριο, που θα μας οδηγεί στην μίμησι των αρετών της Κυρίας Θεοτόκου.

Με όλη μας την δύναμι ευχαριστούμε τον Τριαδικό μας Θεό γιατί μας χάρισε σήμερα την μοναδική και μεγάλη αυτή ευλογία. Ευχαριστούμε την μεγάλη μας Μητέρα, γιατί καταδέχθηκε και θέλησε να έλθη η αγία της Ζώνη στην ευλογημένη Ιερά Μητρόπολί μας. Ευχαριστούμε και τον πολυσέβαστο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου, πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη Γέροντα Εφραίμ και την αγία Αδελφότητά του, γιατί αποδέχθηκαν με πολλή αγάπη το ταπεινό μας αίτημα, να ευλογήση η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου τον αγιοτόκο και ηρωοτόκο τόπο μας.

Ιδού, σήμερα αγαπητοί, ζούμε το θείο δώρο, αλλά και το μοναδικό θαύμα. Η Αγία Ζώνη φέρει εμπρός μας την Πανακήρατο Κόρη. Η ορθόδοξος Εκκλησία μας περιβάλλει την Παναγία μας, το θεοχώρητο σκήνωμα του Λόγου, με τιμή πολύ μεγαλυτέρα από αυτή που προσφέρει στους άλλους Αγίους. Όπως σημειώνει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός: «Την όντως αγία μετά Θεόν, υπέρ άπαντας αυτήν τιμώμεν ως κυρίως και αληθώς Θεού μητέρα». Και όλα αυτά, διότι η θεοχαρίτωτη Αγνή κατέχει εξαιρέτως εξέχουσα θέσι στο μέγα μυστήριο της Θείας Ενανθρωπήσεως. Και είναι για όλους εμάς, τους ορθοδόξους χριστιανούς, η Παναγία μας «δεκτόν πρεσβείας θυμίαμα» και «θνητών προς Θεόν παρρησία».

Πρώτη φορά έρχεται η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολί μας. Για εμάς, σήμερα, η μεγάλη μας Μητέρα ικετεύει τον προ αιώνων Τριαδικό Θεό μας.

Ελάτε, πατέρες και αδελφοί, να γονατίσουμε εμπρός στην Αγία της Ζώνη και με ταπείνωσι και συναίσθησι της μικρότητός μας και με πολύ αγάπη στην Παναγία μας, να την ικετεύσουμε. Μας αγαπά η Παναγία μας και μας ακούει.

Πρώτα, αγαπητοί πατέρες και αδελφοί, να ζητήσουμε συγγνώμη για τη λύπη που προσφέρουμε στην Παναγία μας. Ναι, εμείς οι Έλληνες, οι οποίοι αν δεν μας προστάτευε η Υπέρμαχος Στρατηγός θα ήμασταν σκλάβοι και δούλοι, την λυπούμε διότι βλασφημούμε το όνομά της. Την λυπούμε, διότι αποστατήσαμε από το θέλημα του Σωτήρος και Λυτρωτού μας Κυρίου Ιησού Χριστού και προσπαθούμε να κάνουμε την πατρίδα μας την Ελλάδα, την Ελλάδα της Ορθοδοξίας, της Παναγίας, των Αγίων, των Ηρώων, του Αγίου Όρους, πατρίδα χωρίς τον Χριστό.

Πολύ να παρακαλέσουμε την Παναγία μας να λυπηθή το Γένος μας και να περισώση την πατρίδα μας, την ορθοδοξία μας, την αληθινή ελληνική οικογένεια, την ελπίδα της πατρίδος μας την καλή μας νεότητα.

Εδώ, στην Ιερά Πόλι της Ελευθερίας, στο Μεσολόγγι, σήμερα ας παρακαλέσουμε την Παναγία μας να μας κρατήση κι εμάς ελευθέρους, από κάθε δουλεία του αοράτου εχθρού και από την δουλεία των παθών μας, να μας περιζώση με την Χάρι του Χριστού, να μας αξιώση να καλλιεργήσουμε κάθε αρετή δική της, να μας χαρίση «παν δώρημα τέλειον, εγκόσμιον και υπερκόσμιον».

Κατά την αντιφώνησή του ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στο ιστορικό και στα θαύματα της Αγίας Ζώνης της Παναγίας, αλλά και στον σεβασμό με τον οποίο οι πιστοί προσκυνούν και τιμούν το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου:  

«Με πολύ χαρά και συγκίνηση μεταφέραμε σήμερα την Αγία Ζώνη στο Μεσολόγγι, από την Λάρισα και την Αθήνα, όπου περισσότεροι από πεντακόσιες χιλιάδες πιστοί πέρασαν με πόθο, με πόνο, με αγάπη και την προσκύνησαν ζητώντας τις πρεσβείες και τις μεσιτείες της Παναγίας μας.

Ξέρουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια ιδιαίτερη αγάπη στην Παναγία μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γέροντας Εφραίμ, και συνέχισε ως εξής:

«Η Αγία Ζώνη της Παναγία μας να δώσει παρηγοριά στον λαό, ευφροσύνη στις καρδιές του, να δώσει δύναμη κι ελπίδα. Διότι στις μέρες μας, που όπως είπατε Σεβασμιώτατε καταφρονείται η Ορθοδοξία, εμείς είδαμε αυτό το μεγάλο μάζεμα του λαού που είναι κι αυτό μια ομολογία και μια μαρτυρία ότι η Ορθοδοξία είναι μέσα στον μυελό των οστέων μας και δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε. Η συγκίνησή μας είναι ότι ήρθαν, οι περισσότεροι νέοι, και περίμεναν τέσσερις και πέντε ώρες για να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας. Άρα μέσα μας υπάρχει η φλόγα, υπάρχει η πυγολαμπίδα που αν προσέξουμε όλοι μας θα φέρουμε τη χάρη στην καρδιά μας. Μην ξεχνάμε αδελφοί μου ότι είμαστε βαπτισμένοι στο όνομα της Αγίας Τριάδος και πρέπει να το αποδεικνύουμε με την εμπειρία μας, την εμπειρία του Αγίου Πνεύματος. Εύχομαι η χάρις της Αγίας Ζώνης να δώσει την χαρμόσυνον ατμόσφαιρα στην καρδιά μας, να δώσει αναστάσιμη χαρά και να ευλογήσει όλους σας. Αμήν».

Η Τιμία Ζώνη θα παραμείνει στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου έως την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, οπότε και θα μεταφερθεί στην πόλη του Αγρινίου απ’ όπου θα αναχωρήσει το πρωί του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου.

Καιρική αποφόρτιση και ξεκούραση, με το βλέμμα πλέον στον χειμώνα...

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 20-26/11 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

 Γενικά και μετά από μια έντονα βροχερή εβδομάδα, ο καιρός δείχνει να θέλει να αποσυρθεί για μερικές ημέρες και να ανασυνταχθεί, αφού βέβαια με το καλημέρα δείξει κάποια χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά του, για τα...προσεχώς...
Στο Αγρίνιο, όπως σας είχαμε προαναγγείλει, βγήκαν 6 συνεχόμενες ημέρες με βροχές και καταιγίδες, με αποτέλεσμα ο μήνας Νοέμβριος να δείξει τις παλιακές του καιρικές φορεσιές και να δώσει σχεδόν 150mm υετού στην πόλη και ίδια ή περισσότερα χιλιοστά στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου (149,3mm). Το ετήσιο ύψος βροχής για το κέντρο της πόλης έφτασε ήδη τα 632mm, αλλά έως τα τέλη του Δεκεμβρίου χρειάζονται ακόμη 270mm περίπου, για να πιάσουμε τον κλιματικό μέσο όρο...


ΔΕΥΤΕΡΑ 20/11.
Νεφώσεις με πιθανότητα λίγων ασθενών κατά βάση βροχών, κυρίως έως το μεσημέρι. Σταδιακά και μέχρι τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί και θα καταστεί σταδιακά αίθριος. Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις, θα πέσουν στα ψηλά ορεινά (κυρίως Παναιτωλικό), ω;ς το βράδυ.
Υετός: 1-2mm.
Ανεμοι; ΔΒΔ και ΒΔ έως μέτριοι.
Θερμοκρασία πόλης: 8-14 ή και 15οC.

ΤΡΙΤΗ 21/11.
Λίγες νεφώσεις με παρεούλα τον ήλιο, που όμως τις πρωινές ώρες θα είναι με δόντια....
Ανεμοι: Από διάφορες διευθύνσεις (ΒΑ, ΔΒΔ, ΒΔ, Α και ΑΝΑ), γενικά ασθενείς.
Θερμοκρασία πόλης: 5-13 ή και 14οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/11.
Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις, άνευ σημασίας. Ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα πέριξ της πόλης.
Ανεμοι; ΑΝΑ, ΔΒΔ και ΑΒΑ, ασθενείς.
Θερμοκρασία πόλης: 4-15 ή και 16οC.

ΠΕΜΠΤΗ 23/11.
Ηλιοφάνεια, με πρωινές ομίχλες και περιορισμένη ορατότητα, στην ευρύτερη περιοχή...
Ανεμοι: ΑΒΑ, ΒΑ, ΒΔ και ΑΝΑ, πολύ ασθενείς.
Θερμοκρασία πόλης: 6-17 ή και 18οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/11.
Γενική ηλιοφάνεια και σχετική διαύγεια.
Ανεμοι: ΑΝΑ και ΔΒΔ, πολύ ασθενείς.
Θερμοκρασία πόλης: 6-18 ή και 19οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/11.
Ηλιοφάνεια, με λίγες πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: ΑΝΑ, ΑΒΑ, ΒΔ και ΒΑ, ασθενείς.
Θερμοκρασία πόλης: 7-18οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/11.
Αίθριος καιρός και μόνο προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να συννεφιάσει.
Ανεμοι: ΑΒΑ, ΔΝΔ και ΔΒΔ, ασθενείς.
Θερμοκρασία πόλης: 6-18οC.

ΥΓΡΑΣΙΑ40-99% (μέση τιμή 82-84%)....

ΑΝΕΜΟΙ6-22/ώρα στις μέγιστες τιμές, δλδ γενικά 1-3 και πρόσκαιρα 4Βf.

ΑΤΜ. ΠΙΕΣΗ: 101,4-1029,5.

 

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ: Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες στη συνέχεια, με τις βροχές να ξαναμπαίνουν στο καιρικό πλάνο, από τις αρχές του Δεκέμβρη. Υπάρχει πιθανότητα ψυχρής εισβολής στις 28-29/11, αλλά η περίοδος θέλει ακόμη γενική μελέτη....ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...

Φλαμίνγκο στις αρχές Νοέμβρη, στην λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου....

 

Λίμνη Τριχωνίδα τη νύχτα....

Όμορφες, χρωματικές και δυνατές φθινοπωρινές εικόνες....η δεύτερη από τα Ζαγόρια...

Το τραίνο του χειμώνα!!!

Ακρόπολη στην καταιγίδα της 17ης Νοέμβρη... 

 Δύο φωτό από την Μπολώνια της Ιταλίας (13/11)...

Εκπληκτικές εικόνες από την Έδεσσα (15 και 18/11)... 

 Χιονισμένο Οσλο στις 14/11...

 Απίστευτη καταστροφή σε 3 φωτό, από την Μάνδρα και περιοχές της Δυτ. Αττικής (15/11), στις οποίες βρήκαν τραγικό θάνατο 22 συνάνθρωποί μας, από εγκληματικές αμέλειες πολιτικών!!!

 Καταιγίδα στον Πειραιά στις 17/11...

Στο λιμάνι της Χίου, με ηλεκτρικές εκκενώσεις από την καταιγίδα...

 

Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

http://weatherparty.blogspot.gr

Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 23:37

Άγιος Κωνσταντίνος Αγρινίου

Το νέο βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθανάση αφορά την συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο, με έμφαση στην ομώνυμη εκκλησία. Οπως και για τα υπόλοιπα βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθανάση τα λόγια είναι περιττά !!! απλά απολαύστε το !!!

 

Ο Άγιος Κωνσταντίνος βρίσκεται στα βορειοδυτικά της πόλης του Αγρινίου και αποτελούσε παλαιότερα ανεξάρτητο δήμο. Η ιστορία του ξεκινάει ουσιαστικά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή όταν εκεί δημιουργήθηκε ένας καταυλισμός για να στεγάσει τους πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία.

 

Μια είδηση που ήρθε να λύσει ένα μέγα πρόβλημα των γυναικών! Να θέλετε να βάλετε τα ψηλά που αναδεικνύουν το outfit σας, αλλά με το τίμημα του πόνου ή τα φλατ που, σαφώς, δεν δίνουν το ίδιο εφέ, αλλά τουλάχιστον θα είστε σίγουρη ότι θα βγάλετε ανενόχλητη την ημέρα ή τη βραδινή έξοδο; Μεγάλο το δίλημμα. 

Κι αν δεν ήταν απαραίτητο να διαλέξετε; Κι αν μπορούσατε να κάνετε και τα δύο; Και όχι δεν εννοούμε με το να πάρετε σε μια σακούλα μαζί σας τα φλατ. 

Tη λύση σε ένα από τα πιο μάταια, αλλά υπαρκτά first world ploblems δίνει η start-up ιδέα μιας γυναίκας η οποία (προφανώς) αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα. Έτσι η Melody Avecilla σκέφτηκε ένα παπούτσι που να συνδυάζει και τις δύο επιλογές, αλλά χωρίς να χάνει σε ομορφιά. 

«Σαν άνθρωπος που κινείται καθημερινά με τα ΜΜΜ, εργαζόμενη μητέρα και έχοντας εργαστεί στο παρελθόν και ως αεροσυνοδός είδα ότι υπήρχε ανάγκη για ένα πιο ευέλικτο παπούτσι», υποστηρίζει. Τα Runway Heels, όπως ονομάζονται, έχουν σχεδιαστεί από τον Miguel Rodriguez, έτσι ώστε να σας πηγαίνουν από «τα ψηλά στα χαμηλά» μέσα σε δευτερόλεπτα, με μια απλή κίνηση, αφού το τακούνι τους βρίσκεται ενσωματωμένο στον πάτο του παπουτσιού. 

Κυκλοφορούν σε διαφορετικά σχέδια, χρώματα και υφές. Κλασικό μαύρο ή pink nude από γυαλιστερό δέρμα τα οποία μετατρέπονται σε κλασικές γόβες, κόκκινα από καστόρι που μετατρέπονται σε ξώφτερνη γόβα, μπλε-μωβ πέδιλο που γίνεται ψηλό πέδιλο με δέσιμο στη γάμπα είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχουν σχεδιάσει.

pronews.gr

Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 20:54

Παναιτωλικός: Ισόπαλη η Κ20 με ΠΑΣ

Ισόπαλη 2-2 ήρθε η ομάδα Κ20 του Παναιτωλικού με την αντίστοιχη του ΠΑΣ στα Γιάννενα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 και ο Γκασούκας με δυο γκολ στο 89′ και στο 91′ ισοφάρισε.

Αγωνίστηκαν οι: Θεοδωρόπουλος, Πριόνας, Μπακογιάννης (75′ Αλομπισάτ), Χριστογιάννης, Γιαννιώτης Δ., Τσιγγάρας, Μπελεβώνης, Νταλακούρας, Γκασούκας, Κυζιρίδης (88′ Τσιαντής), Καββαδίας Δ. (65′ Γεωργούσης).

Μετά τη Νίκη Βόλου, ο ΑΓΣΙ έδωσε τέλος και στο αήττητο του Φαίακα Κέρκυρας (69-66) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή με Φαίακα, Νίκη Βόλου και Φίλιππο Βέροιας.

Σημαντική νίκη με 77-66 εκτός έδρας πήρε η Νίκη Βόλου κόντρα στον Εύαθλο Πολυκάστρου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Οι Βολιώτες είχαν από την αρχή το προβάδισμα, ωστόσο δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ και να “κλειδώσουν” τη νίκη. Παρόλα αυτά, διατήρησαν τα ηνία κι έτσι πήραν την πέμπτη τους νίκη σε έξι παιχνίδια κόντρα στον αήττητο -μέχρι πρότινος- εντός έδρας Εύαθλο.

Την ανοδική του πορεία συνέχισε και ο Φίλιππος Βέροιας, επικρατώντας άνετα του Αγρινίου με 74-51 εκτός έδρας. Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα και χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερη αντίσταση, έφτασαν αισίως τις πέντε νίκες στην κατηγορία.

Στα Γιάννενα σταμάτησε το αήττητο του Φαίακα Κέρκυρας, καθώς οι νησιώτες ηττήθηκαν με 66-69 από τον αήττητο εντός έδρας ΑΓΣΙ, ο οποίος είχε δώσει τέλος και στο αήττητο της Νίκης Βόλου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Η αναμέτρηση ήταν εξαιρετικά αμφίρροπη με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν ένα ελαφρύ προβάδισμα της τάξης των 5-6 πόντων και διατηρώντας τη ψυχραιμία τους στο τέλος πήραν μια μεγάλη νίκη. Έτσι, στη κορυφή βρίσκονται πλέον και η Νίκη Βόλου και ο Φίλιππος Βέροιας, ισοβαθμώντας με την Κέρκυρα.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

ΑΠΣ Πτολεμαϊδα-Νικόπολη Πρέβεζας 73-58
ΑΓΣ Ιωαννίνων-Φαίακας Κέρκυρας 69-66
ΓΕ Αγρινίου-Φίλιππος Βέροιας 51-74
Εύαθλος Πολυκάστρου-Νίκη Βόλου 66-77
ΑΟΚ Βέροιας-Πρωτέας Γρεβενών 58-71
Ζέφυρος-Ιωνικός 79-50

Ρεπό: Ίκαροι Τρικάλων

Η επόμενη αγωνιστική (7η, 26/11):

Νικόπολη Πρέβεζας-ΑΓΣ Ιωαννίνων
Φαίακας Κέρκυρας-ΓΕ Αγρινίου
Φίλιππος Βέροιας-Εύαθλος Πολυκάστρου
Νίκη Βόλου-Ικαροι Τρικάλων
Πρωτέας Γρεβενών-ΑΠΣ Πτολεμαϊδα
Ιωνικός-ΑΟΚ Βέροιας

basketblog.gr

Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 20:51

Μόνος στην κορυφή ο Χαρίλαος Τρικούπης

Μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο οποίος νίκησε το Ανατόλια και εκμεταλλεύτηκε την ήττα των Ικάρων Σερρών.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ – ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ 66-61
ΓΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ – ΑΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑ ΠΕΥΚΩΝ 72-63
ΣΑ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ – ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 66-68
ΦΑΡΣΑΛΑ – ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ 75-73
ΚΣ ΓΕΦΥΡΑΣ – ΓΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ
ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ – ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ 71-59
ΓΣ ΕΛΙΜΕΙΑΣ – ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ 55-74

agriniopress.gr

Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι ο Θεσπρωτός κατόρθωσε να πάρει την πρωτοβουλία στο χώρο του κέντρου και στις καθυστερήσεις να πάρει το χρυσό τρίποντο με ανατροπή. Η ομάδα της Θεσπρωτίας έδειξε από την αρχή ότι δεν είναι εύκολος αντίπαλος με τον Αμφίλοχο όμως να προηγείται στο 32’ μετά από ανατροπή του Νάκου και εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Τσιούνη Απ.


Στο 67’ μετά από σέντρα, η καρφωτή κεφαλιά του Πάνου γράφει το 1-1 για το Θεσπρωτό και στο 91’ ο Πέντσας με έξυπνο πλασέ κάνει το τελικό 1-2 χαρίζοντας στην ομάδα του ανέλπιστο τρίποντο, στέλνοντας τον Αμφίλοχο “από τον Παράδεισο στην κόλαση”.

 

Οι φάσεις του αγώνα:
7’ Σουτ του Γώγου αποκρούει ο Μανιάτης
8’ Εκτέλεση κόρνερ κεφαλιά του Πέντσα, αποκρούει ο Μανιάτης.
12’ Δυνατό σουτ ο Φουντούλας αποκρούει ο Μανιάτης.
27’ Γέμισμα στην περιοχή του Θεσπρωτού ο Νάκος στο σημείο του πέναλτι πιάνει δυνατό το σουτ, διώχνει ο Παππάς.
32’ Πέναλτι για τον Αμφίλοχο κερδίζει ο Νάκος και εκτελεί εύστοχα ο Τσιούνης Α. Γκολ 1-0.
42’ Σουτ του Κούση άουτ.
47’ Απευθείας εκτέλεση κόρνερ για τον Αμφίλοχο διώχνουν στη γραμμή οι αμυντικοί του Θεσπρωτού.
67’ Εκτέλεση κόρνερ για το Θεσπρωτό ο Πάνος πιάνει την κεφαλιά Γκολ 1-1
81’ Ο Γώγος τετ Α τετ με το Μανιάτη που κάνει σωτήρια επέμβαση.
88’ Κεφαλιά του Μαλή, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
91’ Γκολ για το Θεσπρωτό 1-2
Διακριθέντες:
Αμφίλοχος:Μανιάτης, Τσιούνης Απ., Τόσκα.
Θεσπρωτός: Πέντσας, Πάνος, Μπίκας.

Συνθέσεις:
Αμφίλοχος: Μανιάτης, Μπεκατώρος, Καλοκαίρης, Κοκώνης, Μάλης, Ζοτάι(87’ Τσιούνης Π.), Τσιούνης Α., Κοντογιάννης, Τόσκα(80’ Παγώνης), Νάκος, Κούσης(63’ Μακρής).
Θεσπρωτός: Παππάς, Σταυρίδης, Κωνσταντίνου, Καρβούνης, Πάνος, Κωνσταντίνου Χ., Φουντούλας(58’ Ευθυμίου), Γώγος, Πέντσας, Μπίκας, Κατσέλης Α.
Διαιτητής: Νέος Κωνσταντίνος ΗΠΕΙΡΟΥ
Βοηθοί: Κόττορος Εμμανουήλ – Τσαντάς Δημήτριος ΗΠΕΙΡΟΥ.
Παρατηρητής: Δράκος Ιωάννης ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Κατόπιν απόφασης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Δηλώσεις προπονητών:

θα ακολουθήσει όλοκληρο το βίντεο του αγώνα:

amfilochos-thesprotos (1)amfilochos-thesprotos (2)amfilochos-thesprotos (3)amfilochos-thesprotos (4)amfilochos-thesprotos (5)amfilochos-thesprotos (6)amfilochos-thesprotos (7)amfilochos-thesprotos (8)amfilochos-thesprotos (9)amfilochos-thesprotos (10)amfilochos-thesprotos (11)amfilochos-thesprotos (12)amfilochos-thesprotos (13)amfilochos-thesprotos (14)amfilochos-thesprotos (15)amfilochos-thesprotos (16)amfilochos-thesprotos (17)amfilochos-thesprotos (18)amfilochos-thesprotos (19)amfilochos-thesprotos (20)amfilochos-thesprotos (21)amfilochos-thesprotos (22)amfilochos-thesprotos (23)amfilochos-thesprotos (24)amfilochos-thesprotos (25)amfilochos-thesprotos (26)amfilochos-thesprotos (27)amfilochos-thesprotos (28)

e-maistros.gr

Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 20:38

Πεζοπορία στο Γεφύρι Αρτοτίβας (video)

H πεζοπορία στο Γεφύρι της Αρτοτίβας αποτελεί μια ευχάριστη διαδρομή, ένα ανέμελο ταξίδι μακριά από τα προβλήματα και τις σκοτούρες της καθημερινότητας…

Η εξόρμηση θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη σας, αφού το Γεφύρι της Αρτοτίβας (η «Καμάρα»), δεσπόζει ανάμεσα σε δύο βραχώδεις και απότομους λόφους, με την μοναδική ομορφιά του τοπίου να σας ανταμείβει για την υπομονή σας και την αγάπη σας για την φύση.

Η πρόσβαση (ακολουθούν οδηγίες της διαδρομής) στο σημείο είναι εύκολη. Ο δρόμος, όπως σε όλη την ορεινή Ναυπακτία, έχει αρκετές στροφές, κάτι που μπορεί να κουράσει, ωστόσο είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.

Όσον αφορά την πεζοπορία, απαραίτητο είναι να έχετε μαζί σας άφθονο νερό. Αν και το γεφύρι είναι… στριμωγμένο ανάμεσα σε δυο μεγάλους βράχους που παρέχουν προστασία από τον ήλιο καλό είναι να είστε εξοπλισμένοι από υγρά ή τρόφιμα. Το όμορφο γεφύρι αποτελεί ιδανικό σημείο για να κάνετε πικ νικ και να ξεκουραστείτε, απολαμβάνοντας την ομορφιά του φυσικού τοπίου.

Πληροφορίες για το γεφύρι της Αρτοτίβας

Είναι το παλαιότερο γεφύρι που σώζεται σήμερα στον ποταμό Εύηνο, είναι κτισμένο σε θέση μοναδική στο στενότερο σημείο του ποταμού, λίγο πριν συναντήσει τον παραπόταμό του Κότσαλο (Διπόταμα), πάνω στο παλιό μονοπάτι που συνδέει την Κάτω Χρυσοβίτσα με το Αχλαδόκαστρο (πρώην Αρτοτίβα). Εξυπηρετούσε τις ανάγκες επικοινωνίας όχι μόνο των δύο χωριών αλλά της ευρύτερης περιοχής, της ορεινής ενδοχώρας (Ναυπακτία, Καρπενήσι, Θεσσαλία) με τον κάμπο της Τριχωνίδας, το Μεσολόγγι και τις ακτές του Ιονίου. Το καλοκαίρι ο διαβάτης μπορούσε να περάσει και από άλλα σημεία του ποταμού αλλά τον χειμώνα όταν ο Εύηνος είναι «κατεβασμένος» υποχρεωτικά οδηγείται στο Γεφύρι της Αρτοτίβας.

Ο τρόπος κατασκευής του εμφανίζει εμφανίζει ομοιότητες με την ηπειρώτικη γεφυροποιΐα. Το Γεφύρι στη σημερινή του μορφή κατασκευάστηκε κατά το δεύτερο ήμισυ του 18ου αιώνα πιθανόν από Ηπειρώτες ή και ντόπιους μαστόρους. Είναι μονότοξο με άνοιγμα 22,35 μέτρα στο επίπεδο της μέσης στάθμης του νερού. Η άντιγα του τόξου έχει πλάτος 2,20 – 2,40 μέτρα και το πάχος του στο ψηλότερο σημείο είναι 1,00 μέτρο περίπου.

Η πρώτη λιθοσειρά στο μέτωπο του τόξου, στις δυο όψεις του και σε ύψος 1,80 μέτρα από τη στά9μη του νερού εισέχει κατά 0,10 μέτρα προσδίδοντας έτσι ιδιαίτερη χάρη και πλαστικότητα στην καμπύλη του.

Στην ορεινή Ναυπακτία, ανάμεσα σε δύο βραχώδεις και απότομους λόφους προβάλλει με περισσή χάρη το Γεφύρι της Αρτοτίβας (η «Καμάρα»), σημείο αναφοράς για τους ντόπιους και άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία, την οικονομία και την κοινωνική ζωή της ευρύτερης περιοχής.

Το σημείο ενδείκνυται για πεζοπορία αφού η διαδρομή είναι αρκετά εύκολη και ο δρόμος σε αρκετά καλή κατάσταση. Η φυσική ομορφιά του τοποίου ανταμοίβει την εξόρμησή σας στα… άδυτα της Ορεινής Ναυπακτίας. Οι δυο μεγάλοι βράχοι στους οποίους είναι χτισμένο το γεφύρι, παρέχουν προστασία από τον ήλιο. Ιδανικό σημείο, επίσης, για να κάνετε πικ νικ και να ξεκουραστείτε, απολαμβάνοντας την ομορφιά του τοπίου.
Το Γεφύρι λόγω της στρατηγικής θέσης του υπήρξε θέατρο πολλών σημαντικών μαχών με την τελευταία να διαδραματίζεται την 11η Οκτωβρίου του 1943 μεταξύ ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ. Το Γεφύρι παρέμεινε σε χρήση μέχρι την δεκαετία του ’50, οπότε και υποκαταστάθηκε από τον νέο δρόμο Θέρμου-Πλατάνου.

Πρόσφατα το Γεφύρι της Αρτοτίβας χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο της χώρας, λόγω της ιστορικής και αρχιτεκτονικής της σημασίας (αριθμ. ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Β1/Φ33/39725/1077) ΦΕΚ 798/14-9-1995.

Διαδρομή

Με αφετηρία την Ναύπακτο παίρνουμε τον ανατολικό δρόμο προς Δάφνη. Στο σταυροδρόμι που συναντάμε στην Κάτω Δάφνη κάνουμε αριστερά με κατεύθυνση το Χάνι του Λόη. Η διαδρομή μέχρι την Σίμου δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες, με λίγη προσοχή στις πινακίδες θα βρεθείτε εύκολα και γρήγορα – περίπου 40 λεπτά διαδρομή – στην πρωτεύουσα του Δήμου Πυλήνης. Μετά τη Σίμου στρίβουμε αριστερά για Δορβιτσά (Προσοχή στην πινακίδα!). Περνάμε Δορβιτσά, Στράνωμα και κατηφορίζουμε για τον Άνω Κάμπο Στρανώμης, ο δρόμος θα μας βγάλει στην εκκλησία του χωριού.

Συνεχίζουμε την πορεία μας με κατεύθυνση το ποτάμι και θα βρεθούμε στο καρέλι, πεζογέφυρα μέσω της οποίας περνάμε το ποτάμι. Ακολουθούμε το μονοπάτι που πηγαίνει παράλληλα στο ποτάμι και μετά από μια 40λεπτη περίπου πεζοπορία φτάνουμε στο γεφύρι της Αρτοτίβας. Εναλλακτικά – και πιο γρήγορα – μπορούμε να φτάσουμε στον Άνω Κάμπο Στρανώμης μέσω του Ριγανίου (προσέχουμε να μην στρίψουμε προς Χάνι Μπανιά), όπου στο Πόρο κάνουμε δεξιά για Κάτω Κάμπο Στρανώμης και στο εκκλησάκι που συναντάμε στο τέλος του χωριού (Άνω Κάμπος) κάνουμε δεξιά.

e-nafpaktia.gr

Πετράκης: «Έπρεπε να «καθαρίσουμε» από το πρώτο ημίχρονο το ματς»

«Θα μπορούσαμε να έχουμε καθαρίσει το παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Νομίζω πως παρά το γεγονός πως δώσαμε χώρο στον Παναιτωλικό, δεν θυμάμαι κάποια φάση που να ήταν ευκαιρία για γκολ. Φάγαμε ένα γκολ από το πουθενά, όμως και πάλι είχαμε φάσεις για να κερδίσουμε. Συμβαίνει κι αυτό με ένα απίθανο γκολ να μην κερδίσεις. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας μου και τον τρόπο που αντιμετώπισαν το παιχνίδι».

Χάβος: «Από ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες, δίκαιο το αποτέλεσμα»

«Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κακοί και δεν κάναμε τίποτα χάνοντας όλες τις μονομαχίες. Στο δεύτερο πήραμε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και παρουσιαστήκαμε καλύτεροι. Πιστεύω ότι ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα».

Σελίδα 1 από 2314

 

panaitolikos1926

domh

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

liapis elastika

fenia kolovoy

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Απόψεις, Θέσεις, Προτάσεις

Προτεινόμενα Αρθρα

  • 1