logo small for menu

  • 1
facebookbutton Twitterbutton youtubebutton instagrambutton
Τετάρτη, 20η Ιουνίου 2018, 3:59 πμ
Agrinio Best Of

Agrinio Best Of

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ένα νέο, ανερχόμενο αστέρι στο μουσικό στερέωμα, ο Σπύρος Νικολάου (στιχουργός, συνθέτης και ερμηνευτής), θα είναι στην έναρξη της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής - Κοιλάδα Αχελώου, στις 24 Ιουνίου 2018, στη Γέφυρα Κοράκου.

Ο Σπύρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Στην ερώτησή μας: «Πώς και θα βρεθείς» στην Κοιλάδα του Αχελώου στη γιορτή της μουσικής; Μας απάντησε: Η αγάπη μου για τον Αχελώο, οι οικολογικές ανησυχίες μου και οι πολλοί «καρδιακοί μου» φίλοι από την περιοχή, θα με οδηγήσουν με την παρέα μου στην τοποθεσία της ιστορικής γέφυρας Κοράκου.

Στη συζήτηση που είχαμε μαζί του, στάθηκε πολύ στη σημασία και την αξία του Αχελώου για τη ζωή του Αγρινίου και όλης της περιοχής που πότιζε και ποτίζει «δίνει ζωή» ο Αχελώος.

Σημ. συντ. Όταν υπάρχουν ευαισθησίες στον άνθρωπο δεν κρύβονται!

Όπως ήδη αναφέραμε, ο Σπύρος γεννήθηκε στο Αγρίνιο, γόνος οικογένειας στην οποία κυριαρχούσαν στα οικογενειακά γλέντια το παραδοσιακό και το ρεμπέτικο τραγούδι. Τον μάγεψαν αυτά τα ακούσματα και έγιναν αφορμή και ζήλος να ασχοληθεί με τη μουσική.

Από το 1993, σε δικούς του μουσικούς χώρους, συνεργάστηκε με αξιόλογους μουσικούς δημιουργώντας μόνιμα μουσικά σχήματα. Το πρώτο στέκι υπήρξε ένα μικρό καπηλειό στο Παναιτώλιο με τα Λαϊκά Μητρώα και ο επόμενος σταθμός ένας ιστορικός χώρος του Αγρίνιου τα «Άγρια Πουλιά». Από το 1998 στη μουσική σκηνή Ανδρομέδα με το ομώνυμο σχήμα αλλά και τους re salto για 20 χρόνια μοιράστηκε όμορφα μουσικά βράδια με το μουσικόφιλο κοινό της πόλης.

Παράλληλα έδωσε πολυάριθμες συναυλίες και συμμετείχε σε ζωντανές εμφανίσεις σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις κοινωνικού περιεχομένου αφήνοντας την δική του σφραγίδα στα μουσικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής.

Ο Σπύρος Νικολάου στοχάζεται πάνω σε θεμελιώδη ερωτήματα και συμπεριφορές που απασχολούν την ανθρώπινη σκέψη όπως το πέρασμα του χρόνου, την προσωπική ευθύνη για την πορεία του κόσμου, την κοινωνική αδικία, την ξενιτιά την προσφυγιά Το 2016 μετουσιώνει σε τραγούδια τις σκέψεις του και τα συναισθήματα του παρουσιάζοντας το πρώτο του δισκογραφικό έργο «Πως βρεθήκαμε εδώ» με τη συμμετοχή του Δημήτρη Ζερβουδάκη.

«Είναι τόσο ωραίο οι άνθρωποι να ακολουθούν τα όνειρά τους. Να ακολουθούν τις πορείες που οραματίστηκαν. Να μην πλακώνονται από τα εμπόδια, αλλά να τα μετατρέπουν σε λίπασμα για τα άνθη της ψυχής τους»..., έγραψε ο Διονύσης Χριστόπουλος στο musicity.gr, παρουσιάζοντας τη δουλειά του Σπύρου Νικολάου.

Δείγμα από τη δουλειά του Σπύρου Νικολάου.

02 Pos vrethikame edo

 

Οι μουσικοί του δίσκου: Τάκης Φωλιάς στις κιθάρες. Διονύσης Ρηγάλος στο μπουζούκι, τζούρα και μπαγλαμά. Κωστής Πατσιαλός στα πλήκτρα, ακορντεόν, μπάσο και τσέλο. Βασίλης Σκουμάτζος στα κρουστά. Γιώργος Αθανασόπουλος στην κρητική λύρα και το λαούτο. Δημήτρης Σελεβίστας στην τρομπέτα. Θάνος Πατσιαλός στο σαξόφωνο. Πένυ Καραματσούκη στη δεύτερη φωνή.
 
 
Στίχοι-μουσική: Σπύρος Νικολάου. Ερμηνεία: Σπύρος Νικολάου. Ενορχήστρωση: Κωστής Πατσιαλός. Κιθάρες: Τάκης Φωλιάς. Πλήκτρα: Κωστής Πατσιαλός. Μπουζούκι: Διονύσης Ρηγάλος
Μουσικό σχήμα "Ανδρομέδα".
 
 
Ποίηση: Κώστας Χαντζόπουλος (1868-1920). Ερμηνεία: Δημήτρης Ζερβουδάκης. Μουσική: Σπύρος Νικολάου. Ενορχήστρωση: Κωστής Πατσιαλός.
 
katafylli.gr
 
 
 
 
Ποίηση: Κώστας Χαντζόπουλος (1868-1920). Ερμηνεία: Δημήτρης Ζερβουδάκης. Μουσική: Σπύρος Νικολάου. Ενορχήστρωση: Κωστής Πατσιαλός.
 

Το Σωματείο "Δικαίωμα στη Ζωή" ενημερώνει ότι την Τετάρτη 20/6/18 – Πέμπτη 21/6/18 και Παρασκευή 22/6/18 στο Νομό μας έχει προγραμματιστεί να γίνoυν τρεις (3) πλειστηριασμοί.

Στο Ειρηνοδικείο Αγρινίου (2).

Στο Ειρηνοδικείο Βόνιτσας (1).

Ο ένας (1) πλειστηριασμός του Αγρινίου έχει μετατραπεί σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο Λευκάδος.

Αφορά Επιχείρηση του οφειλέτη (κατάστημα).

Ο ένας (1) πλειστηριασμός της Βόνιτσας έχει μετατραπεί σε ηλεκτρονικό και θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο Βόνιτσας.

Αφορά πρώτη κατοικία οφειλέτη και την επιχείρησή του (κατάστημα).

Γι' αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί πανελλαδικά 539 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Συνεχίζονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και γι' αυτή την εβδομάδα για χρέη προς Δήμους και εισπρακτικές εταιρείες Κοινοχρήστων, που άρχισαν από την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρακολουθούμε το μπαράζ κατασχέσεων που συνεχίζεται σε λογαριασμούς, ακόμα και σε ακατάσχετους, για χρέη προς Δ.Ο.Υ. – Τράπεζες – ΔΕΚΟ – Ασφαλιστικά Ταμεία – Δήμους – Εισπρακτικές Εταιρείες Κοινοχρήστων.

Επίσης, το μπαράζ επιστολών προς τους οφειλέτες από ξένα Funds, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, που έχουν αγοράσει τα δάνειά τους και τους ενημερώνουν ότι πλέον τα δάνειά τους δεν έχουν καμία σχέση με τις Τράπεζες και οι επιστολές αυτές έχουν κατατεθεί στο Σωματείο μας.

Όπως επίσης, το Σωματείο μας παρακολουθεί το μπαράζ διακοπών ρεύματος, ακόμα και αν οι καταναλωτές βρίσκονται σε κοινωνικό τιμολόγιο.

Καταγγέλλουμε την παράνομη μεταφορά ηλ. πλειστηριασμών από μία πόλη σ' άλλη, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των αντιδράσεων των Κινημάτων και των τοπικών κοινωνιών.

Καλούμε όλους τους πολίτες να αντισταθούν και να αγωνιστούν ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας (σπίτια – μαγαζιά – χωράφια), να σηκωθούν από την Νιρβάνα του καναπέ, να ενεργοποιηθούν ενάντια σε κάθε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό – εξώσεις – διακοπές ρεύματος και νερού. Ο αγώνας είναι κοινός για όλους.

Η ενημερωμένη και οργανωμένη γειτονιά είναι δυνατόν να αποτρέψει αυτό το έγκλημα της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.

Παλεύουμε και αντιστεκόμαστε ενάντια:

  • Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας.
  • Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη από 500 € και άνω, από Εφορία, Ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, Εταιρείες Κοινοχρήστων και Δήμους που άρχισαν από 27 Απριλίου.
  • Στις διακοπές ρεύματος και νερού που είναι κοινωνικά αγαθά.

Οι συλλήψεις εναντίον των μελών των Κινημάτων και γενικά του λαού που εναντιώνεται στα Ειρηνοδικεία και τα Συμβολαιογραφικά γραφεία κατά της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας δεν μας τρομοκρατεί, δεν μας φοβίζει, αντίθετα μας δυναμώνει.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

 

Τη Δευτέρα, 18/06/2018 πραγματοποιήθηκαν  με ικανοποιητική συμμετοχή και επιτυχία Γενικές Συνελεύσεις των μελών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ  με την παρουσία μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο και στον Αστακό.

Η σχετική συνέλευση στο Θέρμο αναβλήθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ σήμερα, 19/06/2018 και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συνέλευση στη Βόνιτσα  στην καφετέρια Παπαθανασίου στην παραλία.

Στις συνελεύσεις συζητήθηκε  πρωτίστως το ζήτημα της οργάνωσης και της διαδικασίας εκλογών Συντονιστικών Γραμματειών των Δημοτικών Οργανώσεων στο χώρο της Αιτωλ/νίας, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 από τις 8.00 έως τις 20.00 και ορίστηκαν τα μέλη των 3μελών  Εφορευτικών Επιτροπών, ενώ ακολούθησε γενικότερη πολιτική συζήτηση και κατατέθηκαν οι πρώτες αιτήσεις υποψηφιοτήτων.  Η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για όσους επιθυμούν λήγει την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 10 το βράδυ. Οι αιτήσεις υποψηφιοτήτων υποβάλλονται στα μέλη της Ν.Ε. Για περισσότερες λεπτομέρειες θα εκδοθεί νέο Δελτίο Τύπου.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθεί και η ανοικτή Νομαρχιακή Συνέλευση μελών στο Αγρίνιο και ώρα 20.00 στο ΙMPERIAL HOTEL με κεντρική ομιλήτρια την πρώην Υπουργό Κατερίνα Μπατζελή.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ να συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες.

 

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 07:41

Χάσαμε! Και τι έγινε;

Σαν σήμερα (20/6/2004) η Ελλάδα μπορεί να έχασε από τη Ρωσία με 2-1, όμως αυτό το γκολ της χάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2004.

Συνήθως, η ήττα σε μια μεγάλη διοργάνωση φέρνει ταυτόχρονα τη λύπη και τον αποκλεισμό για την ομάδα που την υπέστη. Όχι όμως και στην περίπτωση της Ελλάδας στο Euro 2004. Σαν σήμερα (20/6/2004) μπορεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχασε στον τελευταίο αγώνα στη φάση των ομίλων από τη Ρωσία με 2-1, όμως και το χάρηκε όσο δεν πάει, αλλά και προκρίθηκε στην φάση των νοκ άουτ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Και όλα αυτά χάρη σε αυτό το γκολ που κατάφερε να πετύχει.

Διάβασε στη συνέχεια πως εξελίχθηκε ο σημαντικός αγώνας της Ελλάδας με τη Ρωσία στο Euro 2004!

Δεν είναι η πρώτη φορά που την βλέπουμε σε video clip.

Αυτή την φορά, συμμετέχει στην οπτικοποίηση του νέου τραγουδιού του Ανδρέα Δρακόπουλου. Το δεύτερο κομμάτι του, μετά από χρόνια συνεχούς και επιτυχούς παρουσίας στη μουσική και τις πίστες βάζει τον δικό του "Κανόνα" μιας και αυτός ειναι ο τίτλος του νέου του κομματιού

Κι αν το επώνυμό του σας λέει κάτι, είναι γιατί πρόκειται για τον αδερφό της γνωστής τραγουδίστριας Φανής Δρακοπούλου. Ο Ανδρέας Δρακόπουλος έρχεται να μας ξεσηκώσει με το νέο του τραγούδι “Κανόνας”. Πρόκειται για ένα λαΪκο-pop κομμάτι, με την υπογραφή του Ανδρέα Ιωάννη Δρακόπουλου στους στίχους και μουσική , Ενορχήστρωση απο τον Γιώργο Γαλανό. Το Video Clip έγινε απο τον Μπενιουδάκη Γιώργο .. Δείτε μερικές φωτογραφίες απο το video clip λίγο πριν κυκλοφορήσει !

 

Με απόφαση του  αν. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Εργασίες Αποκατάστασης στο ΔΑΚ Μεσολογγίου» συνολικού προϋπολογισμού 60.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου από τον Νοέμβριο του 2017, είχε συντάξει και καταθέσει το σχετικό Τεχνικό Δελτίο του παραπάνω έργου προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Με την έγκριση του ποσού, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Μεσολογγίου θα γίνουν περισσότερες και απαραίτητες παρεμβάσεις που αφορούν κυρίως αποκατάσταση φθορών του κτιρίου καθώς επίσης βελτίωση άλλων υποδομών.  

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 που η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει το Γενεθλιον του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, πανηγυρίζει το Ιερό Εξωκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου Σπολάιτας.

Πλάι στη λίμνη Στράτου, κοντά στη παλαιά σιδερένια γέφυρα του Αχελώου και πάνω σε λοφίσκο υψώνεται ο ναός του Αγίου Ιωάννου που χτίστηκε το 1815. Πρόκειται για ένα μνημείο βυζαντινής τέχνης.

Το Σάββατο το απόγευμα και ώρα 7:00 μ.μ. θα ψαλλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Την Κυριακή το πρωί και ώρα 07:00 π.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετα θείου κηρύγματος.

Για να μεταβείτε από το Αγρίνιο στο Εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου, θα πρέπει να ακολουθήσετε την επαρχιακή οδό Αγρινίου-Εμπεσού. Μετά την Σπολάιτα συνεχίζετε ευθεία για την παλαιά γέφυρα του Αχελώου, πριν στρίψετε αριστερά για την γέφυρα, υπάρχει πινακίδα που σας κατευθύνει να προχωρήσετε ευθεία (Άγιος Ιωάννης Σπολάιτας) και αφού διανύσετε μία απόσταση 500 m περίπου, θα διακρίνετε στα δεξιά σας το Εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου.

Την Κυριακή το πρωί, ώρα 07:30 π.μ. θα υπάρχει έκτακτο δρομολόγιο του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Αγρινίου, από τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό Αγρινίου για το Εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου (το δρομολόγιο θα περάσει και μέσα από την Σπολάιτα). Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα επιστρέψει και πάλι στο Αγρίνιο μέσω Σπολάιτας. Η τιμή του εισιτηρίου για την κάθε διαδρομή θα είναι ίδια με την συνηθισμένη διαδρομή Αγρίνιο-Σπολάιτα δηλ. 1.50 ευρώ.

Το Ιερό Εξωκκλήσιο θα παραμείνει ανοικτό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

 

 

Η Tori Son είναι μοντέλο fitness από τη Ρωσία και διαθέτει ασιατικές ρίζες. Η νεαρή καλλονή λατρεύει το χορό και τα ταξίδια, ενώ διατείνεται ότι είναι κρυφό ταλέντο στο τραγούδι.

Οι followers της στο instagram την ακολουθούν φανατικά καθώς οι εκρηκτικές της καμπύλες τραβάνε τα βλέμματα. Το μελαχρινό μοντέλο ξέρει να συναρπάζει με την εντυπωσιακή της ομορφιά και το καλλίγραμμο κορμί της.

 

Από το πρωί σήμερα βρέθηκε ο ΕΛΓΑ στην περιοχή της Μάστρου, μετά την καταστροφή που υπέστησαν οι ελιές από την χθεσινή χαλαζόπτωση.

Για το επόμενο 15νθήμερο οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα μπορούν να καταθέτουν τις δηλώσεις τους για αποζημιώσεις.

www.aixmi-news.gr

Η Στ’ τάξη του 6ου Δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου, συμμετείχε σε πανελλαδικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR)και τρεις μαθήτριες βραβεύτηκαν με την εργασία τους σε κόμικ σε θέματα προσφύγων. Οι μαθήτριες είναι: Αναστασία Καραμουζα, Κλεοπάτρα Κορδοπάτη και Μαρία Χριστοπούλου. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και στον κ. Ηλία Βασίλο, εκπαιδευτικό Εικαστικών του σχολείου!

sinidisi.gr

 

Σελίδα 1 από 3001

 

mpampatsikos

fit ems

dimitra greka

manikas

giglas gym

panaitolikos1926

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

liapis elastika

grivaswines

Εργασία στην Ελλάδα

 

  • 1

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

  • 1