Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  12:12 πμ
 
wm small
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 21:01

«60 μαθήματα ζωής από τον Δον Κιχώτη» (νέος διαγωνισμός) για Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 από το agrinio-life και τις εκδόσεις Πατάκη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το agrinio-life με την ευγενική συνεργασία των εκδόσεων Πατάκη θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το μυθιστόρημα «60 μαθήματα ζωής από τον Δον Κιχώτη» του Salvador Del Pozo

Ο διαγωνισμός λήγει την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:
1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του agrinio-life.gr εδώ
2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης
3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

60mathimata zohs

Λίγα λόγια για το βιβλίο

60 μαθήματα ζωής από τον Δον Κιχώτη
Salvador Del Pozo

Ο Δον Κιχώτης, το πασίγνωστο αριστούργηµα του Θερβάντες που µέσα στα χρόνια ξεπέρασε σε πωλήσεις ακόµα και τη Βίβλο, κι ίσως να µην υστερεί σε ιερότητα αν σκεφτούµε πόσες ανθρώπινες ψυχές έχει παρηγορήσει, λειτούργησε και εξακολουθεί να λειτουργεί ως αστείρευτη πηγή έµπνευσης για συγγραφείς και καλλιτέχνες, φιλολόγους, διανοητές, ψυχαναλυτές.

Τα 60 µαθήµατα ζωής από τον Δον Κιχώτη, εµπνευσµένα από τις ουµανιστικές ιδέες που διαπνέουν το έργο κι από την καρτερικότητα του ίδιου του Θερβάντες που τον έκανε να µάχεται για τη ζωή και να ελπίζει ακόµα και σε συνθήκες τραγικά δύσκολες, έρχονται να γαληνέψουν την ταραγµένη µας ψυχή, να την παρηγορήσουν και να τη στηρίξουν στο τραµπάλισµά της.

Μ’ άλλα λόγια έρχονται να συνεισφέρουν στο ξεκαθάρισµα στόχων, στην εξεύρεση λύσεων, στην αναζήτηση ελπίδας, ενδυναµώνοντας την πίστη µας σ’ αυτό τον εσωτερικό θεό που κρύβουµε όλοι µέσα µας και που έχει ως όνοµά του το ρήµα «ζω».

Εξήντα µαθήµατα ζωής µέσα από εξήντα πολύ γλαφυρά κεφάλαια, εµπλουτισµένα µε µικρά ή και µεγαλύτερα αποσπάσµατα από τον Δον Κιχώτη, σε µια ανοιχτή συνοµιλία µε την ελληνική λογοτεχνία και πραγµατικότητα.

πηγή: http://agrinio-life.gr

 

Διαβάστηκε 2459 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.