Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  12:31 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 19:21

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μικροί Ροβινσώνες» Η ΕΛΕΠΑΠ ξεναγεί για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα τα παιδιά και τους συνοδούς τους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα βιωματικό περίπλου πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην Αθήνα, διάρκειας 4 ημερών  πραγματοποίησαν οι 50 «Μικροί Ροβινσώνες», ηλικίας 5 έως 15 ετών, από την ΕΛΕΠΑΠ μαζί με τους συνοδούς και τους θεραπευτές τους, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μικροί Ροβινσώνες». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ART εμείς/Greece4all» και την ΕΛΕΠΑΠ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Οι «Μικροί Ροβινσώνες», κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, γνώρισαν τα πιο όμορφα αξιοθέατα της, ξεναγήθηκαν στα στενά της Πλάκας και τα ιστορικά σημεία της πόλης, όπως το Ζάππειο και ο Εθνικός Κήπος, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού  του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου και παρακολούθησαν την τρισδιάστατη παράσταση «Lucia», αλλά και την διαδραστική παράσταση με σαπουνόφουσκες της ομάδας «Mr & Mrs Bubbles» στο Ecali Club, αποκλειστικά για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ. Επισκέφτηκαν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, τραγούδησαν και χόρεψαν σε ένα ξέφρενο πάρτι που πραγματοποιήθηκε στο χώρο πολιτισμού «Μύρτιλλο» του Δήμου Αθηναίων,  είδαν την Αθήνα από τον βράχο του Λυκαβηττού τρώγοντας στο εστιατόριο «Ορίζοντες» και επισκέφτηκαν τα άδυτα της Βουλής των Ελλήνων.

Ξεχωριστή εμπειρία για τους «Μικρούς Ροβινσώνες» ήταν το παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού», το  Σάββατο το μεσημέρι, το οποίο σχεδίασε η κυρία Νόνη Κιουτσούκη. Ο προαύλιος χώρος του Golden Hall για περισσότερο από δύο ώρες, είχε μετατραπεί σ’ ένα γεμάτο χρώματα και χαρούμενες φωνές παιδότοπο, όπου ξεχώριζαν τα γελαστά πρόσωπα των παιδιών. Οι «Μικροί Ροβινσώνες» χωρισμένοι σε δύο ομάδες προσπάθησαν να λύσουν γρίφους κατά τη διάρκεια τεσσάρων ομαδικών παιχνιδιών, με τη βοήθεια αγαπημένων προσώπων, όπως οι ηθοποιοί Χάρης Ρώμας, ο Αναστάσης Κολοβός και η Κορίνα Δαμουλιάνου. η Αγγελική Καραπατάκη αργυρή Ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα πόλο στους αγώνες «Αθήνα 2004», ο Σπύρος Γιαννιώτης αργυρός ολυμπιονίκης στους αγώνες «Ρίο 2016» στην ανοιχτή κολύμβηση, η Σοφία Παπαδοπούλου, χάλκινη Ολυμπιονίκης στους αγώνες «Πεκίνο 2008» στην Ιστιοπλοΐα, η Βούλα Ζυγούρη 4η Ολυμπιονίκης «Αθήνα 2004» στην πάλη. Οι αγαπημένοι τραγουδιστές των παιδιών Βο, Στέλιος Λεγάκης, Χριστίνα Σάλτη,  και Ματίνα Ζάρα. Οικοδεσπότες της διοργάνωσης ήταν οι δημοσιογράφοι, Δημήτρης Μάρκος και Δέσποινα Βλεπάκη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Τα παιδιά υποδέχθηκαν στο παιχνίδι - γιορτή του «Κρυμμένου Θησαυρού» η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ κυρία Μαριάννα Μόσχου. Η κυρία Μόσχου αφού καλωσόρισε τα παιδιά και ευχαρίστησε τους γονείς, τους θεραπευτές, τους  δεκάδες εθελοντές, τους χορηγούς για τη συμμετοχή τους και την υποστήριξη τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τόνισε: «η ΕΛΕΠΑΠ έχει ανάγκη, τώρα, περισσότερο από ποτέ, τη στήριξη και την αγάπη των πιστών φίλων της για να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε πριν από 80 χρόνια για κάθε οικογένεια και παιδί σε κλίμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης».

Συγκινητική ήταν η ομιλία της κυρίας Ειρήνης Ζαχαρά, μέλος και εργαζομένης της Κοιν.Σ.Επ. «ARTεμείς/Greece4all» η οποία μίλησε για το έργο της ΕΛΕΠΑΠ καθώς και για το έργο του Greece4all που δραστηριοποιείται στον προσβάσιμο τουρισμό (www.greece4all.eu) σχεδιάζοντας, μεταξύ άλλων, και ειδικές διαδρομές για άτομα με αναπηρία προκειμένου να γνωρίσουν την Ελλάδα. Η κυρία Ζαχαρά τόνισε: «στόχος του Greece4all  είναι να συνεχιστεί ο επιτυχημένος αυτός θεσμός των Μικρών Ροβινσώνων και τα επόμενα χρόνια έτσι ώστε περισσότερα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και όχι μόνο να ζήσουν αυτή την μοναδική εμπειρία».

Διοργανωτές, οικογένειες, παιδιά και εθελοντές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά σε έναν ακόμη ξεχωριστό βιωματικό περίπλου.

Λίγα λόγια για:

Eκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Ροβινσώνες»

Το πρόγραμμα «Μικροί Ροβινσώνες», πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά το 2016 με την συμμετοχή 26 ατόμων (παιδιών, συνοδών, θεραπευτών) από την ΕΛΕΠΑΠ Χανίων. Τα παιδιά, μαζί με τους συνοδούς τους, επισκέφθηκαν την Αθήνα σε ένα ταξίδι ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πόλη και να διασκεδάσουν μαζί με άτομα από το χώρο των μέσων, επιστήμονες, καλλιτέχνες και άλλους, που εθελοντικά βοήθησαν ώστε να πραγματοιποιηθεί το πρόγραμμα.

Το Μάιο του 2017, το Greece4all, σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, για μια ακόμα χρονιά υλοποίησε τον 2ο κύκλο του Προγράμματος Μικροί Ροβινσώνες και φιλοξένησε στην Αθήνα για 4 ημέρες 20 παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ από τα παραρτήματα Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Αγρινίου. Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιελάμβανε επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης και μια σειρά από πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Αποκορύφωμα του  ταξιδιού, ένα παιχνίδι-γιορτή στην καρδιά της πόλης, με τη συμμετοχή αγαπημένων προσώπων από το χώρο της τέχνης, της δημοσιογραφίας και του αθλητισμού.

Ελληνική Εταιρία Προστασίας& Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ

Η ΕΛΕΠΑΠ μέσα στα 80 χρόνια λειτουργίας της έχει δημιουργήσει 6 κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Αγρίνιο, Ιωάννινα και Βόλο. Μέσα στα χρόνια λειτουργίας της έχει αγκαλιάσει πάνω από 100.000 παιδιά βρεφικής και νηπιακής- προσχολικής ηλικίας. Παρακολουθεί συνεχώς τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις, συμμετέχει και διοργανώνει διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, φροντίζοντας παράλληλα για τη στήριξη των οικογενειών των παιδιών που παρακολουθούν τα προγράμματά της, έτσι ώστε να συνάπτεται μια ισχυρή συμμαχία μεταξύ διεπιστημονικής ομάδας της ΕΛΕΠΑΠ και της κάθε οικογένειας και παιδιού μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης, παρέχοντας τους τις πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας και αποκατάστασης

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ARTεμείς»

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενασχόλησής της για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας και στις δυνατότητες αποκατάστασης, η ΕΛΕΠΑΠ ίδρυσε την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης «Artεμείς», η οποία μέσω του Greece4all.eu δραστηριοποιείται στον προσβάσιμο τουρισμό (www.greece4all.eu). Απασχολεί ως εργαζόμενους ΑμεΑ και πλαισιώνεται από πολλούς εθελοντές.

Διαβάστηκε 1932 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.