Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:32 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 16:35

Εγκαινιάσθηκε η 3η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εγκαινιάσθηκε χθες στο χώρο του Λιμανιού Μεσολογγίου η 3η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων που διοργανώνει ο Δήμος Ιεράς Πόλεως  Μεσολογγίου.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ενώ από τους συνδιοργανωτές Φορείς συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας Χριστίνα Σταρακά και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Ιωάννης Λύτρας, οι Δήμαρχοι Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου και Ναυπακτίας Π. Λουκόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Παν. Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Βασ. Σπυρόπουλος, καθώς επίσης ο Πρόεδρος της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Γ. Σιαμαντάς.

Στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Αν. Σκαρμούτσος, χαρακτήρισε την Έκθεση ως μια «κομβική συνάντηση» που προβάλλει και αναδεικνύει ουσιαστικά τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί «γιορτή συσπείρωσης, επικοινωνίας και καινοτομίας». Καλωσορίζοντας τους εκθέτες  και επισκέπτες της Έκθεσης, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην δυναμική, τις προοπτικές αλλά και τα μηνύματα που μεταφέρει είτε στον επιχειρηματικό κλάδο είτε στην ίδια την  κοινωνία η διοργάνωση ενός γεγονότος που πλέον έχει αποκτήσει πανελλαδικό χαρακτήρα.  «Σε μια εποχή όπου οι αντοχές συνεχίζουν να δοκιμάζονται από τους κλυδωνισμούς της οικονομικής κρίσης, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, οι φορείς  και οι συμμετέχοντες στην Αναπτυξιακή Έκθεση, πέρα από τους αντικειμενικούς σκοπούς και στόχους της μεγάλης αυτής συνάντησης, μεταφέρουν στην ίδια την κοινωνία το αίσθημα της εξωστρέφειας, του δυναμισμού και κυρίως της ελπίδας», επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Μιλώντας για την προοπτική της Έκθεσης ο Νίκος Καραπάνος ανέφερε ότι «…Πιστέψαμε   σ αυτό το θεσμό και σήμερα δικαιωνόμαστε για τις επιλογές μας. Κορυφαίοι παραγωγικοί, θεσμικοί και  πολιτιστικοί Φορείς,  εμπιστεύονται την 3η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Την στηρίζουν ενεργά  με την παρουσία και συμμετοχή τους

Κάθε χρόνος που περνά, θέτουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Και πάντα καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τις προσδοκίες. Μέσα από τη συνεργασία, την ποιότητα αλλά και το ενδιαφέρον».

Στην τελετή των εγκαινίων της Έκθεσης παρευρέθηκαν επίσης ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Δ. Σπύρου, ο Δ/ντής Αστυνομίας Αιτωλίας Α. Τσαπικούνης και ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου Ν. Μελιάδης, οι Δήμαρχοι Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρας και Ερυμάνθου Θ. Καρπής, οι Πρόεδροι Εργαστηρίου Νέων «Παναγία Ελεούσα» κυρία Δ. Σαμαντά,  Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου Ι. Κοντός, Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Χρ. Παϊσιος, Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Δ. Τσάμης και Παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού Μεσολογγίου Αρ. Τριβλής,  ο  Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας «Ελληνικές Αλυκές» Α.Ε. Α. Ντρέκος, οι Αντιπρόεδροι Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θαν. Παπαθανάσης και Ομοσπονδίας Ρευματοπαθών Ελλάδος κυρία Φωτεινή Ασημακοπούλου,  ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παν. Κοντός ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι νομικών προσώπων δήμων και κοινοτήτων.

Στην 3η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, συμμετέχουν επίσης, οι Πρόεδροι   Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Κ. Γιαννίδης και Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου –ΕΒΕΒΕ-Αντιπρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας Π. Κουτσίκος.

Τιμητική συμμετοχή στην Έκθεση είχε  Ιταλική αποστολή με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων της Grecia Salentina Fabio Tarantino, συνοδευόμενο από τον Luigi Orlando, Διευθυντή του Γραφείου Προστασίας και Προβολής της Ελληνικής Μειοψηφικής Γλώσσας, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού επίσης της Grecìa Salentina. Συμμετέχουν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Nuova Koinè», του Δήμου του Castrignano dei Greci , Fernando Pensa και Antonio Chirilì.

Μετά τα εγκαίνια της Έκθεσης και την ξενάγηση στους χώρους της, ακολούθησε μουσική συναυλία.

Απόψε Παρασκευή 21/9 το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

19:30 – 21:30

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Από τα χορευτικά τμήματα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Χορευτικό τμήμα Ι.Π. Μεσολογγίου «Ο Άγιος Συμεών», Χορευτικό τμήμα

Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου «Άγιος Ιωάννης», Χορευτικό τμήμα

Αθλητικού Συλλόγου Κατοχής «Ο Αχελώος», Χορευτικό τμήμα συλλόγου

Γυναικών Σταμνάς «Η Αγία Αγάθη», Χορευτικό τμήμα Πολιτιστικού

Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης», Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Κέντρου

Αμφιλοχίας

Λιμάνι Μεσολογγίου

21:30

ΣΥΝΑΥΛΙΑ της “ARMONIA GRECA”

Το καλλιτεχνικό σχήμα του Φιλοκαλλιτεχνικού Συλλόγου Μεσολογγίου,

«Armonia Greca», παρουσιάζει τραγούδια από τις ελληνόφωνες περιοχές

της Κάτω Ιταλίας (Grecìa Salentina) καθώς και ένα μουσικό οδοιπορικό

στην καλή ελληνική μουσική.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χρήστος Βλαχογιάννης

Λιμάνι Μεσολογγίου

 

Διαβάστηκε 2402 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.