Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:19 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 15:10

Επεκτείνεται στην Περιφέρεια η «ημέρα ακρόασης των πολιτών» που καθιέρωσε η Αστυνομία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, η «ημέρα ακρόασης των πολιτών», που καθιερώθηκε πρόσφατα, επεκτείνεται στις περιφερειακές Υπηρεσίες του Σώματος.

Στόχος είναι να αποκεντρωθεί ο θεσμός της «ημέρας ακρόασης των πολιτών», που έτυχε ευρείας κοινωνικής αποδοχής, ώστε να εξασφαλιστεί και σε περιφερειακό επίπεδο η δια ζώσης επικοινωνία μεταξύ των πολιτών και της διοίκησης του Σώματος.

Για το σκοπό αυτό συγκροτούνται τετραμελείς επιτροπές Αξιωματικών στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης και σε κάθε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της χώρας, οι οποίες θα δέχονται σε ακρόαση πολίτες που επιθυμούν να εκθέσουν θέματα που τους απασχολούν, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, κατά το χρονικό διάστημα από 14.00 έως 22.00 ώρας.

Όσον αφορά στη σύνθεση των επιτροπών χρέη Προέδρου θα ασκεί ο ανώτερος ή αρχαιότερος Αξιωματικός που υπηρετεί στο Επιτελείο τους, μετά τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, ενώ ως μέλη θα μετέχουν οι Τμηματάρχες των οικείων Τμημάτων.

Η επέκταση της καινοτόμου αυτής δράσης, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, γίνεται με σκοπό να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος της Αστυνομίας και να ενισχυθεί περαιτέρω η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών.

Σημειώνεται ότι, το προσεχές χρονικό διάστημα, οι πολίτες θα ενημερωθούν με μέριμνα των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας για τον τόπο που θα γίνονται δεκτοί προς ακρόαση, καθώς επίσης και τον τρόπο και το χρόνο υποβολής των σχετικών αιτημάτων.

 

Διαβάστηκε 1671 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.