Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:31 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 17:14

«Όποιος κι αν είναι ο επενδυτής θα διεκδικήσουμε αντισταθμιστικά» λέει ο δήμαρχος Ξηρομέρου για το Πλατυγιάλι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Φουντώνουν τα σενάρια για επικείμενη πώληση της ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγιαλίου.

Νέα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Τραπεζών (και ιδιοκτητών του Λιμανιού)  Alpha και Πειραιώς και του υποψήφιου επενδυτή με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας να αναζωπυρώνεται για το μέλλον του κοιμώμενου αναπτυξιακού γίγαντα της Αιτωλοακαρνανίας.

Η πώληση του λιμανιού αποτελεί στόχο της Κυβέρνησης και υπουργοί έχουν κατά καιρούς αναφέρει πως είναι σε εξέλιξη  επαφές με ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα, η εθνικότητα των οποίων ποικίλει  στα πλαίσια της φημολογίας . Για Αμερικάνους πάντως  είχε κάνει λόγο ο  Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης  Δημήτρης Παπαδημητρίου όταν είχε επισκεφθεί τον Αστακό ενώ εσχάτως ακούγεται για Κινέζους.

Όπως και να έχει κάτι κινείται για το Πλατυγιάλι και ενδεχόμενη αλλαγή ιδιοκτήτη του λιμανιού θα έχει μεγάλη σημασία για την τοπική οικονομία.   Για τις εξελίξεις γύρω  από την πώληση ο δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης δηλώνει άγνοια ερωτώμενος σχετικά από το agrinionews.gr .

Σημειώνει πως από το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει δοθεί το παραμικρό στοιχείο για το ποιοι θα αγοράσουν τελικά το λιμάνι του Αστακού. «Γνωρίζουμε μόνο ότι οι διαδικασίες προχωρούν γρήγορα. Από το αρμόδιο Υπουργείο τηρείται σιγή», λέει τονίζοντας ωστόσο πως η δημοτική του Αρχή θα είναι   υπέρ οποιασδήποτε πρωτοβουλίας με κατεύθυνση  τις υπηρεσίες  logistics ή της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσα από την λεγόμενη Πράσινη Ανάπτυξη. «Θα είμαστε ωστόσο απέναντι σε οτιδήποτε θα μπορούσε να επιβαρύνει το περιβάλλον της περιοχής», προσθέτει ο δήμαρχος Ξηρομέρου.

Παράλληλα επισημαίνει πως όποια επένδυση κι αν γίνει ο δήμος θα διεκδικήσει «μέχρι κεραίας» αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή πράγμα που όπως αναφέρει «δεν έκαναν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές».

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1905 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.