Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  3:50 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 17:19

9μηνη παράταση οριστικοποίησης πρώτων εγγραφών Κτηματολογίου σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κατά εννέα μήνες παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αγωγής για τη διόρθωση των αρχικών εγγραφών σε ήδη κτηματογραφημένες περιοχές του Νομού (Aιτωλικό, Σταμνά, Αγγελόκαστρο, Λυσιμαχία, Χρυσοβέργι, Ελληνικά, Άγιος Ηλίας).

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για τους ιδιοκτήτες καθώς εντοπίζονται πολλά λάθη στις πρώτες εγγραφές. Αξιοσημείωτο εξάλλου πως προς το παρόν πολλές εκτάσεις παραμένουν αγνώστου ιδιοκτήτη.  Αυτές, το πέρας της προθεσμίας ,  περιέρχονται στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου.

Με αφορμή αυτό, καλόν είναι εξάλλου όλοι οι ιδιοκτήτες να έχουν υπόψιν τους πως  τον προσεχή Οκτώβριο  ξεκινάει η διαδικασία κτηματογράφησης στις υπόλοιπες περιοχές του νομού .

Οι πολίτες υποχρεωτικώς θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις προκειμένου να μην υπάρξουν φαινόμενα καταπάτησης ιδιοκτησιών από επιτήδειους, καθώς και απώλειας ακίνητης περιουσίας μετά την παρέλευση συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

Οι περιοχές που αφορά η 9μηνη παράταση προθεσμίας οριστικοποίησης πρώτων εγγραφών Κτηματολογίου

KTIMATOLOGIO

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1313 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.