Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:04 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 23:34

ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας: Δράση ζωής… για την καρμανιόλα!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ομάδα εργασίας μηχανικών θα εκδώσει πόρισμα για το τμήμα από τον κόμβο Τσίγκα μέχρι την γέφυρα Ερμίτσας

Αναλαμβάνει δράση το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για τον δρόμο καρμανιόλα, της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από τον κόμβο Τσίγκα (πρώην Αλιμέντα) μέχρι και την γέφυρα Ερμίτσας, δημιουργώντας για το λόγο αυτό, ομάδα εργασίας για την βελτιστοποίηση και άρση της επικινδυνότητας. Μιλάμε εξάλλου για ένα κομμάτι στο οποίο έχουν σημειωθεί δεκάδες τροχαία ατυχήματα αλλά και θανατηφόρα!

«Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στον δρόμο που ενώνει την νότια έξοδο του Αγρινίου, από τον κυκλικό κόμβο μέχρι και την γέφυρα της Ερμίτσας, διαπιστώσαμε και από μόνοι μας ως μηχανικοί και από οχλήσεις πολιτών, ότι ο δρόμος αυτός έχει διάφορα προβλήματα. Έχει πολλά ζητήματα επικινδυνότητας και λόγω του γεγονότος ότι έχει τα στηθαία που είναι τοποθετημένα στις άκρες του επιτρέποντας στα αυτοκίνητα που κινούνται στις δύο αντίθετες κατευθύνσεις να έχουν επαφή, χωρίς να υπάρχει διάζωμα ανάμεσα στις δύο κατευθύνσεις, υπάρχει πρόβλημα στους παράδρομους, στην διέλευση των πεζών, και βέβαια τεράστιο πρόβλημα μπροστά από τον υπεραστικό σταθμό των λεωφορείων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, προβλέπεται στην μελέτη της κυκλοφοριακής σύνδεσής του να συνδέεται δια των παράδρομων, αλλά όμως εκεί το σημείο χρίζει από το κράτος μεγαλύτερου ενδιαφέροντος, καθώς απαιτείται η κατασκευή πεζογέφυρας, η δυνατότητα να στρίβουν τα λεωφορεία αμέσως μέσα στον σταθμό και να αυξηθούν τα μέτρα ασφάλειας, διευκόλυνσης και λειτουργικότητας του σταθμού των λεωφορείων. Βλέποντας όλα αυτά σαν ΤΕΕ αποφασίσαμε να συστήσουμε ομάδα εργασίας, όπου συνάδελφοι μηχανικοί θα δουν όλα αυτά τα ζητήματα, αλλά και άλλα που αφορούν την αδειοδότηση και την λειτουργία των επιχειρήσεων στους παράδρομους, όπου υπάρχουν προβλήματα, προκειμένου να καταλήξουμε σε κάποιο πόρισμα και να προβούμε σε προτάσεις «θεραπείας» του προβλήματος» σημείωσε στη «Σ» ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας, ο οποίος συμπλήρωσε πως: «όλη η φιλοσοφία είναι κατά την γνώμη μας σε λάθος κατεύθυνση. Αυτό βέβαια θα μας το πει η επιτροπή. Εμείς εντοπίσαμε κάποια πράγματα. Τα στηθαία και το γεγονός ότι τα δύο ρεύματα έχουν επαφή και μπορούν να γίνονται προσπεράσεις είναι μειωμένης ασφάλειας. Δεν υπάρχουν πολλές διαβάσεις πεζών, ούτε δυνατότητα αναστροφής, ο κόμβος του νοσοκομείου είναι προχείρως φτιαγμένος, ενώ όταν φτάνουμε στην Ερμίτσα πάλι υπάρχει πρόβλημα».

mpletsas
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας

Σχετικά με τις επιχειρήσεις του τμήματος από τον κόμβο Τσίγκα μέχρι και την Ερμίτσα το ΤΕΕ θα εξετάσει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Το πόρισμα αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου τρείς μήνες ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας:

«Η Δ.Ε., στην 7η/18-04-2018 συνεδρίασή της, αποφάσισε την συγκρότηση ομάδας εργασίας με αντικείμενο την Διερεύνηση και Στοιχειοθέτηση της Επικινδυνότητας στην Ε.Ο. Αγρινίου – Μεσολογγίου στο τμήμα από τον κόμβο Αλιμέντα μέχρι την γέφυρα Ερμίτσας  και προτάσεις για την άρση της. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν να στελεχώσουν την ομάδα εργασίας να εκδηλώσουν ενδιαφέρον με αίτησή τους συνοδευόμενη από βιογραφικό σημείωμα, στα γραφεία του Τμήματος Π. Σούλου 11, 30100 Αγρίνιο, ή με fax στον αριθμό 2641031506 ή με e-mail στην δ/νση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., έως  την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 2222 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.