Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:44 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 18:42

Ετοιμάζεται το παλιό νοσοκομείο για να υποδεχθεί τον εργολάβο [video+pics]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εργασίες καθαρισμού των εσωτερικών χώρων του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες. Οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου ένα μήνα και σκοπό έχουν να είναι έτοιμος ο χώρος, ώστε να υποδεχθεί τον εργολάβο που θα αναλάβει την αναδιαρρύθμιση του χώρου για να μεταφερθούν εκεί ο ΕΟΠΥΥ, το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής, η Μονάδα Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Ο διοικητής των Νοσοκομείων Αγρινίου – Μεσολογγίου Παναγιώτης Παπαδόπουλος μιλώντας στην κάμερα του AγρίνιοCulture.gr ανέφερε ότι «με σχετική διαγωνιστική διαδικασία ανατέθηκε σε ανάδοχο να καθαριστεί ο εσωτερικός χώρος, ώστε να στεγαστούν τρεις υπηρεσίες που θα μεταφερθούν στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου. Παράλληλα είμαστε σε συνεννόηση με την δημοτική αρχή να γίνουν αντίστοιχες εργασίες καθαρισμού στον εξωτερικό χώρο».

Παπαδόπουλος

Αναφορικά με τα βήματα που απομένουν για την ανακατασκευή του παλιού νοσοκομείου και την αξιοποίησή του ο Π. Παπαδόπουλος τόνισε ότι «για το παλιό νοσοκομείο έχουμε την έγκριση μελέτης σκοπιμότητας 1,5 εκ ευρώ από το Υπουργείο Υγείας και περιμένουμε την ΣΑΕ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας που θα ενταχθεί το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων». «Η αξιοποίηση περιλαμβάνει τρία πράγματα για τα οποία είχε γίνει συζήτηση και στο Δ.Σ. του νοσοκομείου και θα πάρει σάρκα και οστά. Θα μεταφερθούν ο ΕΟΠΥΥ, το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής και η Μονάδα Ψυχικής Υγείας. Σε συνδυασμό με αυτό θα καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια να συστεγαστεί και το ΕΚΑΒ, διότι είμαστε σε εξαιρετική συνεργασία και με το ΕΚΑΒ, γιατί από μια εποπτεία που κάναμε θεωρούμε ότι επαρκεί ο χώρος να συστεγαστεί και το ΕΚΑΒ» αναφέρει ο Π. Παπαδόπουλος. «Το επόμενο χρονικό διάστημα» καταλήγει ο διοικητής των Νοσοκομείων Αγρίνιου- Μεσολογγίου «μετά την ένταξη της ΣΑΕ θα έχουμε τη διακήρυξη μέσω της Περιφερειακή Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Θα γίνει η διαγωνιστική διαδικασία και θα μπει ο εργολάβος για να αρχίσει η υλοποίηση των έργων».

Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου μεταφέρονται κοντέινερ για τις ανάγκες των εκεί υπηρεσιών. Μεταφέρθηκαν ήδη 6 κοντέινερ από το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου στο νοσοκομείο Μεσολογγίου που σύμφωνα με τον Π. Παπαδόπουλο θα εξυπηρετήσει δυο πράγματα: θα υποστηρίξει διοικητικά το Μεσολόγγι, όπου έχουν έρθει ήδη δυο διοικητικοί υπάλληλοι με μετατάξεις και τα υπόλοιπα 4 κοντέινερ θα αποθηκεύσουν το πολύ μεγάλο αρχείο της διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας. Επιπλέον την επόμενη εβδομάδα θα μεταφερθεί ένα ακόμη κοντέινερ που θα στεγάσει το ΕΚΑΒ στο Μεσολόγγι, κάτι που θα λύσει πολλά προβλήματα.

agrinioculture.gr

 

 

 

Διαβάστηκε 1600 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 19:15
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.