Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:28 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 18:59

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στα πλαίσια της πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής απεργίας έλαβε χώρα σήμερα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου με μικρή συμμετοχή. Κάλεσμα σε αυτή είχαν απευθύνει η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοκαρνανίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’θμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου-Θέρμου.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με διετή υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα, στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο, αύξηση δαπανών για την παιδεία, υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Στη σημερινή συγκέντρωση αρχικά το λόγο έλαβε ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Κωνσταντίνος Αλατζάς, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και γενικότερα στις συνθήκες που επικρατούν. Τόνισε επίσης ότι ο στόχος της συγκέντρωσης είναι η διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των εκπαιδευτικών.

Ακολούθησε η ομιλία του Αντιπροέδρου της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Κορδάτου, ο οποίος τόνισε τη σημασία των μαζικών διορισμών και των μονιμοποιήσεων των αναπληρωτών οι οποίες πρέπει να γίνουν ενώ αναφέρθηκε και σε προβλήματα του κλάδου τοπικά και Πανελλαδικά.

apergia-ekpaideftikon (1)

apergia-ekpaideftikon (2)

apergia-ekpaideftikon (4)

apergia-ekpaideftikon (5)

apergia-ekpaideftikon (6)

apergia-ekpaideftikon (7)

apergia-ekpaideftikon (8)

apergia-ekpaideftikon (9)

apergia-ekpaideftikon (10)

agrinionews.gr
 
Διαβάστηκε 1085 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.