Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  3:54 πμ
 
wm small
Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 01:04

Συνέντευξη Γιώργου Βαρεμένου: «Δεν τα πήρε όλα η Πάτρα» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αποτίμηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου για το Αναπτυξιακό Συνέδριο, εκτενής αναφορές σε Novartis, Σκοπιανό και εκλογές

Στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ».

Ο κ. Βαρεμένος αναφέρθηκε εκτενώς στα οφέλη της Αιτωλοακαρνανίας από το πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας ότι εσφαλμένως λέγεται ότι τα πήρε όλα η Πάτρα, καθώς αφενός λύθηκαν χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής και αφετέρου δρομολογήθηκαν ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Θέση όμως ο κ. Βαρεμένος πήρε και για τα πολυσυζητημένα θέματα σκανδάλου της Novartis, το Σκοπιανό, τα τελευταία θερμά επεισόδια με την Τουρκία στο Αιγαίο και το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

Ακλουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Γιώργου Βαρεμένου.

Αναπτυξιακό Συνέδριο

«Λύθηκε ένα αίτημα ετών για την Αιτωλοακαρνανία. Η ένταξη της Ελιάς Καλαμών ως προϊόν στον Εθνικό Κατάλογο. Δρομολογείται η «ανωτατοποίηση» του ΤΕΙ Μεσολογγίου και η σύνδεσή του σε μία σχολή με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου. Το θέμα ασφαλώς και χρειάζεται διαβούλευση. Αυτό που ζήτησα προσωπικά κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, είναι να σταματήσει η υπονόμευση από την πλευρά της Πρυτανείας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από την άλλη, έχω την προσωπική διαβεβαίωση από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ότι η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό θα προχωρήσει. Την ίδια στιγμή προχωράμε και με τον άξονα Άκτιο – Αμβρακία όπου έχουμε τη διάλυση δύο εργολαβιών. Το έργο αυτό στο παρελθόν μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες από τον εργολάβο. Παράλληλα έχουμε τη σιδηροδρομική γραμμή που κάποιοι ξεχνούν τι έγινε στο παρελθόν. Τη γραμμή Αγρίνιο – Μεσολόγγι έχει θέσει από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Όλα εξετάζονται. Εγώ για παράδειγμα προ ημερών στη διοίκηση του ΟΣΕ κατέθεσα μία σκέψη σε συνάντηση που είχα. Γιατί όχι στο Κρυονέρι να μη γίνει ένα μουσείο σιδηροδρόμου; Στρατηγικής σημασίας επένδυση θα έχουμε και στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου. Είναι πάρα πολλά τα θέματα»

Σκάνδαλο Novartis  

«Δεν είναι σοβαρό να λέμε ότι είναι σκευωρία από μέρους μας. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη διεθνής έρευνα από το FBI. Αν η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο να πει στη Novartis να μας κάνει αγωγή για συκοφάντηση και να πάρει αποζημίωση. Από την άλλη θα ήθελα να πω ότι οι δικαστές έχουν ευκαιρία να γράψουν ιστορία αν και δεν είναι εύκολη η υπόθεση».

Σκοπιανό – Τουρκία

«Σε ότι αφορά το Σκοπιανό, μη λύση του θέματος θα σημαίνει απομόνωση της Ελλάδας. Δε θα σταθώ στους «εμπόρους» πατριωτισμού στη χώρα μας, όμως το πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να γράψει ιστορία. Η Τουρκία από την πλευρά της παίζει το ρόλο της σε αυτή την ιστορία καθώς έχει άμεση σχέση με τα Σκόπια».

Εκλογές

«Το συμφέρον για τη χώρα μας είναι οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Δεν βλέπω εξάλλου γιατί να παρουσιάζεται ως επιτακτική ανάγκη -αν παρουσιάζεται- να γίνουν νωρίτερα ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιόδους στην προσπάθεια εξόδου από τα μνημόνια και τη διαπραγμάτευση του χρέους».

Νίκος Αγγελόπουλος

sinidisi.gr

 

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 2641 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.