Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  3:31 πμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 14:51

Εξέλιξη για την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εγκρίθηκε η σκοπιμότητα εκτέλεσης έργου για την αναδιαμόρφωση τμημάτων του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου.

Μια εξέλιξη που σχετίζεται με την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου σημειώθηκε καθώς εγκρίθηκε η σκοπιμότητα εκτέλεσης έργου για την αναδιαμόρφωση τμημάτων του. Ειδικότερα , όπως ανακοίνωσε η  Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, με σχετική απόφαση  του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, εγκρίθηκε η σκοπιμότητα εκτέλεσης του έργου «Αναδιαμόρφωση τμημάτων κτιρίων Α΄, Β΄ και Γ΄ του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου», προϋπολογιστικής δαπάνης 1.500.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, μέσω της 6ης ΥΠΕ (με το αρ. πρωτ.4567/31-1-2018), εστάλη προς το Υπουργείο το επικαιροποιημένο Τεχνικό Δελτίο Έργου που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία, ώστε η Διεύθυνση Οικονομικών να μεριμνήσει για την φύλαξη του εν λόγω έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018.

Το έργο περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Κτίριο Α΄: στέγαση του ΕΟΠΥΥ.

Κτίριο Α΄: 1ος όροφος, στέγαση Δ.Ι.ΕΚ. Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας.

Κτίριο Β΄: στέγαση του Ξενώνα του «Ψυχαργώς» – Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, που φιλοξενεί άτομα με ψυχικές διαταραχές στο πλαίσιο αποσυλοποίησης.

Κτίριο Γ΄: χώρος στέγασης του ΕΚΑΒ

«Η ένταξη χρηματοδότησης πλέον του έργου και η δημοπράτησή του μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2018, είναι θέμα χρόνου και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους ανεξαιρέτως (πολιτική ηγεσία, διοικητική υπηρεσία, τεχνική υπηρεσία, 6η ΥΠΕ) που συνέβαλαν με συντονισμένο και αποτελεσματικό τρόπο, στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη ένταξη χρηματοδότησης» αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 818 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.