Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  6:11 πμ
 
wm small
Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 22:04

Παναγιώτης Τσιχριτζής: «Δεν έχω να χωρίσω το παραμικρό με τον κ. Σωτηρόπουλο» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η πρώτη μεγάλη μετεκλογική συνέντευξη του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

Την πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη παραχώρησε χθες στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στην εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα. Για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της περιοχής, τις διεκδικήσεις του Επιμελητηρίου και την έντονη προεκλογική αντιπαράθεση που σημειώθηκε.

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης.

Κλείσιμο στρατοπέδου Μεσολογγίου:

Πρόκειται για λυπηρή εξέλιξη. Επαγγελματίες της περιοχής που τόσα χρόνια ζουν από τους στρατεύσιμους θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα.

Εκλογή του στον ΕΦΕΠΑΕ (Ενιαίος Φορέας Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας Επιχειρηματικότητας)

Αποτελεί μεγάλη τιμή η ομόφωνη εκλογή μου. Θα προσπαθήσω να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες προς το πρόσωπό μου και βέβαια για το καλό του νομού μας.

Υποψηφιότητα στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος

Μου έγινε τιμητική πρόταση να είμαι υποψήφιος στις εκλογές της 3ης Φεβρουαρίου, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων Κώστα Μίχαλο και με μεγάλη μου χαρά την αποδέχθηκα. Ελπίζω να εκλεγώ.

tsixritzis ditika1

Έργα

Όταν μιλούσαμε με τον τότε Πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας και νυν Δήμαρχο για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου, μας έλεγαν γραφικούς. Είδαμε την αναγκαιότητα της σύνδεσης μετά και τις τελευταίες πλημμύρες. Μιλούν την ίδια ώρα κάποιοι για άρση επικινδυνότητας της υπάρχουσας Εθνικής Οδού, γεγονός που είναι αστείο. Γι’ αυτό λέω ότι ζητάμε την άρση της άρσης επικινδυνότητας. Όπως έχω πει, η Εθνική είναι η στρούγκα της περιοχής. Η κατασκευή επιχειρηματικού πάρκου στην περιοχή του Αγγελοκάστρου, ενδείκνυται ως προς την θέση. Παράλληλα θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε έργα, όπως το Άκτιο – Αμβρακία, το Πλατυγιάλι, το Αγρίνιο – Καρπενήσι και την ενίσχυση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου. 

Προεκλογική αντιπαράθεση

Υπήρξε μία ένταση που ακόμη δεν έχω καταλάβει. Κάποιοι νόμιζαν ότι κάνουμε εκλογές για Πρωθυπουργό ενώ έλεγαν και το σύνθημα, θα πάρουμε το μαγαζί να ρίξουμε τον Τσιχριτζή. Εγώ από την πλευρά μου έμεινα στα επιμελητηριακά επιχειρήματα. Είμαι υπέρ της συναίνεσης και δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τον κ. Σωτηρόπουλο. Ίσα – ίσα επιχειρηματίες είμαστε και έχουμε κοινά θέματα. Δεν έχω μιλήσει κατ’ ιδίαν ακόμα μαζί του. Δεν ξέρω, θα δω. Θέλω επίσης να πω ότι δεν τίθεται κανένα θέμα πλειοψηφίας. Γεγονός είναι όμως ότι στραπατσαρίστηκε η εικόνα του Επιμελητηρίου. Οι κουβέντες καφενειακού τύπου που ειπώθηκαν, δεν έπληξαν εμένα αλλά τον θεσμό, όπως και η προσπάθεια απαξίωσής μου.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Τσιχριτζή:

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 1199 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.