Κυριακή, 19η Μαίου 2024  4:55 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 10:00

Το Μεσολόγγι στο Χάρτη των Συνεργαζόμενων Κέντρων Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του “Όραμα Ελπίδας”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Είναι ζήτημα σημαντικό να αυξηθούν οι εθελοντές δότες στη χώρα μας. Οι εθελοντές δότες είναι η μοναδική θεραπεία για ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση, για ασθενείς που δε βρίσκουν ένα συμβατό δότη στην οικογένειά τους, για ασθενείς όπως ήμουν κι εγώ! Το ότι βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, το οφείλω σε ένα εθελοντή δότη από τη Γερμανία. Μια κοπέλα μόλις 25 ετών βρέθηκε συμβατή και έδωσε λίγο από το χρόνο της, λίγα κύτταρα από το αίμα της, με μια πραγματικά ανώδυνη και ακίνδυνη διαδικασία. Μέσα σε λίγες ώρες μου έδωσε την ευκαιρία να πολεμήσω για τη ζωή μου, να βγω νικήτρια και σήμερα να είμαι εδώ για να σας δείξω πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ” :ήταν τα λόγια της Παναγιώτας από το «Όραμα Ελπίδας» που πάγωσαν το ήδη καθηλωμένο ακροατήριο το απόγευμα της Παρασκευής στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις της εξαιρετικής ιατρού μικροβιολόγου του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Μηλιώρη Αριάνας και του φύλακα άγγελου των παιδιών της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», καθηγητή Παιδιατρικής Αιματολογίας κ.Στέλιου Γραφάκου, που παρουσίασαν τα βήματα της μεταμόσχευσης αιμοποιητικών κυττάρων.
Τα δάκρυα έγιναν χαρά, όταν με το τέλος της εκδήλωσης δημιουργήθηκε μια γραμμή ζωής, καθώς 40 συμπολίτες μας, χωρίς δεύτερη σκέψη, προσέφεραν το σάλιο τους και έγιναν Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών. Πρωτοστάτησαν οι αθλητές της ομάδας μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου «Χαρίλαος Τρικούπης» με τον προπονητή τους αποτελώντας ένα φωτεινό παράδειγμα για τη νέα γενιά!
Την όλη διαδικασία εγγραφής δοτών πλαισίωσε το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που με τις εθελόντριες αδελφές και τον Πρόεδρό του κ. Άρη Τριβλή, βοήθησε στη συλλογή του δείγματος των δοτών. Επάξια το Τοπικό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. και γενικά το Μεσολόγγι μπαίνει στο Χάρτη των Συνεργαζόμενων Κέντρων Εγγραφής νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του “Όραμα Ελπίδας” μετά και τη διαβεβαίωση του καθηγητή κ. Στέλιου Γραφάκου.
Το Εσπερινό Γυμνάσιο Μεσολογγίου με Λυκειακές Τάξεις που λειτουργεί καθημερινά με τη δύση του ηλίου, βοήθησε με την οργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης να ανατείλει και πάλι η Ανθρωπιά που στις δύσκολες μέρες μας αποτελεί τον ελλείποντα κρίκο στην ανθρώπινη αλυσίδα!

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 835 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.