Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:52 πμ
 
wm small
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 18:06

Flight to freedom with "PARAPENTE"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η γέννηση του "Parapente" όπως είναι η διεθνής ονομασία του Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς στην αρχή της δεκαετίας του 1980 σηματοδότησε μια νέα εποχή στις πτήσεις για τον άνθρωπο. Εδωσε την δυνατότητα στον οποιονδήποτε να γευθεί την χαρά της πτήσης και της ελευθερίας με οικονομικό ασφαλή και προσιτό τρόπο. Η εξέλιξη που γνώρισε στην Ευρώπη (ιδίως στην κεντρική που υπάρχουν οι Αλπεις) ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στην Ελλάδα ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του 80' και γνώρισε και εδώ μεγάλη ανάπτυξη. Τα τελευταία χρόνια διεξάγονται παντού στην Ελλάδα αγώνες Εθνικού και Παγκοσμίου ενδιαφέροντος με μεγάλη συμμετοχή. Στην διάδοση και ανάπυξη βέβαια οφείλουμε να προσθέσουμε και την εξέλιξη που γνώρισε η συσκευή parapente. Μέσα στον χρόνο απέκτησε μεγάλες πτητικές δυνατότητες, προσφέρει μεγάλη ασφάλεια και φυσικά χαρίζει πρωτόγνωρες συγκινήσεις. Στην Δυτική Ελλάδα ήρθε κάπου στο 1990 απο μέλη της Αερολέσχης Αγρινίου και μάλιστα τον Νοέμβριο του ιδίου έτους οργάνωσαν και εκδήλωση στην λίμνη Τριχωνίδα με πρωτοφανή συμμετοχή τόσο απο πιλότους όσο και απο κόσμο.

parapente 01

parapente 02

parapente 03

parapente 04

Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας με την εδαφική του μορφολογία θεωρείται απο τους καλύτερους του είδους για ενασχόληση με το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς. Υπάρχουν βουνά για απογειώσεις, πεδιάδες, ποτάμια, λίμνες, παραλίες και οτι μπορεί να θέλει κάποιος που σχολείται με το αντικείμενο αυτό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, οτι σε διοργανώσεις που έγιναν στον νομό έχουν πολλές φορές καταρριφθεί πολλά ρεκόρ. Η πόλη του Αγρινίου είναι απο τις πιο ευνοημένες για την ενασχόληση αυτή καθότι πολύ κοντά της (2,5 χλμ απο το κέντρο της) υπάρχει ράμπα απογείωσης (στον χώρο της Παναγίας Βλαχέρνας) και μάλιστα με πολύ καλές προδιαγραφές. Πολλές απο τις φωτό που παραθέτουμε πάρθηκαν απο πτήσεις που ξεκίνησαν απο αυτή.

parapente 05

parapente 06

parapente 08

parapente 09

parapente 10

parapente 11

parapente 12

Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής είναι η δυνατότητα πτήσεων γύρω απο την λίμνη Τριχωνίδα (της μεγαλύτερης λίμνης σε έκταση σε όλη την Ελλάδα) με την απαράμιλλη ομορφιά και τα τοπία γύρω της. Ολοι όσοι πιλότοι πέρασαν και πέταξαν στην περιοχή έμειναν κατενθουσιασμένοι απο την σπάνια ομορφιά και την επισκέπτονται συχνά. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και απο τις φωτογραφίες που παραθέτουμε στο παρών άρθρο. Βέβαια οι περιοχές πτήσεων στην Αιτωλοακαρνανία είναι πολλές και πολύ καλές. Επι του παρόντος μένουμε στους χώρους που είναι κοντά στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο του νομού το Αγρίνιο, το οποίο συμπτωματικά βρίσκεται και γεωγραφικά στο κέντρο του νομού.

parapente 07

parapente 13

parapente 14

parapente 15

parapente 16

parapente 17

parapente 19

parapente 18

parapente 22

parapente 23

Θερμές ευχαριστίες στον Θωμά Τσαμάκη (πιλότο Αλεξιπτώτου Πλαγιάς και μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου) για την παραχώρηση των φωτογραφιών.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

       

Διαβάστηκε 12067 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 19:32
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Κωνσταντίνος Σαμψών

Ο Κωνσταντίνος Σαμψών ασχολείται επαγγελματικά με την επιστήμη της Πληροφορικής και σαν χόμπι έχει τον Αεραθλητισμό (είναι χειριστής Υπερελαφρών Αεροσκαφών και Αλεξιπτώτου Πλαγιάς - μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου) και την Ορειβασία (Ιδρυτικό μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου). Ασχολείται επίσης με την Μουσική Σύνθεση έχοντας παρουσιάσει αρκετά μουσικά έργα τα τελευταία χρόνια όπως τα "Mystic Flight", "On Air... myths and tales","Escape to Freedom","Βρες τα φτερά σου..", "Ωδή στην Τριχωνίδα", "Time to Relax", "Το κίτρινο μπλουζάκι", "Γιν' αγέρας και έλα", "Cinematica", "Lounge time" κλπ. Μεγάλη δημοτικότητα έχουν τα τραγούδια που έγραψε για την ομάδα του Παναιτωλικού "Της Καρδιάς μου Ομάδα", "Του Τόπου μας Ζωή", "Παναιτωλικός Ιππότης - 90 χρόνια ιστορία και νέοι στόχοι" και το "Ξέρω μια ομαδάρα". Επιμελείται το παρών site θέλοντας να παρουσιάσει την θετική πλευρά των πραγμάτων καθώς και άγνωστα για τον πολύ κόσμο στοιχεία που αφορούν την περιοχή μας και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρων.

ksamson.gr