Κυριακή, 5η Μαίου 2024  5:46 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 19:26

Ανακύκλωση και Προστασία Περιβάλλοντος – Θεσμική Υποχρέωση, κοινωνική στάση (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με διττό σκοπό, την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανακύκλωση και την περαιτέρω εξέλιξής της σε εργαλείο ανάπτυξης, ο Δήμος Αγρινίου, μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα ημερίδα με θέμα την ανακύκλωση, την προστασία του περιβάλλοντος την θεσμική υποχρέωση και την κοινωνική στάση στην αίθουσα του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Μέσα από την διαδικασία αυτή ο δημότης μόνο όφελος μπορεί να έχει, τόσο στο θέμα της μείωσης των τελών της καθαριότητας, καθώς κάθε τόνος απορριμμάτων κοστίζει στο Δήμο Αγρινίου για την διαχείριση του στον χώρο υγειονομικής ταφής 13 ευρώ, όσο και στο κομμάτι του περιβάλλοντος. Έχοντας καταφέρει ο Δήμος Αγρινίου να βρίσκεται στο μέσο όρο ανά την Ελλάδα στο θέμα την ανακύκλωσης, κάνει ένα βήμα επιπλέον μέσα από την ημερίδα αυτή, ώστε να βελτιώσει και τον «δείκτη» πολιτισμού.

Το 45% του όγκου των απορριμμάτων είναι ανακυκλώσιμα υλικά που έχουν την δυνατότητα να επαναχρησιμοποιηθούν, συνεπώς αυξάνοντας τον όγκο των ανακυκλώσιμων υλικών επιτυγχάνεται η μείωση των σκουπιδιών και κατ’ επέκταση μειώνεται το κόστος για τον Δήμο, καθώς στα ΧΥΤΑ πληρώνεται ο όγκος, άρα θα μειωθεί και το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων

Ο Δήμος Αγρινίου, όσο αφορά στην ανακύκλωση, κατατάσσεται στον πανελλαδικό μέσο όρο, καθώς το 6% του συνολικού όγκου των απορριμμάτων είναι ανακυκλώσιμα υλικά. Με αυτά τα δεδομένα, ο Δήμος καθημερινά συλλέγει περίπου 100 τόνους απορριμμάτων εκ των οποίων οι 6 είναι ανακυκλώσιμοι.

Στην επικράτεια του Δήμου Αγρινίου έχουν αναπτυχθεί 1.300 κάδοι ανακύκλωσης, ενώ στην παρούσα φάση πραγματοποιείται επανασχεδιασμός των σημείων και επανατοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης ώστε το υλικό να είναι πιο καθαρό.

Βασικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Δ. Πολιτόπουλος που θα αναλύσει τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην διαχείριση της ανακύκλωσης. Ακόμη μίλησε ο Υπεύθυνος του τμήματος Marketing και Επικοινωνίας με ΟΤΑ της ΕΕΑΑ Δ. Παπασωτηρίου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λ. Μπλέτσας και ο Διευθυντής Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αγρινίου Χ. Νταλιάνης. Οικοδεσπότης ήταν ο Αντιδήμαρχος Χρ. Γκούντας, ενώ χαιρετισμό έκανε και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση διένειμαν δωρεάν σακούλες ανακύκλωσης.

anakiklosi1 (2)

anakiklosi1 (3)

anakiklosi1 (5)

anakiklosi1 (6)

anakiklosi1 (4)

anakiklosi1 (7)

anakiklosi1 (1)

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1161 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.