Τρίτη, 28η Μαίου 2024  7:40 μμ
 
wm small
Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017 08:55

Κώστας Καλαντζής: Πάντα στο πλευρό του Γιώργου Παπαναστασίου (HXHTIKO)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Αντιδημάρχου Αγρινίου – Τι είπε για την αντιπολίτευση, τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τις κοινωνικές δομές και τα σχέδια της Δημοτικής Αρχή

Για τις εν εξελίξει κοινωνικές δράσεις και τα τρέχοντα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μίλησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκπομπής «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» με τον Νίκο Αγγελόπουλο, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Κώστας Καλαντζής. Μάλιστα ο κ. Καλαντζής, αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου στα μέχρι σήμερα τρία χρόνια τοπικής διοίκησης αλλά και στο μέλλον του στα κοινά, ασκώντας ταυτόχρονα δριμεία επίθεση στην αντιπολίτευση αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θέλει να ισοπεδώνει τα πάντα για να μη γίνεται έργο στην πόλη».

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης.

«Πατάμε φρένο στη Βία κατά των Γυναικών» – Το έργο του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών

Την ερχόμενη Κυριακή το πρωί από την πλατεία Δημοκρατίας με τα ποδήλατά μας, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα κατά της Βίας εναντίον των Γυναικών. Η έμφυλη βία δεν έχει πρόσωπο, ηλικία, εθνικότητα, κοινωνική τάξη. Μπορεί να συμβεί σε εσένα, στην μητέρα σου, στην αδερφή σου, στην καλύτερή σου φίλη.

Από το 2014 που λειτουργεί στο Αγρίνιο ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, έχουν κατατεθεί 82 αιτήματα και έχουν φιλοξενηθεί 30 γυναίκες με τα ανήλικα παιδιά τους. Τη φετινή χρονιά παρατηρείται αυξημένη ροή. Αρκεί να σας αναφέρω, ότι τον τελευταίο χρόνο, στο Κέντρο Συμβουλευτικής έχουν διεξαχθεί περισσότερες από 500 συνεδρίες. Τα αιτήματα δυστυχώς είναι δεκάδες για να μην πω εκατοντάδες και μάλιστα πολλά από αυτά μας έρχονται εκτός Αιτωλοακαρνανίας.

Δομή αστέγων

Βρισκόμαστε στη διαδικασία εξεύρεσης του χώρου. Εξετάζουμε ένα με δύο την ημέρα. Υπήρξαν αντιδράσεις σε κάποιες περιοχές. Πρέπει όμως να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν μιλάμε για μία δομή που θα δημιουργήσει πρόβλημα. Θα φυλάσσεται επί 24ωτρου βάσεως, ενώ θα προσληφθούν και 11 άτομα. Είμαι πάντως αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα έχουμε καλά νέα, ενώ το θέμα το έχει αναλάβει προσωπικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος συνεργάζεται στενά και για το θέμα αυτό με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Υπάρχουν συμπολίτες μας που κοιμούνται σε παραπήγματα και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Κοινωνικό Παντοπωλείο – ΤΕΒΑ

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγρινίου, παρά τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν συνεχίζει την πλούσια δράση του. Είναι μάλιστα το μοναδικό επί της ουσίας που λειτουργεί πλήρως σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Σε ότι αφορά τις διανομές μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ και τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν, το θέμα έγκειται στην Κεντρική Διοίκηση, το διαχειρίζεται η Περιφέρεια και ο Δήμος δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή. Οι διαγωνισμοί, αλήθεια είναι ότι έχουν πάει πίσω όλη την διαδικασία και δεν γνωρίζουμε επίσημα πότε θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες διανομές. Πιθανολογείται για τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Τρία χρόνια Δημοτικής Αρχής

Αν έβαζα βαθμολογία θα αδικούσα την προσπάθειά μας. Σε μία πολύ δύσκολη εποχή, ο Δήμος δεν χρωστάει, παράγει καθημερινό έργο και έχει οργανώσει τα οικονομικά του. Η ΒΑΑ θα μετατρέψει το Αγρίνιο σε σύγχρονη πόλη. Δίνουμε το στίγμα της νέας πόλης. Το Πάρκο για παράδειγμα, είναι το νούμερο 1 έργο. Θα το αγκαλιάσει το Αγρίνιο καθώς θα πρόκειται για στολίδι. Η αντιπολίτευση κράτησε αυτή τη στάση καθώς θα το πω απλά δεν θέλει να γίνει το Πάρκο.

Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, αντιπολίτευση, πολιτικό μέλλον

 Η ευθύνη μας, αναφορικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έγκειται στο γεγονός ότι ήμασταν πολύ ανεκτικοί και δημοκράτες, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η αντιπολίτευση. Αυτή ήταν η ευθύνη μας. Δεν μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αποτελεί χώρο εκτόνωσης των ψυχολογικών προβλημάτων του καθενός. Η αντιπολίτευση θέλει να κάνει μπάχαλο το Σώμα. Δεν μπορεί όμως να επιτρέψουμε να μετατραπεί σε αρένα. Θα πρέπει στην αντιπολίτευση να σεβαστούν τον εαυτό τους και να σταματήσουν να ισοπεδώνουν τα πάντα. Δεν μπορούμε να γίνουμε όχλος. Υπάρχουν καλά στοιχεία και μορφωμένα άτομα στην αντιπολίτευση. Σε ότι αφορά το πολιτικό μου μέλλον στα κοινά που ήδη καταγράφει πορεία 22 χρόνων, ένα έχω να πω. Θα είμαι εκεί όσο είναι Δήμαρχος ο Γιώργος Παπαναστασίου. Θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό του.

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 1773 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017 09:04
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.