Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  2:21 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 19:20

Στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων ο δήμος Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ένταξη του Δήμου Αγρινίου ως μέλος στο Δίκτυο «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου.

Πρόκειται για μια οργανωμένη πρωτοβουλία συνεργασίας για θέματα πολιτισμού και αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένα δίκτυο μεταξύ φορέων που θα ανταλλάσσει τεχνογνωσία και θα προωθεί τη συνεργασία με κοινές εκδηλώσεις, συνέδρια, επισκέψεις, έρευνες και μελέτες, όπως και την καθιέρωση κοινών προτύπων, αλλά και συνεργασιών με Διεθνείς Οργανισμούς. Κύριος στόχος είναι η αξιοποίηση της Αρχαίας Πολιτισμικής Φιλοσοφίας και Παράδοσης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνος, κ. Ηλία Ψηνάκη, η οποία ξεκίνησε με την Τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, που πραγματοποιήθηκε στις 28/03/2016 στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα στο Δήμο Μαραθώνα, στην οποία σε πρώτη φάση θα συμμετέχουν 160 Δήμοι-Μέλη.Σκοπός του Δικτύου είναι η από κοινού δράση και συνεργασία για θέματα ιστορίας, πολιτισμού και αθλητισμού των ελληνικών Πόλεων του Δικτύου μεταξύ τους, καθώς και με άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, στις οποίες είχαν ιδρυθεί Ελληνικές πόλεις στην αρχαιότητα. Στους στόχους της Αμφικτιονίας συμπεριλαμβάνονται η ανάδειξη και προαγωγή της διασυνοριακής, διακρατικής και διαπεριφερειακής συνεργασίας μεταξύ των μελών της Εταιρίας για θέματα ιστορίας, πολιτισμού, τουρισμού και αθλητισμού, η συνεργασία της Εταιρίας με Διεθνείς Αυτοδιοικητικούς και Πολιτιστικούς Οργανισμούς, σε τομείς που συμβάλλουν στην υλοποίηση των σκοπών της Εταιρίας, η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού μεταξύ των μελών της Εταιρίας, η ανάδειξη, προβολή και προώθηση καλών πρακτικών μεταξύ των μελών της Εταιρίας, σε θέματα που αφορούν την ιστορία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τον αθλητισμό και τέλος, η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών και των φορέων των τοπικών κοινωνιών των μελών της Εταιρίας στα πλαίσια της πολιτιστικής συνεργασίας τους. Ο ρόλος της Αμφικτυονίας θα είναι συντονιστικός στην κατεύθυνση επιτυχούς υλοποίησης του σημαντικού έργου που αναλαμβάνει.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 2149 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.