Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:36 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 21:00

Νέες δωρεές στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όταν το 2013 ετοιμάζονταν να ξεκινήσει η λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου, ο δήμος Αγρινίου είχε απευθυνθεί σε εικαστικούς καλλιτέχνες, καθώς και σε συλλέκτες, προκειμένου, εάν το επιθυμούσαν, να προβούν σε δωρεές έργων τους, τα οποία πρόκειται να κοσμήσουν τον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης. Σε εκείνη την πρώτη φάση υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και 56 καλλιτέχνες δώρησαν 67 έργα στη Δημοτική Πινακοθήκη. Σε δεύτερη φάση ακόμη 45 καλλιτέχνες προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν έργα τους και έτσι στη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης προστέθηκαν προστεθούν άλλα 51 νέα έργα.

Σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου αποφάσισε την αποδοχή των ακόμη 17 έργων από 14 καλλιτέχνες, οι οποίοι αναλυτικά έχουν ως ακολούθως: Αρκουμάνη Ελ.,

Βάρσος Δημ.,

Γιακουμάτου Στ.,

Γαϊτης Γ.,

Γιολδάσης Σπ.,

Ζουμπουλάκης Π.,

Κουτσοσπύρου Μαρ.,

Μηλιώτης Δημ.,

Πολυμέρης Μαν. (2),

Σκαπετούλια Κων.,

Σταθοπούλου Ουρ.,

Στραβοράβδης Π.,

Τσώρης Απ. (3) και

Φραγκούλης Λ.

 

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 1718 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.