Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  7:42 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 21:13

Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Φέτος μάλιστα θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά βρεφικά τμήματα που θα φιλοξενούν παιδία από 18 μηνών μέχρι 2,5 ετών  

Εκατοντάδες παιδιά σε διάφορους δήμους ανά την Ελλάδα μένουν εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των γονιών τους, αλλά και τα παιδιά να βγαίνουν ζημιωμένα, χάνοντας χρόνο από τα πρώτα στάδια της κοινωνικοποίησης τους, καθώς τα οικονομικά δομένα έχουν αλλάξει και έχουν στενέψει πολύ τα περιθώρια για ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Η όλη κατάσταση οδηγεί σε «ασφυξία» τόσο τις οικογένειες, όσο και τους δήμους.

Στο Δήμο Αγρινίου όμως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κανένα απολύτως παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών! Μάλιστα, εκτός του γεγονότος ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν τροφεία από τους γονείς στους παιδικούς σταθμού του Δήμου, φέτος θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά τμήματα για παιδιά μικρότερων ηλικιών!

Φέτος σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών Γιάννη Βασιλείου: «στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του δήμου Αγρινίου αυτή την στιγμή φιλοξενούνται 735 παιδιά που δεν πληρώνουν τροφεία και όσοι έχουν υποβάλει αίτηση έχουν ικανοποιηθεί. Δεν υπάρχει παιδί κανενός δημότη που να έχει κάνει αίτηση και να μην έχει συμπεριληφθεί σε παιδικό σταθμό, σε αντίθεση με άλλες πόλεις. Η λειτουργία των παιδικών σταθμών ξεκίνησε την 1η Σεπτέμβρη και ακολουθούν ίδιο καθημερινό πρόγραμμα και διαιτολόγιο. Στα περισσότερα κτίρια των παιδικών σταθμών του δήμου Αγρινίου γίνονται εργασίες ή ανακαίνιση. Δεν έχουν καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, και γίνονται συνεχώς προμήθειες εκπαιδευτικού υλικού».

giannis vasileiou

  • Ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου        

Για πρώτη φορά φέτος ο Δήμος Αγρινίου θα λειτουργήσει βρεφικά τμήματα. Το πρώτο θα είναι στον 5ο παιδικό σταθμό και το δεύτερο στον 6ο, αλλά θα απευθύνονται σε όλους τους γονείς – δημότες του Αγρινίου. Τα τμήματα αυτά θα φιλοξενούν βρέφη από 18 μηνών έως 2,5 ετών. Το πρώτο βρεφικό τμήμα (που θα αποτελείται από δύο τμήματα) θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία μέχρι το τέλος του μήνα, όπως τονίζει ο κ. Βασιλείου, ενώ το δεύτερο τμήμα  περίπου στις αρχές Οκτωβρίου.

Το πρώτο θα φιλοξενήσει συνολικά 24 παιδιά και το τμήμα του 6ου παιδικού σταθμού λίγο λιγότερα, αλλά θα συμπεριλαμβάνονται παιδία και χωρίς αιτήσεις ΕΣΠΑ.

«Το ενδιαφέρον των γονιών για τα τμήματα αυτά είναι πολύ μεγάλο. Δεν το περιμέναμε και γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε όλες τις αιτήσεις. Η ιδέα της ίδρυσης και λειτουργίας βρεφικών τμημάτων ήταν του προσωπικού της υπηρεσίας και της Διευθύντριας της κ. Αγγελοπούλου. Στόχος είναι του φέτος να τα αυξήσουμε» σημείωσε ο κ. Βασιλείου, ο οποίος αναφέρθηκε και στα ΚΔΑΠ του Δήμου που είναι το ΚΔΑΠ Παραβόλας, το ΚΔΑΠ «Φαντασία», το ΚΔΑΠ που βρίσκεται στον 5ο παιδικό σταθμό και το ΚΔΑΠμεΑ. «Υπάρχει πληρότητα στα ΚΔΑΠ, ενώ στο ΚΔΑΠμεΑ φιλοξενούνται παιδιά από όλη την Αιτωλοακαρνανία. Συνολικά υπάρχουν 360 παιδιά. Προσπαθούμε στο ΚΔΑΠ «Φαντασία» να πάρουμε και παιδιά εκτός ΕΣΠΑ που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Οι γονείς όμως πρέπει να αντιληφθούν ότι τα ΚΔΑΠ δεν είναι χώροι φύλαξης των παιδιών, αλλά εκεί γίνεται πραγματικό έργο. Επίσης, γίνονται οι διαδικασίες ώστε να προσληφθεί παιδίατρος για τα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγρινίου».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1728 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.