Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  3:37 πμ
 
wm small
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 17:25

Super League: Δέκα πράγματα που μάθαμε από την δεύτερη αγωνιστική

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την πρώτη αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ.

Και αυτή η αγωνιστική η δεύτερη για την ακρίβεια μας έμαθε πράγματα, όπως κάθε αγωνιστική και κάθε αναμέτρηση θα μας μαθαίνει. Ας δούμε ποια είναι αυτά

1. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κέρδισε αλλά έδειξε ότι ακόμα θέλει πολύ δουλειά:

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού από την Έστερσουντ και να κερδίσει, αλλά θέλει δουλειά. Και κυρίως την θέλει στην άμυνα, γιατί δεν γίνεται να δέχεσαι σε δύο ματς τρία τέρματα από τους Σουηδούς και ένα από τους νησιώτες στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, εκεί που έπρεπε να κρατήσεις το υπέρ σου 1-0.

2. Η Λαμία μπορεί να έχασε και να μην σκόραρε ακόμα στη Σούπερ Λίγκα αλλά δείχνει σύνολο που μπορεί να μείνει στην κατηγορία:

Δύο αγώνες μία ήττα στις λεπτομέρειες από τον Ολυμπιακό και μία ισοπαλία στα Πηγάδια με την Ξάνθη. Οι νεοφώτιστοι δείχνουν να είναι από τους πλέον σκληροτράχηλους και αν αρχίσουν και να σκοράρουν, τότε θα έχουν μια πετυχημένη πορεία στν Super League την πρώτη τους χρονιά.

3. Ο Πανιώνιος δεν αποτελεί πλέον την έκπληξη κάθε πρωταθλήματος, αλλά χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και πιο μεγάλος:

Δεν περιμέναμε το ματς με τον Απόλλωνα για να το γράψουμε, αλλά η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο ματς το δείχνει με το πλέον πειστικό τρόπο. Γιατί μια ομάδα γίνεται μεγάλη όταν κερδίζει τέτοια παιχνίδια με τόση άνεση στην έδρα της και οι... κυανέρυθροι όπως γράψαμε, μεγαλώνουν μέρα με την ημέρα.

4. Ο Λεβαδειακός του Ανιγκό δείχνει πιο σοβαρός από κάθε άλλη φορά στο πρόσφατο παρελθόν:

Βλέπεις την κλήρωση πως ο Λεβαδειακός αντιμετωπίζει στις δύο πρώτες αγωνιστικές τον ΠΑΟΚ εντός και τον Παναθηναϊκό εκτός και λες πως θα έχει ισάριθμες και μάλιστα άνετες νίκες. Και όμως ο Γάλλος έχει καταφέρει στο ξεκίνημα να παρουσιάσει μια εντελώς διαφορετική ομάδα που όχι μόνο αμύνεται σωστά, αλλά και απειλεί στην κόντρα, κάτι που έκανε κυρίως στην Λεωφόρο. Αν θα συνεχιστεί; Θα το δούμε, αλλά από την άλλη πρέπει να πιστωθεί το ξεκίνημα αυτό στον Ανιγκό.

5. Ο Ατρόμητος αντί να έχει 6 βαθμούς έχει 2.

Προηγήθηκε και στα δύο παιχνίδια και ισοφαρίστηκε στο τέλος των αγώνων: Αν θέλεις να πετύχεις κάτι σε ένα πρωτάθλημα θα πρέπει να μπορείς να κρατάς το σκορ και έως τώρα οι Περιστεριώτες δεν το έχουν καταφέρει. Φταίει η συγκέντρωση; Φταίει η άμυνα; Αυτό που φταίε θα πρέπει να βρεθεί άμεσα και να μην επαναληφθεί γιατί δύσκολα κερδίζεις πόντους που έχασες.

6. Ο Απόλλωνας θέλει τρομερή βελτίωση για να δέσει τις πολλές μεταγραφές και να γίνει ανταγωνιστικό σύνολο:

Πέρσι κατάφερε να ανέβει σχετικά εύκολα, ωστόσο η διοίκηση άλλαξε ουσιαστικά όλη την ομάδα. Αυτό στις δύο πρώτες αγωνιστικές έχει φανεί, με τον Άκη Μάντζιο να χρειάζεται χρόνο για να... δέσει το σύνολο. Μένει να δούμε αν αρχικά του δοθεί και φυσικά αν τα καταφέρει.

7. Οτι το να στηρίζει μία ομάδα ένα προπονητή σε βάθος χρόνου μόνο καλό μπορεί να της βγει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ΠΑΣ Γιάννινα του Γιάννη Πετράκη: Την δουλειά του Πετράκη την βλέπει πλέον και τυφλός. Ο έμπειρος προπονητής έχει δώσει το στίγμα του στον ΠΑΣ που και αυτός όπως ο Πανιώνιος συνεχώς ανεβαίνει και προσπαθεί για το κάτι καλύτερο. Ας ελπίσουμε πως αυτό που κάνει ο Χριστοβασίλης θα το κάνουν και άλλοι πρόεδροι και δεν θα βλέπουμε τους προπονητές να φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον με τόση ευκολία.

8. Τέσσερα γκολ σε δύο αγώνες είναι πολλά για τον Παναιτωλικό και θα πρέπει να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό:

Ο πήχης για φέτος ανέβηκε ιδιαίτερα ψηλά, όμως για να μπορέσουν να επιτευχθούν οι στόχοι θα πρέπει να υπάρξει σαφής βελτίωση στην άμυνα. Τέσσερα γκολ σε δύο αγωνιστικές, από τα οποία τα δύο στο σπίτι σου είναι ένα θέμα που θα πρέπει άμεσα να λυθεί για να μην γίνει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο.

9. Η κούραση, τραυματισμοί, αλλά και ελλείψεις σε έψυχο υλικό φέρνουν τον Παναθηναϊκό κοντά στο να αποχαιρετήσει το πρωτάθλημα εξαιρετικά νωρίς:

Το τι φταίει είναι κάτι που το γράφουν όσοι ασχολούνται με το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού». Σε αυτό που στεκόμαστε εμείς είναι πως αν συνεχιστούν οι γκέλες (όχι για πολύ), τότε οι «πράσινοι» θα έχουν πει αντίο στο πρωτάθλημα πολύ πιο νωρίς από όσο θα περίμενε και ο πιο απαισιόδοξος φίλαθός τους.

10. Η Ξάνθη ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε. Δείχνει ότι δεν την έχει επηρεάσει η φυγή Λουτσέσκου και μπορεί και φέτος να διεκδικήσει την 5η θέση:

Πολλοί περίμεναν να δουν πως θα είναι η Ξάνθη στην μετά Λουτσέσκου εποχή. Κόντρα στην Λαμία δεν έθελξε και με την απόδοσή της, αλλά στα Περιβόλια ήταν άλλη ομάδα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που την θεωρούν από τις βασικές διεκδικήτριες της πεντάδας, αλλά για να φανεί θα χρειαστεί ένα μεγαλύτερο δείγμα αγώνων

http://www.gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1180 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.