Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  1:35 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 19:53

Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου. Ακόμη μια πληγή γιατρεύεται

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, την αναβάθμιση του ΞΕΝΙΑ, την ασφαλτόστρωση των παζαριών, την αγορά οικοπέδου για το 3ο Δημοτικό, την χρηματοδότηση του Ειδικού σχολείου, την λειτουργία των δωρεάν χώρων στάθμευσης άλλη μια παλιά πληγή στην πόλη μας γιατρεύεται. Την προηγούμενη εβδομάδα υπογράφτηκε η σύμβαση έργου και ξεκινά η επισκευή του ειρηνοδικείου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 110.000 ευρώ, και προβλέπεται να παραδοθεί σε έξι μήνες από σήμερα.

Από το 2010, μετά από σεισμό, το ειρηνοδικείο στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο χώρο, με τα προβλήματα που αυτό συνεπάγεται. Η επισκευή του ξεκίνησε το 2011, αλλά το έργο σταμάτησε αφού δεν είχαν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις.

Από την αρχή της θητείας του, ο Δήμαρχος Π. Λουκόπουλος, προκάλεσε μια σειρά συσκέψεων με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, με στόχο την επίλυση του προβλήματος. Με την συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Αιτωλοακαρνανίας, παραγόντων του Υπ. Δικαιοσύνης, της Πολεοδομίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου μας, τα προβλήματα ξεπεράστηκαν.

Με τις συντονισμένες ενέργειες του δήμου και της Αντιπεριφέρειας, η χρηματοδότηση δεν χάθηκε και το έργο ανατέθηκε στον δεύτερο μειοδότη αφού η πρώτη σύμβαση έργου, είχε διαλυθεί.

Θεωρούμε, ότι με την ολοκλήρωση του έργου, η πόλη μας και η Δικαιοσύνη αποκτά και πάλι μια πολύ βασική υποδομή.

Τέτοιες επιτυχημένες προσπάθειες, μας γεμίζουν με καύσιμα, στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της περιοχής μας.

Διαβάστηκε 1161 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.