Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  4:37 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 18:15

Oι επόμενες δράσεις του σωματείου Οικοδόμων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Δ.Σ. του σωματείου Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Αιτωλοακαρνανίας συνεδρίασε την Τρίτη 6 Ιουνίου στα γραφεία του στο Ε.Κ.Α. και εκτίμησε τη δράση που ανέπτυξε το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου με βάση τις κατευθύνσεις της Ομοσπονδίας και του Ε.Κ.Α. μπροστά στα συλλαλητήρια και τις απεργίες της 1ης και της 17ης Μαΐου.

Κρίνοντας ότι είχε θετική συμβολή στη επιτυχία των κινητοποιήσεων αποφάσισε:

Συνέχιση των δράσεων του για το επόμενο διάστημα αναδεικνύοντας και διεκδικώντας λύσεις στα ζητήματα της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, των Σ.Σ.Ε. και της ανεργίας, παίρνοντας πρωτοβουλίες στους χώρους δουλειάς, στον κλάδο συνολικά , στους τόπους κατοικίας για ενημέρωση των συναδέλφων.

Για το ζήτημα της ανεργίας στηρίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων και συμμετέχει στην κινητοποίηση στις 25 Ιούνη.

Στηρίζει το Βαλκανικό Αντιπολεμικό- αντιιμπεριαλιστικό διήμερο και την κινητοποίηση στο ΝΑΤΟϊκό Προξενείο στη Θεσ/κή στις 24 Ιούνη.

Το Δ.Σ. καλεί τους οικοδόμους και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία και να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στο δυνάμωμα των σωματείων, για να έχουν αποτελέσματα στην ανασύνταξη του κινήματος.

Καταλήγοντας αναφέρουν: «Να δυναμώσουμε την πάλη μας με όλη την εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα, τους μικρομεσαίους αγρότες και μικροΕΒΕ, για να μπορέσουμε να βάλουμε φραγμό συνολικά στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- κουαρτέτου – μονοπωλίων και να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Με την οργάνωση και τον αγώνα έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε».

 

Διαβάστηκε 1017 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.