Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:52 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Μαϊος 2017 10:33

“Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές”: Διήμερο εκπαιδευτικών δράσεων στην Αιτωλ/νία (Πεμ 25 - Παρ 26/5/2017)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος συμμετέχει και φέτος στη δράση της Διεύθυνσης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017», με την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων για μαθητές, το πρόγραμμα των οποίων διαμορφώνεται ως εξής:

  • 25 & 26 Μαΐου: εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού «Στην Αιτωλία των μύθων και της ιστορίας, με συνοδοιπόρο τον λόρδο Βύρωνα», σε συνεργασία με την Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και τον δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Επίσκεψη στην Βυρωνική Εταιρεία Ι.Π. Μεσολογγίου και στη συνέχεια περιήγηση στον Ι.Ν. Παναγίας Φοινικιάς, στην Πλευρώνα και στις Ρωμαϊκές θέρμες Αγ. Θωμά Μεσολογγίου. (υπεύθυνη: Γαβρίνα Δήμητρα)
  • 25 & 26 Μαΐου: Περιήγηση στο Κάστρο Ναυπάκτου και στην σύγχρονη πόλη, για μαθητές Γυμνασίου. (υπεύθυνη: Κατσούλη Έλενα-Τηλιγάδα Αφροδίτη)
  • 25 & 26 Μαΐου: εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού «Οι περιπέτειες της Αιχμηρής και του Ξέστρου», που θα διδάσκεται στα σχολεία της Αιτωλίας. (υπεύθυνη: Στάικου Βίβιαν)
  • 26 Μαΐου: Ξενάγηση στο Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο Θυρρείου, σε μαθητές Β΄ Δημοτικού.(υπεύθυνη: Τσαντήλα Βασιλική)                                                                        

Τηλ:26310-55654    

Fax: 26310-55653

Διαβάστηκε 1268 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.