Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  3:17 πμ
 
wm small
Κυριακή, 14 Μαϊος 2017 19:14

Παρουσιάστηκε «Η περί φύσεως διδασκαλία του Αριστοτέλη» στο βιβλιοπωλείο Αλ. Μοσχονά(φωτό-βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O σύνδεσμος φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας θέλοντας να συμμετάσχει στον διετή διε­θνή εορ­τασμό που κήρυξε η UNESCO για να τιμήσει τον Αριστοτέλη, διορ­γά­νωσε  χθες βράδυ, μία εκδήλωση λόγου σε συνεργασία με την κυρία Αλεξάνδρα Μοσχονά.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Η περί φύσεως διδασκαλία του Αριστοτέλη» και παρουσίασε την αριστοτελική φυσική φιλοσοφία, σημαντικό μέρος της οποίας παρουσιά­ζε­ται στο έργο «Περί φυσικής ακροάσεως» ή «Φυσικά» του αρχαίου φιλοσόφου. Καλωσόρισμα απήφθυνε αρχικά η Αλεξάνδρα Μοσχονά η οποία ευχαρίστησε και όσους τίμησαν με την παρουσία τους την χθεσινή εκδήλωση και στην συνέχεια ο πρόεδρος του συνδέσμου φιλολόγων Αιτ/νίας Ευθύμιος Αδάμης.  

Η ανάπτυξη του θέματος παρουσιάστηκε με διαλογικό τρόπο, από δύο βασικούς ομιλη­τές τον κ. Βασίλη Κάλφα και τον κ. Χάρη Ταμπάκη.

Βασικός προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο καθηγητής Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πα­νε­πιστημίου Θεσσαλονίκης, κύριος Βασίλης Κάλφας.

Ο κος Κάλφας είναι εξέχων ακαδημαϊκός δά­σκα­λος, έχει μεταφράσει και σχολιάσει επισταμένως κάποια από τα σημαντικότερα φιλοσοφικά κεί­μενα της αρχαίας γραμματείας (Τίμαιο, Φυσικών Β΄, Μετά τα φυσικά Α΄, Περί γενέσεως και φθο­ράς), ενώ διευθύνει τη συστηματική έκδοση των Απά­ντων του Αριστοτέλη από τον εκδοτικό οίκο «Νή­σος». Σημειώνουμε ότι η εν λόγω έκδοση αποτε­λεί την πρώ­τη συλλογική ακαδημαϊκή προσπά­θεια στη χώρα μας να εκδοθούν τα έργα του Στα­γει­ρί­τη με έγκυρες και υπομνηματισμένες μετα­φρά­σεις.

Από τους τελευταίους τόμους μάλιστα που εκ­δό­θη­καν είναι και τα «Φυσικά» (2015), με την προσωπική ευθύνη του κου Κάλφα.

Τον βασικό ομι­λητή πλαισίωσε ο κ. Χάρης Ταμπάκης, δι­δάκτωρ Φιλοσοφίας και φιλό­λο­γος, Γενικός Γραμ­μα­τέας του Συνδέσμου φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας και η διδακτορική δια­τριβή του οποίου αφορά κατά μεγάλο μέ­ρος τα «Φυ­σικά».

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 13 14 15 16 17             DSC_1913-001

Φωτό-βίντεο-ρεπορτάζ: Δήμητρα Νταγιάντα

agrinioreport.com

Διαβάστηκε 3285 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.