Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:27 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017 14:11

Περί... έρωτα: 8 λόγοι που κάνουν κάποιον υποσυνείδητα να σε ερωτευτεί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τον έρωτα όταν θα έρθει, θα τον καταλάβεις αμέσως.

Τα σημάδια του φαίνονται στο πρόσωπό σου. Λάμπεις ολόκληρη, ακούς την καρδιά σου να χτυπά πιο δυνατά, η σκέψη σου είναι αλλού. Ένα βλέμμα του, μια κουβέντα που σου είπε την κατάλληλη στιγμή, η μυρωδιά του, μια συνήθειά του: όλα αυτά σε κάνουν να τον θες και αναρωτιέσαι αν όλο αυτό που ζεις είναι αμοιβαίο.

Ακολουθούν 8 λόγοι για τους οποίους δύο άνθρωποι μπορεί να ερωτευτούν σύμφωνα με ψυχολογικές έρευνες…

1) Η κατάλληλη έκφραση:

Η χαρά στο πρόσωπο μιας γυναίκας γοητεύει τους άνδρες. Ερευνα του 2011 που διεξήχθη σε δείγμα 1.000 ατόμων έδειξε ότι οι άνδρες δεν γοητεύονται από μουτρωμένες γυναίκες. Ερευνητές έδειξαν σε άνδρες φωτογραφίες γυναικών και τους ζήτησαν να τις βαθμολογήσουν με κριτήριο το πόσο γοητευτικές τους φαίνονταν. Οι άνδρες έδωσαν υψηλότερη βαθμολογία σε γυναίκες που ήταν χαμογελαστές, ενώ χαμηλότερη σε γυναίκες που είχαν έκφραση.. ξινίλας. Η έρευνα έδειξε ότι αυτό λειτουργεί αντίστροφα στις γυναίκες. Γοητεύονται περισσότερο από το μυστήριο και την αρρενωπότητα.

2) Ερωτεύεσαι αυτόν που μοιάζει… στον πρώην σου:

Η έρευνα του 2011 έδειξε ότι άνδρες και γυναίκες έχουν την τάση να ερωτεύονται άτομα που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με προηγούμενο σύντροφό τους.

3) Η γλώσσα του σώματος μετράει:

Ερευνα του 2016 έδειξε η γλώσσα του σώματος παίζει έναν από τους πιο καθοριστικούς ρόλους στην χημεία μεταξύ δύο ατόμων. Με άλλα λόγια σκέφτεσαι περισσότερο το άτομο που σε έχει κάνει να θυμάσαι τις κινήσεις του.  

4) Ερωτεύεστε αν… μοιάζετε:

Ερευνες έχουν δείξει ότι τελικά το «Τα ετερώνυμα έλκονται» αρχίζει να γίνεται μύθος. Οσο πιο πολύ βρίσκεις στοιχεία να σε ενώνουν με τον άλλον, όσο πιο πολύ δείχνει να σε καταλαβαίνει, τόσο πιο κοντά έρχεστε και…τόσο πιο γρήγορα τον ερωτεύεσαι.

5) Αν κοιταχτείτε στα μάτια για… παραπάνω από δύο λεπτά:

Ψυχολόγος του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης υποστηρίζει ότι τα μακρά διαστήματα οπτικής επαφής μπορούν να κάνουν γρήγορα δύο άτομα να ερωτευτούν.

6) Η μυρωδιά

Ερευνα σε Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας έδειξε ότι οι γυναίκες μπορούν να ερωτευτούν κάποιον άνδρα μόνο από την αίσθηση που τους έχει αφήσει το άρωμά του.

7) Ερωτεύεσαι αυτόν που έχει κατοικίδιο και αγαπά τα ζώα: Ερευνα του 2014 έδειξε ότι οι γυναίκες ερωτεύονται περισσότερο τους άνδρες που μπορεί να έχουν σκύλο και τον φροντίζουν. Δείχνουν στα μάτια τους πιο ισορροπημένοι, τρυφεροί και χαρούμενοι.

8) Ερωτεύεσαι κάποιον που μπορεί να μην είναι τόσο όμορφος όσο εσύ: Ερευνα του 1996 έδειξε οτι άνδρες και γυναίκες ερωτεύονται περισσότερο τα άτομα που μπορεί να φαίνονται στα μάτια τους το ίδιο όμορφα ή λιγότερο όμορφα από τους ίδιους.

Πηγή: bovary.gr

Διαβάστηκε 10745 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.