Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  1:28 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 19:38

Διάκριση στο μαθητικό διαγωνισμό βίντεο για το Ολοκαύτωμα για μαθητές του 6ου Λυκείου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού «Το Παιδί θύμα του Ολοκαυτώματος», σύμφωνα με την αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής.

Οι βραβευθέντες στο διαγωνισμό που διενεργείται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, θα συμμετέχουν σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος που περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο του Άουσβιτς.

Διαγωνίσθηκαν 75 συμμετοχές από 37 σχολεία όλης της χώρας. Το 6ο Λύκειο Αγρινίου κατάφερε να αποσπάσει τιμητικό έπαινο στο συγκεκριμένο διαγωνισμό. Συγκεκριμένα με υπεύθυνη καθηγήτρια την Σπυριδούλα Πυρπίλη, οι μαθητές Γεώργιος Τασούλης και Νικόλαος Τσακαρδάνος, δημιούργησαν ένα βίντεο σύμφωνα με τους κανόνες του διαγωνισμού με θέμα: «Το Παιδί θύμα του Ολοκαυτώματος». Οι μαθητές έγιναν οι ίδιοι ερευνητές του παρελθόντος μέσα από την αναδίφηση και μελέτη πρωτογενών και δευτερογενών ιστορικών πηγών και κλήθηκαν να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το θέμα, καθώς και να προβληματιστούν σχετικά με τη σημασία και την επικαιρότητά του στη σύγχρονη ζωή.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 1617 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.