Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  3:23 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 22:38

Παρουσίαση στο Αγρίνιο του βιβλίου “Ένας γέρος ανιστορεί” την Κυρ 19/3/2017 19:30

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Λαογραφικό-Ιστορικό – Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας, ο Παναιτολοακαρνανικός Σύλλογος Γυναικών, «Οι Φίλοι του Μουσείου» Αγρινίου και οι εκδόσεις Ιωλκός προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ένας γέρος ανιστορεί» της Σταυρούλας Μέρκου-Μυγδάκη. Η παρουσιάση θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Καφενείο «VEGGERA» στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:30.

Την παρουσίαση θα κάνουν οι Μαίρη Χρυσικοπούλου (καθηγήτρια – συγγραφέας) και η Χρυσούλα Σπυρέλη (Δρ. φιλολογίας). Ποιήματα θα διαβάσει ο Θανάσης Καλαντζής (φιλόλογος).

Δύο λόγια για την ποιητική συλλογή:

Στη συλλογή επιχειρείται ένας διάλογος μεταξύ της 3ης γενιάς (85 ετών), η οποία έχει αποδεχτεί το ότι οδεύει προς τη δύση και της νέας γενιάς (25 ετών), η οποία αναγνωρίζεται ως ανατέλλουσα. Η φωνή του νέου δεν ακούγεται μέσα στην ποιητική συλλογή, μα συμπεραίνεται από τις εξιστορήσεις-ποιήματα του γέρου. Μια αόρατη κλωστή διαπερνά ολόκληρο το βιβλίο, είναι το ιδιαίτερο εκείνο είδος αγάπης που γεννιέται μαζί με το εγγόνι. Μέσ’ από αυτό το πρίσμα πασχίζει ο γέρος, καταθέτοντας την ψυχή του, να καταδείξει σε ποια ακριβώς σημεία του μονοπατιού της ζωής παραφυλάνε Σειρήνες. Δεν έχει, όμως, την πρόθεση να προτείνει στο νέο να τις αποφύγει, να αποφύγει να κάνει λάθη, αλλά να του δείξει το σωστό τρόπο να τα κάνει. Έτσι ο γέρος εξομολογούμενος, αυτοσαρκαζόμενος, αναθεωρητικός εξοπλίζει τη νέα γενιά με τα στέρεα πατήματα της εμπειρίας του κι ένα «δρεπάνι». Με τον τρόπο αυτό εκπληρώνει όλες του τις υποχρεώσεις και νιώθει έτοιμος να τραβήξει την κουρτίνα.

Screenshot_1

Διαβάστηκε 1282 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.