Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  7:43 πμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Μαρτίου 2017 14:14

“Ποιος σκότωσε τον Θεό του Έρωτα;”: Ένα βιβλίο με Αγρινιώτικη “σφραγίδα”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυκλοφορεί από τις αρχές του Μαρτίου το βιβλίο “Ποιος σκότωσε τον θεό του Έρωτα” , από τις εκδόσεις “Αρμός”.

Το βιβλίο, φέρει την υπογραφή δυο Αγρινιωτών συγγραφέων του Δημήτρη Τζουβάλη και της αείμνηστης συζύγου του Αρσινόης Σερμιντζέλη και στο σημείωμα των εκδοτών περιγράφεται ως εξής: “Η δομή, ο τρόπος γραφής, η γλώσσα, η αγωνία ως το τέλος, αλλά και οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές επιπτώσεις της μεγαλύτερης αναπτυξιακής επένδυσης στην μεταπολεμική Ελλάδα, συντελούν σ’ ένα μυθιστόρημα μοναδικό, καθηλωτικό κι αξιέραστο!”

Παρουσίαση
“Ξέρεις τι θα πει άντρας; Από τον πατέρα σου ανακάλυψαν τη λέξη. Τρεις μυρουδιές αναστατώνουν τον άντρα. Η μυρουδιά της γυναίκας, η μυρουδιά της ψημένης σάρκας και η μυρουδιά του χρήματος. Και μια τέταρτη που περικλείει και τις τρεις πρώτες. Η μυρουδιά της εξουσίας. Τον Μάρκο τον λένε θεό του έρωτα, ή χάριν συντομίας απλά Θεό. Θεός του έρωτα, γιατί καμιά γυναίκα δεν μπορεί ν’ αντισταθεί στη γοητεία του. Θεός, γιατί οι άντρες τον βρίζουν, όπως κάθε θεό και άγιο που δεν τα φέρνει καταπώς επιθυμούνε.
Θεός γιατί έχει το προνόμιο ν’ αποφασίζει ποια γυναίκα θα ζήσει πρόσκαιρα στον παράδεισο κοντά του, ή στην κόλαση χωρίς να πάρει γεύση ευτυχίας στην αγκαλιά του, ή ακόμα χειρότερα θα εκδιωχτεί από τον κήπο, αφού δοκίμασε και εθίστηκε στα πανύγλυκα φρούτα του.”

Διαβάστηκε 1424 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.