Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  1:31 πμ
 
wm small
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 17:46

Το μικρό μουσείο Ορυκτών και Απολιθωμάτων του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στον μικρό βοηθητικό χώρο του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών, που για χρόνια αποτελούσε απλά αποθηκευτικό χώρο, στήθηκε και λειτουργεί ένα μικρό μουσείο Ορυκτών και Απολιθωμάτων, με περισσότερα από 500 εκθέματα, το οποίο επισκέπτονται καθημερινά οι μαθητές του σχολείου και ξεναγούνται από τον υπεύθυνο του εργαστηρίου και της έκθεσης Βιολόγο Μπακολίτσα Κωνσταντίνο. Προβάλλεται έτσι όχι μόνο η Γεωλογική ιστορία της Ελλάδας αλλά και του Νομού μας, αφού τα περισσότερα από τα εκθέματα είναι απολιθώματα και ορυκτά που βρέθηκαν σε διάφορες απολιθωματοφόρες θέσεις του Νομού μας.

Οι μαθητές δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έκθεση, η οποία έχει και μεγάλη ποικιλία και εντυπωσιακά εκθέματα.

Παράλληλα η έκθεση θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης των μαθητών, στα πλαίσια των «δημιουργικών εργασιών», που καλούνται οι μαθητές να υλοποιήσουν το τρέχον σχολικό έτος

apolithoma2 apolithoma3 apolithoma4

 agrinionews.gr
Διαβάστηκε 817 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.