Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:56 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 18:58

Παρουσία του σκηνοθέτη η προβολή της ταινίας «INVISIBLE» στο Άνεσις (φωτό-βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«INVISIBLE» η νέα ταινία του Δημήτρη Αθανίτη προβλήθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου Άνεσις.

Mετά την τόσο ενδιαφέρουσα συνέντευξη που αποσπάσαμε από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Αθανίτη, δεν σας κρύβουμε πως ήμασταν πολλοί περίεργοι να δούμε και εμείς και να κρίνουμε αυτή την τόσο συζητημένη ταινία με τα τόσα βραβεία.

Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν την ίδια περιέργεια με εμάς από ότι καταλάβαμε και έτσι η αίθουσα του κινηματογράφου άρχισε να γεμίζει από πολύ νωρίς.

Αρχικά ο σκηνοθέτης καλωσορίστηκε τόσο από την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Μαρία Παπαγεωργίου όσο και από μέλος της Κινηματογραφικής λέσχης που αναφέρθηκε μάλιστα και στην ταινία.

Λίγο πριν την προβολή, ο Δημήτρης Αθανίτης έδωσε το δικό του στίγμα στο κοινό.

Υπόθεση της ταινίας:

Ένας πατέρας χάνει τη θέση του στον κόσμο. Ο Αρης είναι ένας μοναχικός 35άρης, χωρισμένος, που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Όταν απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως ο Άρης δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του…
Με επίκεντρο την περιοχή του Ασπρόπυργου, ο Δ. Αθανίτης αναπτύσσει μια ιστορία εμμονής και εκδίκησης. Αγωνιώδης ατμόσφαιρα από την πρώτη στιγμή μέχρι το (απρόσμενο) τέλος, με την κάμερα καρφωμένη στο εκφραστικό -απελπισμένο αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένο- πρόσωπο του Γιάννη Στάνκογλου.
Που ξεχνά (;) πως στο πλευρό του υπάρχει ένα παιδί, για το οποίο ο πατέρας είναι ο κόσμος όλος. Ένα παιδί που παλεύει με τον κόσμο των μεγάλων. Ένα κόσμο αόρατο. (Έγχρωμη, 84’, 2015, Ελλάδα).

4

Προσωπική άποψη μετά από την προβολή: «Αρκετά εκνευρισμένη και με έναν κόμπο στο λαιμό σηκώθηκα από την θέση μου. Τελικά, μπορούν να σε σκοτώσουν με πολλούς τρόπους, άλλος είναι πιο γρήγορος και αποτελεσματικός και άλλος πιο αργός και επώδυνος. Για να φτάσεις ψηλά και να μην νιώθεις  τους άλλους πρέπει κάτι να χάσεις……και αυτό είναι η ανθρωπιά σου. Από εκεί και πέρα όλα είναι εύκολα, να απολύσεις, να μην σε νοιάζει μέχρι και να αφαιρέσεις μια ζωή.

Τελικά όταν δεν μπορείς γενικά να επιβληθείς, να επιβιώσεις, να παλέψεις γι αυτό που θες όσο και αν σε φτάσουν χαμηλά, ούτε να εκδικηθείς δεν θα μπορέσεις ποτέ γιατί δεν είσαι έτσι φτιαγμένος…..απλά θα αφήνεις τους άλλους να σε καταστρέφουν…….

Όλα είναι θέμα επιλογών και αντίδρασης για να γινόμαστε ορατοί σε αυτούς που δεν μας βλέπουν, μα κυρίως στα μάτια της δική μας ψυχής….!!!»

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την χθεσινή παρουσίαση:

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 DSC_0533

19 20 21 22 23 24 25

Συντελεστές:
Πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Στάνκογλου, Κόρα Καρβούνη, Κώστας Ξυκομηνός, Ευα Στυλάντερ, Μενέλαος Χαζαράκης, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Νικολίτσα Ντρίζη και ο μικρός Χρήστος Μπενέτσης.
Η πρωτότυπη μουσική της ταινίας είναι από τον Papercut, η φωτογραφία είναι του Γιάννη Φώτου, την καλλιτεχνική διεύθυνση, τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Στέλλα Κάλτσου, και το μοντάζ ο Σταμάτης Μαγουλάς.
Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν ο Δημήτρης Αθανίτης με τον Γιώργο Μακρή, ενώ παραγωγοί είναι ο Πάνος Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης Αθανίτης με τη στήριξη του ΕΚΚ και της ΕΡΤ ΑΕ.

Φωτό ρεπορτάζ βίντεο: Δήμητρα Νταγιάντα

agrinioreport.com

Διαβάστηκε 2522 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 19:21
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.