Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  12:04 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 17:56

Μία συμφωνία που έχει… εξήγηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το gazzetta.gr προσπαθεί να «αποκωδικοποιήσει» την απόφαση του Παναιτωλικού και του Κυριακίδη να ανανεώσουν τόσο πρόωρα την συνεργασία τους

Ο Δημήτρης Κυριακίδης έμεινε στον Παναιτωλικό και ίσως αυτή η κίνηση να είναι η καλύτερη που έκαναν τα «καναρίνια» σε όλο το χειμερινό «πάρε-δώσε». Παράλληλα είναι και μία εξέλιξη που αποτελεί ως έναν βαθμό έκπληξη, καθώς ο 30χρονος γκολκίπερ προέρχεται από εξαιρετικές εμφανίσεις και το όνομά του «ακούγονταν» για τους περισσότερους κατά τεκμήριο «μεγάλους». Ετσι και η παραμονή του με τριετές συμβόλαιο στα «καναρίνια» αλλά και η χρονική στιγμή που έγινε – έξι μήνες πριν εκπνεύσει το τρέχων – δεν είναι και ο… ορισμός της φυσιολογικής πορείας των πραγμάτων. Ή μήπως έτσι έχει η κατάσταση τελικά; Μέσω του gazzetta.gr θα προσπαθήσουμε να το αναλύσουμε…

Καταρχήν να πούμε το εξής. Η συμφωνία των δύο πλευρών ανακοινώθηκε μεν χθες, αλλά επί της ουσίας έχει επιτευχθεί αρκετές ημέρες πριν. Ισως και εβδομάδες. Θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί δεν επισημοποιούνταν; Σωστό. Ο λόγος ήταν πως ο εκπρόσωπος του έμπειρου γκολκίπερ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούσε αυτό το διάστημα να μεταβεί στο Αγρίνιο. Ομως deal υπήρχε, διοίκηση και παίκτης είχαν δώσει τα χέρια και η χθεσινή εξέλιξη για τους γνωρίζοντες ήταν απλά τυπικής σημασίας. Το παραπάνω προκαλεί ακόμη μία απορία. Γιατί ο Κυριακίδης ενώ αν έβγαινε ως free agent το καλοκαίρι στην πιάτσα θα είχε σίγουρα δεκάδες προτάσεις, προτίμησε από τώρα τα κλειδώσει την παραμονή του στα «καναρίνια». Για δύο λόγους. Ο πρώτος και κυριότερος επειδή πρόθεσή του είναι να παίζει. Ακόμη και αν προχωρούσε το «φλερτ» του με κάποιον κατά τεκμήριο «μεγάλο» της κατηγορίας, εκείνος κατά πάσα πιθανότητα θα έλεγε «όχι», καθώς δεν επιθυμούσε να πήγαινε κάπου «δεύτερος» ή έστω χωρίς να είναι η πρώτη επιλογή. Και αυτό δεν είναι «ψωνίστικο» από μέρος του, επειδή μπορεί ο οποιοσδήποτε το «μεταφράσει» έτσι. Αυτή τη στιγμή είναι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, πρόσφατα κλήθηκε στην Εθνική ομάδα και θέλει να «χτίσει» πάνω σε αυτό. Απολύτως λογικά. Ομως δεν ήταν μόνο αυτό. Παράλληλα σε απλά ελληνικά «γουστάρει» να παίζει στον Παναιτωλικό. Πώς το είπε ο ίδιος μετά το χθεσινό ματς. «Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, έχουμε πολύ καλή διοίκηση, είναι μια καλή ομάδα και ήθελα να μείνω από την πρώτη στιγμή και το πέτυχα». Πλέον «δέθηκε» με την ομάδα και την πόλη. Περνά καλά μαζί με την οικογένειά του, οι άνθρωποι του Παναιτωλικού του έχουν φερθεί άψογα και «πιστεύει» στην ομάδα.

Και εδώ ας συνεχίσουμε. Η παραμονή Κυριακίδη είναι και μία «επιτυχία» της διοίκησης. Το πιστώνεται. Το ότι κράτησε τον καλύτερό της παίκτη παρά τις «σειρήνες» που υπάρχουν για αυτόν, αποτελεί ένα credit. Αλλωστε στον Παναιτωλικό σε παίκτες όπως ο έμπειρος keeper θέλουν να «χτίσουν» πάνω του μία νέα ομάδα. Επειδή μάλιστα είναι Γενάρης μήνας και περίπου έναν χρόνο πριν τέτοιες ημέρες έφυγε ο Λούκας Βιγιαφάνιες, θα σας πούμε μία ιστορία. Ο «κοντός»  στις 30/01 έπαιξε για τελευταία φορά με τα «καναρίνια» και την επομένη οριστικοποίησε την μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό, που είχε στο φινάλε της τότε μεταγραφικής περιόδου εντείνει τις προσπάθειές του να τον αποκτήσει. Αν από το «τριφύλλι» δεν έκαναν πρόταση, στα «χαρτιά» ο Αργεντινός θα έμεινε στον Παναιτωλικό μέχρι το καλοκαίρι και μετά θα επέστρεψε στην Ιντεπεντιέντε καθώς ολοκληρώνονταν ο δανεισμός του. Από όπου θα έμενε ελεύθερος έξι μήνες μετά. Ομως ο Παναιτωλικός είχε κινηθεί να τον κρατήσει με «μόνιμη» μεταγραφή και τόσο εκείνος όσο και η ομάδα της χώρας του, σε πρώτη φάση συναινούσαν.  Αλλωστε είναι γνωστή η αγάπη του παίκτη για την ομάδα και είχε ξεκαθαρίσει πως μόνο για κάποιον «μεγάλο» θα έφευγε. Μάλιστα ο… μύθος λέει πως υπήρχε και σχετική συμφωνία και η Ιντεπεντιέντε ζητούσε να εφαρμοστεί προς το τέλος της περασμένης σεζόν, μήπως και έρχονταν κάποια άλλη πρόταση ποιο οικονομικά συμφέρουσα για εκείνη. Οπως και έγινε.

Βέβαια με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία, όμως τόσο η ανανέωση του Κυριακίδη, αλλά όσο και η παλαιότερη του Μαρτίνες αλλά και η παρολίγον του Βιγιαφάνιες δείχνουν πως στο Αγρίνιο μπορούν να αποτελούν έναν ελκυστικό ποδοσφαιρικό προορισμό.

Τι μένει λοιπόν από όλα τα παραπάνω. 1)Ο Παναιτωλικός «κλείδωσε» για χρόνια την φανέλα με το Νο «1». 2)Ο Κυριακίδης πλέον απέδειξε περίτρανα πως θέλει να γίνει εκ των ηγετών της επόμενης ημέρας στην ομάδα. 3)Τα «καναρίνια» έστειλαν ένα… μήνυμα πως όχι μόνο δεν θέλουν αποδυνάμωση της ομάδας αλλά γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια ενδυνάμωσής της. 4) Ο 30χρονος πορτιέρο έδειξε πως θέλει να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και δεν επαναπαύεται καθώς στόχος του είναι η «μονιμοποίηση» στην Εθνική και αυτό θα γίνει μόνο αν παίζει συνέχεια και καλά. 5)Οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές, σε ελεύθερη μετάφραση, θα συνεχίσουν να έχουν μία συνεργασία που τους κάνει να αισθάνονται άνετα.

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1239 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.