Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:51 πμ
 
wm small
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 19:07

Οι τροφές που θεωρούνται ιδανικές για καλύτερη ερωτική ζωή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι ειδικοί τονίζουν πως τα ζευγάρια που τρώνε μαζί κοιμούνται και μαζί. Η ίδια η πράξη του μαγειρέματος μπορεί να λειτουργήσει ως προκαταρτικό και η μυρωδιά του φαγητού να αναζωπυρώσει τη μεταξύ τους οικειότητα. Φαίνεται λοιπόν πως η ρήση των παλιών «ο έρωτας περνά από το στομάχι» ισχύει τελικά.

Οι ειδικοί μάλιστα υποστηρίζουν πως υπάρχουν τροφές που μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού. Τα μικρά σοκολατένια γλυκίσματα και η σαμπάνια, για παράδειγμα, μπορεί να αφυπνίσουν σεξουαλικές σκέψεις και προθέσεις, αλλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν απευθείας στο σώμα και να το βοηθήσουν να αναζητήσει την ηδονή και να απολαύσει από αυτή.

Για μια αποτελεσματική ανανέωση της σεξουαλικής ζωής, οι ειδικοί δίνουν τις παρακάτω διατροφικές συμβουλές:

• Πρωινό

Ένα ισορροπημένο πρωινό γεύμα περιεκτικό σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες , όπως είναι γιαούρτι με φρέσκα μούρα ή φυστικοβούτυρο σε φρυγανιά ολικής αλέσεως, είναι απαραίτητο για να δώσει στο σώμα την ενέργεια που χρειάζεται. Η ενέργεια αυτή θα διασφαλίσει ότι κατά την επιστροφή στο σπίτι το βράδυ, θα υπάρχει αντοχή και διάθεση για να απολαύσει κανείς χρόνο με το σύντροφό του.

• Νερό

Είναι σημαντικό να είναι κανείς ενυδατωμένος έτσι ώστε να διατηρεί τη φυσική και πνευματική του ζωντάνια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια πρόσφατη μελέτη βρήκε ότι η ήπια αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση, τη σκέψη και την επίδοση. Καλό είναι λοιπόν κανείς να καταναλώνει νερό ή ροφήματα με λίγες θερμίδες καθώς και τροφές πλούσιες σε νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

• Καλά λίπη

Η πρόσθεση ελαιόλαδου στα λαχανικά, καθώς και η κατανάλωση ξηρών καρπών παρέχουν στον οργανισμό τα απαραίτητα λίπη για την παραγωγή των ορμονών του φύλου, της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων. Είναι σημαντικό όμως να καταναλώνονται μη κορεσμένα λίπη, καθώς και τροφές πλούσιες σε Ω3 λιπαρά , όπως είναι τα καρύδια και τα λιπαρά ψάρια. Τα Ω3 λιπαρά, μάλιστα, έχει βρεθεί πως βοηθούν στην πρόληψη του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου, καθώς και των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και άλλων κατασταεων που μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία.

• Αποφυγή των κορεσμένων κα τρανς λιπαρών

Τα ανθυγιεινά αυτά λιπαρά οξέα συμβάλλουν στο σχηματισμό θρόμβων στο αίμα, στη στένωση των αρτηριών και τη μείωση της κυκλοφορίας του αίματος, η οποία ευθύνεται και για τη στυτική δυσλειτουργία των ανδρών. Σε μια μελέτη που εξέτασε τη σεξουαλική ζωή 3250 ανδρών 26-83 ετών σε σχέση με τα επίπεδα χοληστερόλης τους, βρέθηκε ότι με την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης αυξανόταν και η πιθανότητα στυτικής δυσλειτουργίας.

• Πρωτεΐνη

Η κατανάλωση κοτόπουλου, ψαριού και άπαχης πρωτεΐνης είναι απαραίτητη, έτσι ώστε τα διατηρούνται στον εγκέφαλο τα επίπεδα ντοπαμίνης που σχετίζονται με το αίσθημα της ευτυχίας και της ευχαρίστησης. Ένα τα επίπεδα πέσουν, πέφτει και η διάθεση.

• Κρασί

Μια ιταλική μελέτη του 2009 έδειξε ότι η κατανάλωση κρασιού και ιδιαίτερα κόκκινου αύξανε τη σεξουαλική όρεξη στις γυναίκες. Η κατανάλωση όμως μεγαλύτερης ποσότητας κρασιού μπύρας ή άλλου αλκοολούχου ποτού μπορεί να καταστείλει το νευρικό σύστημα, να επιφέρει υπνηλία και να μειώσει τη σεξουαλική επιθυμία.

• Σοκολάτα

Μια γερμανική μελέτη ανέδειξε ότι ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας μπορεί να ενισχύσει τη διάθεση μιας γυναίκας για χρονικό διάστημα μέχρι και 90 λεπτά. Το κακάο περιέχει μια ουσία που ονομάζεται μεθυλξανθίνη και ενεργοποιεί την απελευθέρωση ντοπαμίνης στο σώμα.

• Αβοκάντο

Αυτό το φρούτο έχει προέλευση από τη Λατινική Αμερική. Το όνομά του στη γλώσσα των Αζτέκων σημαίνει όρχις. Είναι πλούσιο σε καλά λίπη και αποτελεί ιδανική τροφή για μια καλή καρδιακή λειτουργία. Μια καρδιά που λειτουργεί καλά στέλνει το αίμα παντού.

• Σύκα

Είναι πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο και ψευδάργυρο. Παράλληλα, έχουν πολλές φυτικές ίνες που προκαλούν κορεσμό χωρίς να παχαίνουν.

• Αυγά

Το αυγό είναι ένα από τα πιο παλιά σύμβολα γονιμότητας, γεμάτα βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά το σώμα να εξισορροπήσει την ορμονική του λειτουργία και να αντιμετωπίσει το στρες. Είναι παράλληλα εξαιρετική πηγή αμινοξέων, τα οποία καταπολεμούν τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τη στυτική δυσλειτουργία. Η Β6 βρίσκεται επίσης στο σπανάκι, τα καρότα, τον αρακά, τους ηλιόσπορους, στους σπόρους του σιταριού και το ψάρι.

• Στρείδια

Μελέτη από την αμερικανική χημική εταιρεία βρήκε ότι τα στρείδια περιέχουν ουσίες που αυξάνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστρογόνων.

• Καρπούζι

Το συστατικό σιτρουλίνη που βρίσκεται στα καρπούζια μπορεί να έχει μια επίδραση παρόμοια με αυτή του Viagra. Ενισχύει την παραγωγή του νιτρικού οξειδίου το οποίο χαλαρώνει τα αγγεία. Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε το 2011 και δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες της ουσίας αυτής.

• Σμέουρα

Τα μαύρα σμέουρα πλούσια σε φυτοχημικά ενισχύουν τη libido αλλά και τη σεξουαλική αντοχή.

• Τσάι με ginseng

Το ρόφημα αυτό περιέχει την ουσία ginsenoside, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς, αυξάνει τη σεξουαλική ικανοποίηση και μπορεί να προλάβει τη στυτική δυσλειτουργία.

• Φράουλες

Οι φράουλες, πέρα από την ελκυστική τους εμφάνιση είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύοντας έτσι τη σεξουαλική επίδοση. Αποτελούν επίσης εξαιρετική πηγή της βιταμίνης Β, η οποία έχει συνδεθεί με τον αριθμό των σπερματοζωαρίων στους άνδρες.

• Κόκκινο κρέας, σιτηρά ολικής άλεσης, πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Το κόκκινο κρέας , όπως είναι αυτό του μοσχαριού μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της προλακτίνης, μιας ορμόνης που σε υψηλή συγκέντρωση μπορεί να αναστείλει τη σεξουαλική ορμή. Οι χορτοφάγοι μπορούν να επωφεληθούν από το καστανό ρύζι, το ψωμί ολικής, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα τυριά τύπου Cheshire ή Lancashire.

• Ginger, σκόρδο

Το σκόρδο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ενώ το ginger επιταχύνει το μεταβολισμό ανανεώνοντας τη σεξουαλική ενέργεια του σώματος.

• Πορτοκάλια

Η βιταμίνη C που υπάρχει στα πορτοκάλια αυξάνει τα επίπεδα ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που ενθαρρύνει την ενίσχυση του δεσμού με τους οικείους με τον πιο άμεσο τρόπο που γνωρίζει ο άνθρωπος, την αγκαλιά.

• Βρώμη

Μια μελέτη από το ινστιτούτο μελέτης της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, βρήκε ότι η προσθήκη βρώμης στη διατροφή, αύξησε τη libido των ανδρών μέσα σε μόλις 8 εβδομάδες

• Μέλι

Η αντικατάσταση της ζάχαρης με μέλι, μπορεί να ωφελήσει σημαντικά, καθώς το μέλι είναι πλούσιο σε βόριο, ένα μεταλλικό στοιχείο που μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στο σώμα.

• ΝΟ

Το νιτρικό οξείδιο είναι ένα διατομικό αέριο που παράγεται από τον ενδοθηλιακό ιστό των αιμοφόρων αγγείων στο εσωτερικό τοίχωμα των γεννητικών οργάνων. Όταν τα άτομα διεγείρονται σεξουαλικά, ένας νευροδιαβιβαστής στέλνει μήνυμα στο εσωτερικό των οργάνων, ώστε να απελευθερώσει το νιτρικό οξείδιο που θα προκαλέσει τη διαστολή των αγγείων. Χωρίς την επαρκή ποσότητα ΝΟ, το πέος του άνδρα δεν μπορεί να έρθει σε στύση και ο κόλπος των γυναικών δεν μπορεί να διευρυνθεί και να λιπανθεί. Η λήψη αργινίνης, λοιπόν, ενός αμινοξέος που το σώμα χρησιμοποιεί για να σχηματίσει ΝΟ δεν είναι ίσως κακή ιδέα. Η λήψη αργινίνης έχει θετική επίδραση στη ροη του αίματος και κατά συνέπεια μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία, σύμφωνα με δύο μελέτες που έλαβαν χώρα το 1990.. Η πρώτη βρήκε πως η αργινίνη μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος στις στεφανιαίες αρτηρίες και η δεύτερη βελτίωσε σημαντικά την κυκλοφορία σε νέους ενήλικες με υψηλή χοληστερόλη.

Πολύ σημαντικά είναι επίσης και τα ευρήματα μιας νέας μελέτης που δημοσιεύτηκε σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, η οποία δείχνει ότι όταν δυο σύντροφοι μοιράζονται το ίδιο γεύμα, μοιράζονται και το ίδιο κρεβάτι. Όπως προαναφέρθηκε, η προετοιμασία του φαγητού, όταν γίνεται από κοινού, μπορεί να δράση ως προκαταρτικό της σεξουαλικής πράξης, ενώ παράλληλα, οι μυρωδιές του φαγητού ενισχύουν την οικειότητα ανάμεσα στους δύο συντρόφους.

Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος της διατροφής είναι θεμελιώδης για την καλή υγεία και ευεξία. Μπορεί λοιπόν κανείς να ενισχύσει τη σεξουαλική του υγεία κάνοντας τις σωστές διατροφικές επιλογές.

Πηγή : rediff.gr

 

Διαβάστηκε 11487 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.