Δευτέρα, 20η Μαίου 2024  10:46 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 22:48

«Ανάσταση» στην εστίαση - Τι φοβάται ο κλάδος στο Αγρίνιο για το καλοκαίρι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι φοβάται ο κλάδος στο Αγρίνιο για το καλοκαίρι όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία έγινε «ανάσταση» στην εστίαση το Πάσχα. Μετά από μια υποτονική περίοδο δυόμισι μηνών οι επαγγελματίες της εστίασης πήραν ώθηση από την πασχαλινή περίοδο

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Καλύτερη του αναμενομένου ήταν η εορταστική κίνηση φέτος το Πάσχα τα καταστήματα της εστίασης στο Αγρίνιο. Με σύμμαχο τον καλό καιρό τα καφέ, τα εστιατόρια, οι ταβέρνες και τα ουζερί του Αγρινίου δούλεψαν καλά, παρά τη σύντομη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, χάρις την έντονη παρουσία των ετεροδημοτών και των άλλων επισκεπτών που βρέθηκαν στην περιοχή για τις ημέρες του Πάσχα.

Συγκεκριμένα η επισκεψιμότητα στα καταστήματα εστίασης του Αγρινίου ξεκίνησε από την Μεγάλη Παρασκευή και ολοκληρώθηκε την Τρίτη του Πάσχα, αλλά αυτό το χρονικό διάστημα ήταν αρκετό για να φέρει χαμόγελα στη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών του κλάδου.

Βέβαια μετά την ώθηση αυτή η εστίαση στην περιοχή του Αγρινίου αναμένει να δει πως θα λειτουργήσει τους καλοκαιρινούς μήνες ο κλάδος, δεδομένου ότι πλέον οι καταναλωτές της περιοχής έχουν στη διάθεσή τους το νέο δρόμο που τους οδηγεί συντομότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια σε παραθαλάσσιους προορισμούς, όπως η Λευκάδα και η Πρέβεζα. Ο νέος δρόμος λοιπόν δημιουργεί φόβο για υποτονικό καλοκαίρι…

Ο Κώστας Ναστούλης

Μιλώντας στη «Σ» ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου, Κώστας Ναστούλης, τόνισε: «παρά τη σύντομη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου, καθώς η επισκεψιμότητα στα καταστήματα μας ξεκίνησε τη Μεγάλη Παρασκευή και είχε διάρκεια μέχρι και την τρίτη μέρα του Πάσχα, ήταν αρκετά ικανοποιητική. Οι αρχικοί φόβοι για περιορισμένη κατανάλωση λόγω οικονομικών πιέσεων ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο τζίρος φαίνεται να αυξήθηκε, έστω και πληθωριστικά, σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό αποδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη των ανθρώπων να αναζητήσουν στιγμές ευχαρίστησης με φίλους και συγγενείς. Μια σημαντική ανάσα μετά από δυόμιση υποτονικούς μήνες και ένα μικρό boost για τη συνέχεια».

Παράλληλα, ο κ. Ναστούλης αναφερόμενος στο επόμενο χρονικό και κυρίως στους καλοκαιρινούς μήνες σημείωσε: «η συνέχεια και κυρίως το φετινό καλοκαίρι θα είναι αρκετά καθοριστικό και αβέβαιο για τον κλάδο μας στην περιοχή. Θα δούμε δηλαδή πως θα αντιδράσουν οι κάτοικοι του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής στο ότι πλέον με το νέο δρόμο θα έχουν ευκολότερη και ασφαλέστερη διέξοδο για παραλιακά μέρη, όπως η Λευκάδα. Φοβόμαστε δηλαδή ότι ο κόσμος θα περιορίσει τις εξόδους του κατά την διάρκεια της εβδομάδας, ώστε να μπορεί να κάνει μονοήμερη εξόρμηση στη Λευκάδα ή και την Πρέβεζα, γιατί το κόστος των μεταφορικών και η παραλία στοιχίζει αρκετά και δεν αποκλείεται να επιβαρυνθούμε τελικά οι επαγγελματίες της εστίασης της περιοχής του Αγρινίου από αυτό».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 431 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία