Τρίτη, 30η Απριλίου 2024  2:20 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 19:08

Συνάντηση ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη με ομολόγους του - Ενδιαφέρον για τις ελληνικές πρωτοβουλίες για προστασία των θαλασσών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διεθνές ενδιαφέρον για πρωτοβουλίες της Ελλάδας στην προστασία των θαλασσών και ανάπτυξη της αλιείας, στις συναντήσεις Αυγενάκη με ομολόγους του, στο 9ο«Our Ocean Conference»

Η κλιματική κρίση και η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπισή της μονοπώλησαν τις συζητήσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη στις συναντήσεις που είχε με ομολόγους του, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο περιθώριο της 9ης Διεθνούς Συνδιάσκεψης των Θαλασσών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για σειρά πρωτοβουλιών που έχουν αναπτυχθεί από την Ελλάδα, όπως η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα», καθώς και για σειρά παρεμβάσεων που έχει σχεδιάσει και προωθεί το ΥΠΑΑΤ, στον κρίσιμο τομέα της αλιείας, όπως η απόσυρση της βιτζότρατας και η παροχή αντισταθμιστικών οφελών σε αλιείς από τον περιορισμό άσκησης της δραστηριότητάς τους σε θαλάσσια πάρκα, αλλά και γενικότερα για την στάση και τους χειρισμούς της χώρας μας στο πλαίσιο στης Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής. Μάλιστα ο υφυπουργός Αλιείας και Ωκεανών του Καναδά, Kevin Brosseau και οι ομόλογοί του της Γκάνας και της Μαυριτανίας, ζήτησαν περισσότερη ενημέρωση και τεχνογνωσία και τις πρωτοβουλίες του ΥΠΑΑΤ που αφορούν στην προστασία των θαλασσών και στην ανάπτυξη της αλιείας.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας υπουργός συναντήθηκε με την Γενική Διευθύντρια της DG Mare Charlina Vitcheva, την Υπουργό Αλιείας και Θαλασσίων Πόρων της Αγκόλα Carmen Ivelise, και τον Υφυπουργό Αλιείας και Ωκεανών του Καναδά, Kevin Brosseau, την Υπουργό Αλιείας και Γεωργίας της Γκάνα, Mavis Hawa Koomson και τον Υπουργό Αλιείας και Ναυτιλιακής Οικονομίας της Μαυριτανίας, Lam       Moctar.

«Ο ρόλος μας», τόνισε ο κ. Αυγενάκης στους συνομιλητές του, «είναι κρίσιμος και έχουμε ευθύνη, να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία μεταξύ μας ώστε να κάνουμε πράξη τα συμπεράσματα του συνεδρίου, στο οποίο η Ελληνική κυβέρνηση δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα.

«Οι ωκεανοί», πρόσθεσε, «μας ενώνουν και μας δείχνουν την ανάγκη της συνεργασίας. Ελπίζω και εύχομαι το συνέδριο αυτό να αποτελέσει την απαρχή σειράς συνεργιών μεταξύ των κρατών μας, στο πνεύμα των όσων συζητήσαμε όλες αυτές τις μέρες στην Αθήνα».

Στις συναντήσεις παρόντες ήταν ο υφυπουργός, Σταύρος Κελέτσης, ο ΓΓ, Γιώργος Στρατάκος και η εκπρόσωπος του ΥΠΑΑΤ στον FAO, Γεωργία Χονδρολέου.

Διαβάστηκε 388 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία